CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Kanak-kanak Berumur 11 Tahun Gantung Diri Di Biliknya

29-4-2017 10:56 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 9192| Komen: 46

Description: Kanak-kanak berbangsa Melayu berkenaan berasal dari Kuching, Sarawak membunuh dirinya di dalam bilik rumah kediamannya yang terletak di Kampung Baroon pada petang Khamis lalu.
Siapa sangka seorang kanak-kanak berumur 11 tahun sanggup bertindak membunuh dirinya. 

Terbaru, Kanak-kanak berbangsa Melayu berkenaan berasal dari Kuching, Sarawak ditemui gantung dirinya di dalam bilik rumah kediamannya yang terletak di Kampung Baroon pada petang Khamis lalu. 


Memetik laporan Oriental Daily News, sebelum kejadian, kanak-kanak terbabit seperti biasa pergi ke sekolah dan dijemput balik oleh datuknya pada kira-kira jam 1 petang. Kemudian dia dikatakan berehat dalam bilik dan ketika itu tiada sebarang situasi yang janggal berlaku. 

Dilaporkan, lazimnya mangsa akan keluar dari bilik pada kira-kira jam 4 petang, namun ahli keluarganya mendapati mangsa lama tidak keluar dari bilik, maka pun masuk ke biliknya untuk memeriksa. 

Hasilnya terkejut mendapati mangsa telah menggantung dirinya di dalam bilik. Dengan segera ahli keluarga membawanya ke hospital untuk diselamatkan, bagaimanapun ianya sudah terlambat. 


Setiba di hospital mangsa telah didapati tidak bernyawa lagi, majlis pengebumian telah pun diadakan pada tengah malam hari Jumaat setelah jenazah mangsa diambil keluar oleh ahli keluarga mangsa. 

Menurut polis, kes tersebut akan disiasat mengikut kes kematian secara mengejut atau 'sudden death'.- CARI

sumber : internet


12

Bagus
6

Marah
25

Terkejut
19

Sedih
8

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (87 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sebu1 29-4-2017 11:01 AM
Kenape kamu syg
Quote jue10 29-4-2017 11:09 AM
Masya Allah... Xkn bdk 11 thn dh stress dgn hdup mst ikot dlm tv ke cmne.
Quote mawar_pink 29-4-2017 11:15 AM
alahai..nape plak kecik2 gantung diri..kena buli ke atau masalah fmly..
Quote EJALTI 29-4-2017 11:42 AM
Bebudak sekarang, kecik2 lagi dah hidup stress....
Quote NAT_11 29-4-2017 11:45 AM
Mungkin seksual abuse, cakap dengan mak, tak caya.
Nak  ngadu dengan siapa.............????
Paling senang, gantung diri, otherwise nanti orang kata,
suka sama suka!!!!........
Quote vanillaninja 29-4-2017 12:30 PM
Kesiannya. Apa la masalah adik ni sampai sanggup ambil nyawa sendiri. Semoga family tabah.
Quote insulin 29-4-2017 12:33 PM
Kenapa dikk? Kenapa?
Quote sukacactus 29-4-2017 12:34 PM
Ntah apa la problem ko nak
Stress ke byk sgt kelas tambahan...tahun dpn nak UPSR
Quote indenial 29-4-2017 01:54 PM
Ya allah kesiannya...
Quote slavehunter 29-4-2017 02:06 PM
Astaga.......aku beleive kita ni sbg dewasa kan example utk budak2 kecik........so dorang ni nak ikut2 apa orang besar buat...... ditambah lagi dengan suicide live di Facebook......
Quote sabbath_shalom 29-4-2017 02:10 PM
Dekat Sarawak normal la Melayu bunuh diri....dah duduk dlm kelompok kapir perangai pon macam kapir.

Tengok je sis @dodolgemok dah terikut perangai DAP padahal orang Sarawak, balik Sarawak undi BN.... @kecimpret lagi bongok gi ikut si dodol tu.
Quote Victorioussss 29-4-2017 02:18 PM
sabbath_shalom replied at 29-4-2017 02:10 PM
Dekat Sarawak normal la Melayu bunuh diri....dah duduk dlm kelompok kapir perangai pon macam kapir.
...

Komen u sangat lol

Xde yang pelik uolls

11 tahun suicide pn nak pelik ke.
U igt 11 tahun zaman skg ni takde girlfrend ke?

Mungkin girlfriend kene caras dengan budak pandai kelas depan.
Frust balik umah. My imaginasi la.

Underage pn, kalau suicide bodoh namanya. No kesian no alfatihah for mu
Quote dodolgemok 29-4-2017 02:18 PM
sabbath_shalom replied at 29-4-2017 02:10 PM
Dekat Sarawak normal la Melayu bunuh diri....dah duduk dlm kelompok kapir perangai pon macam kapir.
...

Yahudi kepam menggigil2 tangan type menahan kemaragan selepas berpusu2 kantoi kebodohan diri. Aku senyum sinis jah
Quote ronapink 29-4-2017 02:24 PM
budak2 ni main2 je ke, tak sangka terjerut leher sindiri..
Quote WhiskeyScotch 29-4-2017 05:00 PM
Sila periksa anak masing-masing. Takut-takut nanti jadi macam kes di atas tiba-tiba bunuh diri.
Quote rospinki 29-4-2017 05:26 PM
Anak aku umo tu dpt main slime syurga bgi dia baru je bawak dia jalan2 makan2 ..yelah takut kang dia stress tk dpt buatkan slime utk dia.

Selain ckup kasih sayang belaian perhatian jgn lupa didik anak suapay menjadi org yg kuat..mentaliti and spitualiti. Jgn jadi bimbo apa yg org lain ada dia pun nak ada..itu pun penyumbang stress. Toksah dok bebel byk..deal with kids nowdays its not easy.
Quote alieyrina 29-4-2017 06:47 PM
Atau ada org buat tak elok kat dia..n xmau budak tu pecah rahsia..so org tu buat nampak mcm suicide  
Quote RooneyMara 29-4-2017 07:06 PM
Ya Allah, baru umur 11 tahun dah stress. Kena siasat betul2 kenapa dia buat mcm ni. Mcm ada something yg hati dia dah tak boleh tanggung sorang2 sampai dia rasa nak bunuh diri. Sedih nya.
Quote OmJualGas 29-4-2017 07:38 PM
Teringat dulu satu kes di sabah.  Budak lelaki bunuh diri sebab hidup miskin susah nak beli aiskrim harga 20 sen pun tak mampu.

Lihat semua komen(46)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-6-2024 02:18 PM GMT+8 , Processed in 0.073611 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top