CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Hafiz VS Joy: Bekas Suami Pula Bersuara, Apa Kes?

24-8-2017 10:08 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 61949| Komen: 2565|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Panjang betul rentetan kontroversi membabitkan rumah tangga penyanyi Hafiz Hamidun.
Panjang betul rentetan kontroversi membabitkan rumah tangga penyanyi Hafiz Hamidun.

Terbaru, Hafiz, 33, menafikan tanggapan sesetengah pihak yang mendakwa sikap terburu-burunya untuk berkahwin menjadi punca utama rumah tangganya dengan Siti Arifah Amin atau Joy Revfa dihentam badai.



Foto: IG Hafiz

"Perkara ini bukan disebabkan ada yang kata saya terburu-buru atau terdesak nak berkahwin, pada saya perkenalan lima bulan itu adalah masa yang cukup.

"Saya kenal bulan Januari, bertunang bulan Mac dan berkahwin bulan Mei. Saya fikirkan untuk bercinta selepas berkahwin dan bukan berkawan saja-saja.

"Kalau tidak melambat-lambatkan kerja itu semuanya boleh berjalan seperti biasa 
dan tidak terjadi isu seperti ini. Ini tidak, banyak sangat alasan 
yang diberikan Joy," ujarnya kepada mStar Online.


Foto: mStar Online

Malah, Hafiz turut meminta pihak yang melabelkannya sebagai 'kunyit' untuk menampilkan bukti.

"Kalau ada pihak yang buat tuduhan seperti itu dan melabelkan saya dengan gelaran tersebut, dia perlu bertanggungjawab dan kemukakan bukti. 

"Jika berlakunya unsur-unsur yang tidak tepat, saya anggap itu fitnah. Saya tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan perundangan atau saman," katanya kepada Astro Gempak.


Foto: Youtube

Terdahulu, Joy memfailkan permohonan faraq iaitu pembubaran perkahwinan selepas Hafiz mula meragui perkahwinan mereka tidak sah.

Difahamkan, Joy Revfa yang pernah berkahwin sebelum ini hanya mendapatkan pengesahan cerai pada 13 Julai 2017 sedangkan dia dan Hafiz bernikah pada 1 Mei 2017.

Sementara itu, bekas suami Joy, Datuk Ray Imran mempersoalkan motif penyanyi itu memanjangkan kontroversi rumah tangganya, lapor Berita Harian.


Foto: BH Online

"Saya terkejut, apa motif Hafiz yang masih memanjangkan isu ini. Kalau betul dia sayang Joy, perkara ini tidak akan timbul.

"Saya rasa ada sebab lain yang cuba diselindung Hafiz," katanya kepada BH Online.

Ray atau nama sebenarnya Mohd Rayos Abdul Rahim pelik bagaimana Hafiz boleh meragui status hubungan mereka walaupun sudah berbulan madu sambil menjayakan program terbitan syarikat televisyen swasta di Taiwan, baru-baru ini.

"Sudah pergi berbulan madu di Taiwan, kenapa ragu-ragu? Jika benarlah Joy tidak pandai memberikan kerjasama menyelesaikan masalah, dia sebagai suami perlu bertindak lebih matang," katanya.


Foto: Foto: IG Hafiz

Semoga kemelut melanda pasangan itu dapat diselesaikan segera. Malulah tayang masalah rumah tangga di khalayak umum. - CARI
25

Bagus
19

Marah
17

Terkejut
10

Sedih
13

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (99 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bini_fl 23-8-2017 01:55 PM
Edited by bini_fl at 23-8-2017 01:58 PM

IMG_3532.PNG IMG_3532.PNG IMG_3532.PNG IMG_3532.PNG IMG_3532.PNG IMG_3532.PNG IMG_3532.PNG IMG_3532.PNG
Quote selahau 23-8-2017 01:55 PM
Sangkaan buruk dan spekulasi
1. Ray berdolak dalik dan tak bekerjasama membuat pengesahan. Jay dah minta tapi ray berdolak dalik....dengan kata dah cerai tu dah la....tiada kerjasama untuk mendokumentasikan cerai.
2. Option untuk mengesahkan cerai yang berlaku pada 2015 tak boleh dibuat sebab ray tidak berkerjasama untuk sahkan cerai samada di siam atau melalui akuan bersumpah. Jay berdolak dalik dengan hh sebab ray berdolak dalik dengan dia.
3. Hh dan jay pergi ke siam tanpa ray....ikut senarionya memang conform hh dan jay dah minta ray pergi sama sebab nak setel dokumentasi pengesahan cerai, sebab siam dapati suami tak datang mengaku cerai  tahun 2015 ...terpaksa cerai cara taklik dwngan tarikh semasa...13 julai 2017.
4. Ray ni sebenarnya nak baling bom ke? Mungkin lepas suami isteri dok sebagai suami isteri established selebrity couple....perancangan mungkin ray akan buat statemen...dia masih isteri saya. Memang meletup se Malaysia. Hh buat keputusan bijak walau agak lambat. Tuhan tolong dari aib maha besar
Quote nazsh 23-8-2017 01:56 PM
Dah ko tahu dia masih bini org..ragu2 tntang status dia..yg pi trus nikah buat apa..check laa abis2 dulu sblum nikah..2 2 salah..
Quote sofiazara 23-8-2017 01:56 PM
kesiannnnn
Quote lonso 23-8-2017 01:56 PM
orang akan persoalkan kredibiliti hafiz ni kalau jadi pengacara program agama lepas nih.. kenapa boleh terlepas pandang hal2 perkahwinan nih dan teruskan perkahwinan..
Quote bambimo 23-8-2017 02:02 PM
ke joy yg brfantasi mengadakan hubungan kelamin
Quote bini_fl 23-8-2017 02:05 PM
i tepek lg..
IMG_3539.PNG IMG_3539.PNG
Quote akuMNdia 23-8-2017 02:05 PM
ni la akibatnyer kalau langsungkan jugak majlis kawin wpun tau byk hal x selesai lg.
nak jaga air muka family or elak malu kalau cancel/tangguh kahwin katanya..
la ni dah jadi mcm ni, nak sorok tang mana lg?.. malah lbh lg masalah yg timbul tambah pulak dgn perangai si repah yg semua nak cerita kat socmed tu plus tokok tambah si akak & ex-laki.

kadang2 kita ni terlampau pikir apa org kata kalau tangguh majlis.. sudahnyer masalah berganda2, malu pun bertimpa2.

Quote Duta lover 23-8-2017 02:07 PM
Hahaha. Si caprice nganjing apiz midon...wat pc. Tp backdrop promote kurta.
Hahhaa korang g tgk kat ig capriceoffical
Quote virgo19 23-8-2017 02:07 PM
nazsh replied at 23-8-2017 01:56 PM
Dah ko tahu dia masih bini org..ragu2 tntang status dia..yg pi trus nikah buat apa..check laa abis2  ...

yg aku faham, memang hafiz ragu2 mulanya, tapi joy dah janji nak bg surat cerai tu lepas majlis nikah (siap buat akujanji kat pejabat agama petaling). tapi bila dah abis majlis, joy tak bagi pun surat nikah tu, sbb memang tak wujud pun. sebab tu la hafiz tak sentuh joy dari hari pertama lg
Quote missdahlia 23-8-2017 02:07 PM
sambung v2 pula
Quote tomaz 23-8-2017 02:08 PM
Tenkiu kaka.. Ada tempat berteduh dah
Quote budakpink 23-8-2017 02:08 PM
Aku baru je tgok pc hapis ni. First time la aku rs wow hapis u very the jantan ms pc. Dgn confident..fakta.. Yakin. Ap je yg hapis tu cakap ms pc tu so true.sepatutnye setle senyap2. Yala ap yg blaku kat blkg hapis n joy kite x tau but ap yg di pertontonkn skrg i teamhapis.
Quote martiena 23-8-2017 02:10 PM
dah pindah rumah baru..
rumah lama x kemas lagi.......
bak kata porumer kat umah lama...
mula2 HH kena kecam pastu JR plak kena kecam nnt HH plak kena kecam smpi abg jamil mampussss
Quote bini_fl 23-8-2017 02:11 PM
tomaz replied at 23-8-2017 02:08 PM
Tenkiu kaka.. Ada tempat berteduh dah

khas utk uols tau..haha
Quote irsa 23-8-2017 02:11 PM
Macam2 la korrang...
Quote de_ikea 23-8-2017 02:12 PM
bambimo replied at 23-8-2017 02:02 PM
ke joy yg brfantasi mengadakan hubungan kelamin

deep sangat
Quote sant 23-8-2017 02:12 PM
Edited by sant at 23-8-2017 03:04 PM

Kopipes post akak dari thread lepas dengan sedikit tambahan ajinomoto:

Rasanya dah jelas sini Pismidon percayakan Rempah pada mulanya. Bila dia kata dah cerai,  ada dokumen akan bg nanti, memandangkan kad dah edar, majlis dah prepare semua, lauk pauk dah tempah bagai, HH teruskan kawen dgn syarat, Rempah bagi surat akuan cerai tu kat HH lepas nikah.

I think here mcm HH cakap, ada maklumat disembunyikan dan dimanipulasikan. HH sebenarnya kena tipu dgn Rempah dan asalnya dia percaya, begitu juga pejabat agama berpuas hati dah cerai mungkin ada bukti Wasap yg boleh direka atau pengakuan saksi dr ahli keluarga Rempah ke, mana kita tau kan? Sbb tak nak malukan diri sendiri dan rempah juga, HH teruskan je pernikahan tu dgn ingatan yg Rempah akan bg surat perakuan cerai lepas nikah seperti yang diakujanjikan.

Rupanya  Rempah ni propa je. Bila minta surat akuan cerai Rempah dok spin ke hulu ke hilir mcm2 alasan, surat cerai tak bagi juga. Tapi HH tetap juga cuba settlekan hal cerai Rempah dgn ex laki asshole dia Ray Imran scammer tu dgn pegi sekali ke Songkhla (walau bukan tanggungjawab dia settlekan hal cerai dorang), dah dapat dah sijil cerai hantar kat pejabat agama, sekali siasat2 Rempah sebenarnya lom cerai pd tarikh pernikahan tu.

I think apa yg Rempah gagal cerita di sini, dia bukannya bercerai tp ditinggalkan tergantung tak bertali oleh Rayos/Ray Imran. Baru je cerai bulan tujuh lepas sbb Rempah  tak buat steps sepatutnya dr awal. Sbb mustahil dicerai guna SMS/Wassap tapi tak simpan print screen? Pulak tu dia ambil mudah soal ni.

Itu sebenarnya masalah dia, HH cuba sembunyikan dan buat semua proses ni secara tertutup. Malah, dia maybe akan buat step nikah semula lepas semua tu settle dgn Rempah. Dalam masa yang sama dia tinggalkan Joy dulu, duduk berasingan maybe nak elak godaan si Rempah, manalah tahu berlingerie pula di depan HH untuk menggoda HH berhubungan kelamin sedangkan status pernikahan mereka belum pasti sah atau tidak?

Masalahnya, Rempah ni pula spesis mental delusional. Bila HH tak sentuh dia dan buat semua proses ni senyap2 dia pegi bikin sinetron kat media sosial seolah2 HH ni gay/mati pucuk dan tinggalkan dia mcm tu saja. Siap buat pengakuan dah ngeseks dgn HH. Tapi HH kata tak pun OMG! Adalah Rempah sekadar bermimpi basah?

Dapat pulak kakak Rempah si Diyana yang bimbo mekap tebal tu burukkan keadaaan nak shift seolah2 HH tu gay mcm sekarang. Hello Diyana bimbo mekap tebal, of kos HH tak sanggup tunggu sbb dia mmg tak cintakan Rempah in the first place. Dia kata dia nak bercinta selepas nikah, but now Rempah dgn dia tak pernah bernikah secara sah pun. Kenapa nak fitnah dia gay?

Akak tak minat HH pun, but I don't think HH salah dlm hal ni dan akak percaya dia mmg tak sentuh Rempah pun sbb dia mmg nak surat perakuan cerai tu dari awal.

HH dah buat dah steps yg sepatutnya cuma Rempah dan Diyana bimbo mekap tebal pulak nak sinetron kat media sosial mcm HH lelaki tak bertanggungjawab/kunyit/mati pucuk. Maybe dgn harapan HH akan balik umah dan lupakan soal surat perakuan cerai yg tak ada tu kot? And HH semakin lama semakin sedar yang si Rempah ni ada putus wayar kat mana2?

Dan skrg HH dah tawar hati dan takkan balik ke pangkuan Rempah lah. I wouldn't too kalau jadi HH, sbb sah2 Rempah ni mental, termasuk kakak kaki sibuk gila glemer mekap tebal Diyana Sofya. Hello Diyana, who r youss? Artis ke?

Dan paling asshole tak berguna dlm cerita ni ialah Rayos / Ray Imran, tahu nak mencelup je. Kawen kat siam tak daftar cerai pun buat tak tahu sampai org lain pulak kena settlekan surat cerai kau. Dasar jantan tak guna. Pastu nak cas malaikat pulak.

Please, do us all a favor pegi korek lubang kambus diri kau dalam tu.


Quote virgo19 23-8-2017 02:15 PM
yg salah sekarang ni joy dan ray. joy dah tau nak kawin, tak sungguh2 nak settlekan dokumen cerai. yg ray pulak tak tau lelaki jenis apa, aku rasa dia mmg ada dendam dgn joy, masa misskepoh kutuk2 joy dulu, dia kemain lg join sekali. pastu tiba2 bila joy nak kawin, asyik menyibuk je enterframe, upload pic la, keratan akhbar la, bila keluar kontroversi mcm ni, dia pun sibuk nak komen kat wartawan, macam ambil berat sangat, tapi kes cerai tak nak pulak bagi kerjasama. mcm ada udang di sebalik batu je ray ni.

Lihat semua komen(2565)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

30-5-2024 06:15 AM GMT+8 , Processed in 0.341963 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top