CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 5024|Reply: 46

Kanak-kanak Berumur 11 Tahun Gantung Diri Di Biliknya

[Copy link]
Post time 29-4-2017 10:56 AM | Show all posts |Read mode
Siapa sangka seorang kanak-kanak berumur 11 tahun sanggup bertindak membunuh dirinya.


Terbaru, Kanak-kanak berbangsa Melayu berkenaan berasal dari Kuching, Sarawak ditemui gantung dirinya di dalam bilik rumah kediamannya yang terletak di Kampung Baroon pada petang Khamis lalu.


Memetik laporan Oriental Daily News, sebelum kejadian, kanak-kanak terbabit seperti biasa pergi ke sekolah dan dijemput balik oleh datuknya pada kira-kira jam 1 petang. Kemudian dia dikatakan berehat dalam bilik dan ketika itu tiada sebarang situasi yang janggal berlaku.


Dilaporkan, lazimnya mangsa akan keluar dari bilik pada kira-kira jam 4 petang, namun ahli keluarganya mendapati mangsa lama tidak keluar dari bilik, maka pun masuk ke biliknya untuk memeriksa.


Hasilnya terkejut mendapati mangsa telah menggantung dirinya di dalam bilik. Dengan segera ahli keluarga membawanya ke hospital untuk diselamatkan, bagaimanapun ianya sudah terlambat.


Setiba di hospital mangsa telah didapati tidak bernyawa lagi, majlis pengebumian telah pun diadakan pada tengah malam hari Jumaat setelah jenazah mangsa diambil keluar oleh ahli keluarga mangsa.


Menurut polis, kes tersebut akan disiasat mengikut kes kematian secara mengejut atau 'sudden death'.- CARI

sumber : internet
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-4-2017 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenape kamu syg
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2017 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Masya Allah... Xkn bdk 11 thn dh stress dgn hdup mst ikot dlm tv ke cmne.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2017 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
alahai..nape plak kecik2 gantung diri..kena buli ke atau masalah fmly..
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2017 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Bebudak sekarang, kecik2 lagi dah hidup stress....
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2017 11:45 AM | Show all posts
Mungkin seksual abuse, cakap dengan mak, tak caya.
Nak  ngadu dengan siapa.............????
Paling senang, gantung diri, otherwise nanti orang kata,
suka sama suka!!!!........
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 29-4-2017 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya. Apa la masalah adik ni sampai sanggup ambil nyawa sendiri. Semoga family tabah.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2017 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa dikk? Kenapa?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-4-2017 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Ntah apa la problem ko nak
Stress ke byk sgt kelas tambahan...tahun dpn nak UPSR
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2017 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya allah kesiannya...
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2017 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Astaga.......aku beleive kita ni sbg dewasa kan example utk budak2 kecik........so dorang ni nak ikut2 apa orang besar buat...... ditambah lagi dengan suicide live di Facebook......
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2017 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Dekat Sarawak normal la Melayu bunuh diri....dah duduk dlm kelompok kapir perangai pon macam kapir.

Tengok je sis @dodolgemok dah terikut perangai DAP padahal orang Sarawak, balik Sarawak undi BN.... @kecimpret lagi bongok gi ikut si dodol tu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2017 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
sabbath_shalom replied at 29-4-2017 02:10 PM
Dekat Sarawak normal la Melayu bunuh diri....dah duduk dlm kelompok kapir perangai pon macam kapir.
...

Komen u sangat lol

Xde yang pelik uolls

11 tahun suicide pn nak pelik ke.
U igt 11 tahun zaman skg ni takde girlfrend ke?

Mungkin girlfriend kene caras dengan budak pandai kelas depan.
Frust balik umah. My imaginasi la.

Underage pn, kalau suicide bodoh namanya. No kesian no alfatihah for mu
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2017 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
sabbath_shalom replied at 29-4-2017 02:10 PM
Dekat Sarawak normal la Melayu bunuh diri....dah duduk dlm kelompok kapir perangai pon macam kapir.
...

Yahudi kepam menggigil2 tangan type menahan kemaragan selepas berpusu2 kantoi kebodohan diri. Aku senyum sinis jah
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2017 02:24 PM | Show all posts
budak2 ni main2 je ke, tak sangka terjerut leher sindiri..
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2017 05:00 PM | Show all posts
Sila periksa anak masing-masing. Takut-takut nanti jadi macam kes di atas tiba-tiba bunuh diri.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-4-2017 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak aku umo tu dpt main slime syurga bgi dia baru je bawak dia jalan2 makan2 ..yelah takut kang dia stress tk dpt buatkan slime utk dia.

Selain ckup kasih sayang belaian perhatian jgn lupa didik anak suapay menjadi org yg kuat..mentaliti and spitualiti. Jgn jadi bimbo apa yg org lain ada dia pun nak ada..itu pun penyumbang stress. Toksah dok bebel byk..deal with kids nowdays its not easy.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2017 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Atau ada org buat tak elok kat dia..n xmau budak tu pecah rahsia..so org tu buat nampak mcm suicide  
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2017 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah, baru umur 11 tahun dah stress. Kena siasat betul2 kenapa dia buat mcm ni. Mcm ada something yg hati dia dah tak boleh tanggung sorang2 sampai dia rasa nak bunuh diri. Sedih nya.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2017 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat dulu satu kes di sabah.  Budak lelaki bunuh diri sebab hidup miskin susah nak beli aiskrim harga 20 sen pun tak mampu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-7-2024 08:04 AM GMT+8 , Processed in 0.071807 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list