CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Bukan Lagi '1Malaysia', PM Lancarkan Ikon Terbaru '1Malaysia Negaraku'

24-8-2017 09:25 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3186| Komen: 19

Description: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak melancarkan Ikon 1Malaysia Negaraku, yang melambangkan simbol pengukuhan mesej dan platform khusus bagi memupuk perpaduan negara.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak melancarkan Ikon 1Malaysia Negaraku, yang melambangkan simbol pengukuhan mesej dan platform khusus bagi memupuk perpaduan negara.


Memetik laporan Bernama, majlis pelancaran ikon yang menggabungkan konsep 1Malaysia dan inisiatif Negaraku itu berlangsung di Jabatan Perdana Menteri kelmarin.

sumber : The Star

Menurut beliau, penjenamaan semula ikon 1Malaysia itu adalah bagi mengelak kekeliruan dalam kalangan rakyat.

"Maka, kita bersetuju untuk menggabungkan kedua-dua simbol menjadi satu ikon negara supaya kita tidak ketepikan konsep 1Malaysia dan juga tidak memberi tumpuan kepada konsep 'Negaraku' seolah-olah 1Malaysia tidak wujud lagi."


"Dengan ini, 1Malaysia akan terus kita perjuangkan laungannya. Kita putuskan bahawa inilah gambaran ikon baharu untuk negara kita iaitu 1Malaysia Negaraku."

Ikon terbaru itu akan diguna pakai menjelang sambutan Hari Kebangsaan tahun ini.

Jelas beliau, konsep 1Malaysia yang dilancarkan pada Jun 2009 telah diterima sebagai satu pendekatan, falsafah dan konsep yang membawa pengertian mendalam kepada rakyat Malaysia.

Tegas beliau, 1Malaysia melambangkan hasrat untuk mencapai perpaduan nasional melalui semangat kebersamaan, kebersatuan dan kerjasama serta saling hormat-menghormati antara satu sama lain.

Mengenai inisiatif Negaraku yang dilancarkan pada Mac tahun ini, Najib berkata ia mendapat sambutan hangat dalam kalangan rakyat.- CARI
25

Bagus
22

Marah
23

Terkejut
17

Sedih
15

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (120 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote tagas 24-8-2017 09:53 AM
Brape billiyonnn perabis semata2 utk tagline yg tak ke mana nih
Quote nolya 24-8-2017 10:14 AM
Apa beza,  dari sudut bahasa dan makna,  bagi  ayat 1Malaysia dgn 1 Malaysia Negaraku.  Apa yg kurang dan apa yg lebih mantap untuk rakyat memahami tafsiran 1M dgn 1MN.  Perkataan 'Malaysia" pada 1M  sudah tepat dn padat  kerana ia merangkumi sebuah negara: bumi Semenanjung Tanah Melayu berserta negeri  Sabah dn S'wak  termasuk rakyatnya  sekali.  Angka 1 bermaksud  penyatuan dan kesatuan rakyat berbilang kaum,  therefore tak perlu nak tambah 'Negaraku',   Perkataan Negaraku boleh dianggap redundant.  1M lebih mantap dn  uumph.  

1MN  takut nanti jadi 1Mahathir Negarawanku.  Lawak je.... jgn marah noo.
Quote DARSITA 24-8-2017 12:47 PM
baju itam tu macai najib.  "anjing" tersepit yang Tun lepaskan sekarang sedaya upaya nak gigit kaki Tun M. Dasar cina jinjang!
Quote dizzzek 24-8-2017 03:00 PM
seronok la supplier logo 1 najib ni
fulus fulus
Quote grouper 24-8-2017 03:03 PM
Aku igt lagi najib ni ada perkenalkan istilah glokal
Quote palmolive 24-8-2017 03:04 PM
mentang bukan duit bapak dia kan..
suka2 ati jek
Quote cHimo 24-8-2017 03:06 PM
Dok ubah laa camna pun selagi politkus racist wujud tak kemana pun slogan2 tuh..
Quote JoyahSepoting 24-8-2017 03:12 PM
1 Barisan Nasional!
Quote nisako 24-8-2017 04:56 PM
hmm  brp pulak yg dah habis ni,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Quote nolya 24-8-2017 05:46 PM
bangcak replied at 24-8-2017 03:21 PM
bezanya, bila tambah perkataan 'negaraku' tu, semua objek yg ada logo
yg lepas PERLU ditukar bar ...

Dari segi penghematan berbelanja kita selalu diajak berfikir samada sesuatu yg kena bayar, kita disuruh bertanya adakah itu yg perlu atau yg kita mau. So, dlm menambahkan perkataan 'Negaraku' pada setiap logo yg sudah siap ada, adakah ianya sesuatu yg benar2 perlu atau sekadar satu pencitraan baru, to look more glamarious yet less impact.  Masih banyak lagi duit kerajaan ye.....


Quote rainbow259 24-8-2017 05:52 PM
haihh mcm2...
Quote rainbow259 24-8-2017 05:52 PM
palmolive replied at 24-8-2017 03:04 PM
mentang bukan duit bapak dia kan..
suka2 ati jek

hahhah tau tkpe...
Quote noell 24-8-2017 05:57 PM
harap2 minyak turun la 90 sen minggu depan lepas dpt tagline baru neh

Quote palmolive 25-8-2017 09:35 AM

dia ni berbelanja memang tak hengat la..
gi jumpa org itu umum nak bg berapa juta..
jumpa org ni pulak umum nak bg berapa juta..
ntah org itu ini dpt ker duit tu...
Quote bangcak 25-8-2017 10:16 AM
lepas nih jgn lupa tambah lg perkataan baru.

- 1malaysia
- 1malaysia negaraku
- 1malaysia negaraku sayang

Quote nolya 25-8-2017 01:08 PM
bangcak replied at 25-8-2017 10:16 AM
lepas nih jgn lupa tambah lg perkataan baru.

- 1malaysia

Nak lebih mantap 1M Negaraku tercinta, dulu kini dn selamanya.
Quote Yuan. 23-10-2018 04:30 PM
20181023yuanyuan
fitflops
jordan retro
cristiano ronaldo jerseys
fitflops
polo ralph lauren outlet
ugg outlet
columbia shoes
coach outlet
coach factory outlet
uggs outlet
lacoste polo shirts
pandora charms sale clearance
cheap jordans
coach outlet
ralph lauren outlet
uggs outlet
michael kors outlet
oakley sunglasses outlet
pandora outlet
pandora jewelry
polo outlet
kyrie 4 shoes
canada goose
canada goose outlet
michael kors outlet
air jordans
coach outlet
adidas shoes
nike dunks
cheap nfl jerseys
uggs
mulberry outlet
uggs
longchamp outlet
moncler jackets
valentino shoes
pandora jewelry
fitflops sale clearance
canada goose outlet
cleveland indians jerseys
oakley sunglasses
coach outlet
christian louboutin outlet
uggs canada
louis vuitton outlet
seattle mariners jerseys
jimmy choo
nike outlet
louis vuitton outlet store
gucci handbags
ray ban sunglasses
pandora charms sale clearance
ugg outlet
nike shoes
asics shoes
jimmy choo outlet
canadian goose
birkenstock shoes
coach outlet
nike air more money
cheap jordans free shipping
pandora jewelry outlet
coach outlet
coach outlet
canada goose jackets
ralph lauren
burberry outlet
coach outlet
converse all star
timberland boots outlet
adidas yeezy
michael kors outlet
nike air max
coach outlet store
canada goose outlet
nike shoes
oakland athletics jerseys
ugg outlet store
uggs outlet
michael kors outlet
nike store
timberland boots
nike outlet store
birkenstock outlet
moncler outlet
coach outlet
adidas outlet
kate spade outlet store
uggs outlet
nike tessen
ecco shoes
nike huarache
ugg boots
fitflops
columbia sportswear
coach outlet online
ralph lauren sale clearance
birkenstocks
michael kors outlet online
toms outlet
coach outlet
louis vuitton outlet online
ralph lauren outlet
ralph lauren outlet
dansko shoes
gucci outlet
kate spade outlet
pandora
uggs outlet
yeezy 350 boost
Quote xy_daen 23-10-2018 04:33 PM
tagas replied at 24-8-2017 09:53 AM
Brape billiyonnn perabis semata2 utk tagline yg tak ke mana nih

Kena semak balik sapa dapat tender penjenamaan ni..
Quote reyust 23-10-2018 04:44 PM
berita lama...

skang ni 1Trilion bawah atok

Lihat semua komen(19)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 06:51 AM GMT+8 , Processed in 0.056166 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top