CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Isteri Ahok Menangis Bacakan Surat Suaminya Dari Penjara

23-5-2017 04:30 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 7771| Komen: 102

Description: Bekas Gabenor Jakarta, Basuki Tjahaja Purnama atau Ahok membuat keputusan mengejut apabila menarik balik rayuannya berhubung tuduhan menghina Islam ketika kempen pilihan raya Gabenor pada bulan Septem ...
Bekas Gabenor Jakarta, Basuki Tjahaja Purnama atau Ahok membuat keputusan mengejut apabila menarik balik rayuannya berhubung tuduhan menghina Islam ketika kempen pilihan raya Gabenor pada bulan September lalu.


Memetik laporan Jakarta Post, rayuan yang sepatutnya difailkan di Mahkamah Tinggi Jakarta hari ini itu terpaksa dibatalkan atas permintaan keluarga Ahok.

“Mereka (keluarga Ahok) mempunyai sebab tersendiri untuk berbuat demikian,”  kata peguamnya, Ronny Talapessy tanpa mendedahkan sebab tersebut.

Ketika membaca surat penghargaan yang ditulis oleh Ahok kepada penyokongnya di sidang media, Isteri Ahok yang dikenali sebagai Veronica Tan kelihatan sebak dan menitiskan air mata. 

sumber : AFP

Memetik laporan Reuters, Ahok dalam suratnya menyatakan setinggi-tinggi penghargaan buat penyokong setia yang tidak putus-putus mendoakannya, termasuk ada yang menghadiahkan bunga dan buku serta tulis surat. 

Selain itu, Ahok juga mengatakan dia sedar masih ramai tidak dapat menerima hakikat, namun bagi dirinya apa yang terjadi, dia telah pun memaafkan dan terima dengan hati yang terbuka.

Dalam surat itu Ahok juga berharap semua penyokongnya berhenti melakukan protes.

Terdahulu, pemimpin berketurunan Cina dan beragama Kristian itu dijatuhi hukuman penjara selama dua tahun awal bulan ini kerana menghina al-Quran.- CARI




sumber : Kompas.com


22

Bagus
31

Marah
17

Terkejut
16

Sedih
29

Lawak
19

Bosan

Friends Rank (134 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote harrypoter 23-5-2017 04:46 PM
tak faham...
maknanya dia taknak buat rayuan la ye, so terima aje la hukuman
Quote mirandanicky1 23-5-2017 05:08 PM
Iya maknanya dia mgaku?
Quote akuMNdia 23-5-2017 05:52 PM
Apa yg dia kata dulu tu?
Quote Esmiria 23-5-2017 06:01 PM
IDC............
Quote spiderman80 23-5-2017 06:03 PM
'Veronica Tan' , kat celah mana keIndonan namanya?
Quote Decaffeinated 23-5-2017 06:09 PM
spiderman80 replied at 23-5-2017 06:03 PM
'Veronica Tan' , kat celah mana keIndonan namanya?

Tapi lidah tetap jawa... perhatikan cara dia sebut 'd'.... dekat sini banyak budak2 jawa johor pun fail....


Quote lkick2113 23-5-2017 06:10 PM
spiderman80 replied at 23-5-2017 06:03 PM
'Veronica Tan' , kat celah mana keIndonan namanya?

Bini dia Malaysian
Quote Decaffeinated 23-5-2017 06:10 PM

tidak melawan kadang2 tidak bermakna mengaku salah..... remember Gandhi?....


Quote FOTHER-MUCKER 23-5-2017 06:11 PM
Apa boleh buat bila mana agama di kurapkan oleh ummahnya sendiri!
Quote Decaffeinated 23-5-2017 06:12 PM

then dua kali tabik indon sebab berjaya mengindonkan lidah cina malaysia.... sesuatu yang melayu malaysia hanya mampu bermimpi sahaja....


Quote lkick2113 23-5-2017 06:16 PM
Decaffeinated replied at 23-5-2017 06:12 PM
then dua kali tabik indon sebab berjaya mengindonkan lidah cina malaysia.... sesuatu yang melayu m ...

Yup... Jgn kata cina... Omputih pun indon boleh buat diaorg cakap indon dgn fasih
Quote binisupir 23-5-2017 06:24 PM
comel pulak bini dia ni
Quote RatuDunia94 23-5-2017 06:28 PM
Fasih betul cina indon ckp bahasa indon..
Quote kelana36 23-5-2017 06:28 PM
rasa nya dia rasa lebih selamat bila berada dalam penjara..
kalau kat luar terpaksa upah bodyguard agaknya..
Quote pyropura 23-5-2017 07:31 PM
harrypoter replied at 23-5-2017 04:46 PM
tak faham...
maknanya dia taknak buat rayuan la ye, so terima aje la hukuman

Kan pihak prosecutors sendiri yg tak mau hukuman penjara tu dijatuhkan, mereka hanya proposed probation 2 tahun... mungkin prosecutors sendiri yg akan buat rayuan?  
Quote pyropura 23-5-2017 07:34 PM
FOTHER-MUCKER replied at 23-5-2017 06:11 PM
Apa boleh buat bila mana agama di kurapkan oleh ummahnya sendiri!

Kan?? Gimana kes boleh established hanya dari bideo yg di dictored??  Tak pahan aku sistem judiciary indon pprt nih  
Quote Victorioussss 23-5-2017 08:35 PM
Ahok jgn kutip sabun. Jangan.
Quote tripleid 23-5-2017 08:53 PM
Semoga pulau jawa ditimpa bencana yg bertimpa2
Quote tirawa 23-5-2017 09:03 PM
Edited by tirawa at 23-5-2017 09:11 PM
pyropura replied at 23-5-2017 07:34 PM
Kan?? Gimana kes boleh established hanya dari bideo yg di dictored??  Tak pahan aku sistem judicia ...


Indon berjaya membina integrity social dan unity social pada cinak, tak de sedikitpun cinak ini ade plat cinak langsung bila bercakap , bila tak tengok muka mesti tak tau dia itu cinak, bahasa indon fasih sangat mcam bukan peranakan je

Tengok cinak pemimpin  malaysia cakap melayu pelat cinak tu kental sangat , menunjukanintegrity kerajaan dalam.membina social unity gagal

Lihat semua komen(102)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 12:36 AM GMT+8 , Processed in 0.100805 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top