CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Hidangan Klasik Macam Zaman Dulu, Berbuka Di Holiday Villa Subang

25-5-2017 03:59 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 8480| Komen: 28|Original author: Oleh: Adib Za

Description: Santapan klasik Ramadan. Itulah tema yang dibawakan bersempena bulan Ramadan ini di Palm Terrace Coffee House yang bertempat di Holiday Villa Hotel Subang.Bukan cerita kosong, tapi apa yang dibawakan ...

Santapan klasik Ramadan. Itulah tema yang dibawakan bersempena bulan Ramadan ini di Palm Terrace Coffee House yang bertempat di Holiday Villa Hotel Subang. 


Bukan cerita kosong, tapi apa yang dibawakan dalam bufet ini adalah kenangan zaman 60-an, di mana waktu itu masakan Melayu memang sangat autentik, ringkas dan pastinya sangat lazat. Rasa sangat 'special' dan mengembalikan memori silap gitu!

Kami sendiri sudah merasainya ketika dijemput oleh pihak hotel ini, dan sememangnya rambang mata dengan 250 jenis menu tradisional yang dihidangkan. 


Ini termasuklah Sup Huru Hara, Daging Bumbang Nyior, Serawa Buah Semangka, Daging Rebah Bangun dan banyak lagi. Pendek kata, bukan sekadar masakan kampung biasa, malah ia pasti mengingatkan kita dengan air tangan ibu di kampung. Terbaik sangat!


'Personal favourite' penulis pastinya daging kambing golek dan juga ayam percik yang sangat berjus! 


Tak cukup itu, adanya gerai yang menyajikan kuih muih serta pencuci mulut tradisional seperti lempeng pisang, cempedak goreng, keledek, cendol, laicikang dan sebagainya.

Harganya juga berpatutan dengan apa yang kualiti ditawarkan iaitu RM120nett untuk dewasa dan juga RM74nett untuk kanak-kanak dan juga warga emas. 

Yang pasti anda tak perlu bersesak dan keselesaan dijamin di sini. Lokasi juga tidak jauh dari Kuala Lumpur, dan mudah diakses dengan pelbagai lebuh raya di sekeliling Holiday Villa Hotel ini. 

Bagi anda yang ingin membuat tempahan boleh emel terus ke fbrest@holidayvillasubang.com.my - CARI 











25

Bagus
8

Marah
23

Terkejut
29

Sedih
21

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (124 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote harrypoter 25-5-2017 04:12 PM
eeeee
belemak lemak
Quote siskepoh 25-5-2017 04:14 PM
menariknya masakan macam ni. me likey!
Quote Zasss777 25-5-2017 04:23 PM
Sometimes mkn buffet ni rasa mcm membazir je. Walaupun menu sampai beratus bukannya mampu nak mkn semua pun.
Quote aliaa 25-5-2017 04:24 PM
bukan taraf kita lah wey nak buffet2 neh
buffet kat rumah aje..
Quote rayray28 25-5-2017 07:47 PM
Tahun ni dh pakat dgn husband no buka luar or beli..buka jek kt rumah walaupn hanya berlauk telur mata bwg cili api dgn kicap misi laki bini kne turun 3kg
Quote jerukkedondong 25-5-2017 09:41 PM
Tahun ni laki iols ajak berbuka kat masjid..
Quote moonbug 25-5-2017 11:22 PM
240 buffet 2 org boleh buat berbuka kat rumah utk 2 org selama 10 hari. Siapa yg mampu and nak ubah selera, boleh join buffet. Yg mkn sikit je mcm iols masak jela kat rumah, save duit tak membazir
Quote WhiskeyScotch 26-5-2017 12:59 AM
rayray28 replied at 25-5-2017 11:47 AM
Tahun ni dh pakat dgn husband no buka luar or beli..buka jek kt rumah walaupn hanya berlauk telur ma ...

Haaa jumpa pun you. I dah rasa ice cream sandwich walls. Not bad. Biskut dia sedap. Jenuh satu KL I cari tau susah betul nak dapat ice cream tu.
Quote Felycya 26-5-2017 02:04 AM
Mmmmmm...
Suka sgt lauk pauk klasik zaman2 dahulu kala..
Quote zawara 26-5-2017 09:22 AM
CARI-MAMS replied at 25-5-2017 03:59 PM
Santapan klasik Ramadan. Itulah tema yang dibawakan bersempena bulan Ramadan ini di Palm Terrace C ...

selalunya tahun2 lepas awal2 puasa je berbuka kat rumah, hujung2 nanti mesti berbuka kt luar
Quote farhana008 26-5-2017 12:25 PM
Semua nampak menyelerakan.kalau kena byr beratus2 utk buffet ,rasa membazir
Quote tri-max 26-5-2017 01:29 PM
misi ramadan tahun ni... param hanya sekali seminggu, buka dgn 2 lauk 2 jenis kuih shj..
hohoohhohohooho..... crash budget
Quote sabar_sabariah 26-5-2017 02:23 PM
masuk gaji buka kat luar
start pertengahan sampai hujung buka kat rumah je
standard
Quote shiedafaizal 26-5-2017 03:13 PM
tahun ni takdak nk bufet bagai..
Quote vanillaninja 26-5-2017 04:20 PM
I pergi buffet kalau ada invitation je. Kalau tak kosser nak pergi #cheapskate
Quote apalancut 26-5-2017 04:28 PM
dekat param gerai jual lauk2 pon banyakla cengginih.
Quote idakamaruddin 26-5-2017 05:46 PM
vanillaninja replied at 26-5-2017 04:20 PM
I pergi buffet kalau ada invitation je. Kalau tak kosser nak pergi #cheapskate

samalah ngn iolss

mmg tp2 tahun sllu dpt invitation dr bank2... n seminggu 2x mesti ada buka puasa kt hotel2..tp iols xde la pegi sume sbb jauh nk patah blk dr opis ke hotel then nk blk rumah

mostly iols tolak sbb kekangan

tp dpt invition mmg best... time tu je la merasa hotel buffet ni
Quote M.Rose 26-5-2017 10:48 PM
Lauk nmpk tk menarik lngsng.
Quote kotakbaju 26-5-2017 11:01 PM
Betul2 lauk kampung la, teringat masa zaman kecik-kecik dulu time buka posa. Lagi-lagi kalau ada nasik ulam dengan sayur keladi. Minum dengan air sirap. Nostalgia sungguh. Sekarang ni tak dapat lagi merasa suasana macam tu dah.

Lihat semua komen(28)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-12-2022 03:20 AM GMT+8 , Processed in 0.116356 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top