CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Skirt Terlalu 'Seksi', Pelajar Berumur 12 Tahun Terpaksa Keluar Dari Kejohanan Catur

29-4-2017 02:22 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 13010| Komen: 94

Description: Pada 27 April, seorang jurulatih permainan catur barat yang dikenali sebagai Kaushal membawa seorang pelajar berumur 12 tahun menyertai kejohanan permainan catur kebangsaan antara sekolah 2017 di Putr ...
Pada 27 April, seorang jurulatih permainan catur barat yang dikenali sebagai Kaushal mendedahkan di laman Facebooknya, bahawa baru-baru ini dia membawa seorang pelajar berumur 12 tahun menyertai kejohanan permainan catur kebangsaan antara sekolah 2017 di Putrajaya, terkejut pihak penganjur bertindak mengarahkan pelajarnya keluar dari pertandingan tersebut .


Ini kerana menurut pihak penganjur skirt yang dipakai pelajar itu terlalu seksi dan ianya dikatakan bertentangan dengan peraturan pertandingan. 

Kaushal mengecam tindakan ketua pengarah dan ketua jurulatih kejohanan tersebut menimbulkan "penghinaan dan gangguan yang melampau" ke atas pelajar berkenaan. 

" Ketika pusingan kedua pertandingan, ketua jurulatih memberitahu pelajar dan ibunya, bahawa menurut ketua pengarah kejohanan tersebut, skirt yang dipakai oleh pelajar itu agak seksi. Kenyataan itu kami rasa amat tidak munasabah."

Jelasnya, peserta diberitahu cara pemakaian tidak mencapai kehendak kejohanan adalah pada kira-kira pukul 10 malam oleh ketua jurulatih, dan pertandingan pula bermula pada jam 9 pagi keesokan hari. 


Tambahnya, ketika itu, semua pusat beli belah sudah menamatkan perniagaan dan peniaga tudak akan mulakan perniagaan mereka pada awal pagi. Jadi disebabkan tidak sempat beli baju yang sesuai, pelajar terpaksa keluar dari pertandinagan kali ini. 

Pada masa yang sama, Kuashal sedia mengambil tindakan undang-undang sekiranya pihak penganjur tidak mohon maaf secara terbuka. 

" Kami minta mereka mohon maaf secara terbuka, jika tiada respond dari pihak penganjur dalam masa lima hari, kami akan ambil tindakan undang-undang." - CARI

sumber : FB Kuashal Kal


Bagus

Marah

Terkejut
1

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote izwan_izi 28-4-2017 06:42 PM
Kalo adik ni pakai skirt paras lutut/dibawah lutut seperti mana dalam etika pakaian ke pejabat kerajaan persekutuan/negeri. Rsnya takda masalah. Tp tu la, skirt adik ni atas sikit je dr lutut..Mungkin time beli tu ok..tp bile pegi tournament jd singkat..ye la..Budak2 kn cepat tinggi.

Tapi tak patut la nk disband budak ni dari tournament..mungkin patut bagi warning ke..ape ke..

apabila perkhidmatan awam tidak seimbang dan dipenuhi dengan set2 nk jd taliban..
Quote ronapink 28-4-2017 06:47 PM
uniform ekolah patutnya 4 inci bawah  lutut..

Quote dodolgemok 28-4-2017 06:48 PM
Nak jadi taliban dah ke malaysia ni? @sabbath_shalom @namirulmukminin @wajevo
Quote mbhcsf 28-4-2017 06:49 PM
kat media sosial dan forum i lihat  ada segelintir manusia now hype ye isu tertentu ...interesting pattern ...
Quote cHimo 28-4-2017 06:59 PM
Jantan tak normal ja yang stim dgn budak2..
Quote ohnoLia 28-4-2017 07:01 PM
Ai soking dgn code pemakaian yg bersopan dan beretika.  Tp kan semua kalau nak disqualified kan boleh buat masa pendaftaran..
Quote hird 28-4-2017 07:01 PM
yang gigih membelek angle sana angle sini sepa suruh???? terinzal dengan budak 12 tahun?

terlupa kah, tundukkan pandangan? harap jangan  mempedo dengan mata :
Quote jetrofa 28-4-2017 07:07 PM
silent transformation dari malaysia ke malaystan
Quote ohnoLia 28-4-2017 07:07 PM
Edited by ohnoLia at 28-4-2017 07:22 PM
mbhcsf replied at 28-4-2017 06:49 PM
kat media sosial dan forum i lihat  ada segelintir manusia now hype ye isu tertentu ...interesting p ...


Yg ai nmpk.. ada atmosphere hmmm like provoke kepercayaan dan agama.. am not sure ia healthy or not ....  tp ai percaya ia harus di moderator dgn lebih baik...   termasuklah di forum ini...   
ada yg mengalu2kan align dg kebebasan bersuara dan jana pemikiran.. namun harus ada garis panduan dan monitoring yg ketat utk prevent salah guna...
Quote bambimo 28-4-2017 07:07 PM
tu je ke pakaian nye...
adehhhhhj
Quote mommymonster82 28-4-2017 07:12 PM
Masa berdiri xde per kot..cer suruh dia duduk..maybe nampak spenda la kot...

Quote famri7 28-4-2017 07:18 PM
Disebabkan ummah xboleh kontrol kontol abis orang kena disqualified ke sis? Adilnya ajaran suci versi pertiwi...

Sebuah ajaran yang sesuai sepanjang zaman katanya..
Quote atira 28-4-2017 07:46 PM
Pedo alert!!!
Quote she 28-4-2017 07:51 PM
Ini bukan pasal pedofil tapi lebih kepada etika berpakaian..bebudak bila pakai skirt..duduk bukan tertib mcm org dewasa..
Quote atira 28-4-2017 07:52 PM
Alasan di halau kerana menggoda., pedo sgt tu uols
Quote MsIda 28-4-2017 07:54 PM
Alahai cenggitu je pun jadi isu  
Ramai sgt yg hipokrit nya..
Quote Buritan 28-4-2017 07:56 PM
famri7 replied at 28-4-2017 07:18 PM
Disebabkan ummah xboleh kontrol kontol abis orang kena disqualified ke sis? Adilnya ajaran suci vers ...

Zakar famri7 naik tak.. rasanya naik kot.. almaklumlaaa budak tuu cantik..
Quote L_Z 28-4-2017 07:56 PM
Reason bodoh ja....
Quote missinpiece 28-4-2017 07:56 PM
Ingat short jeans nampak daun td. Length skirt tu ok lg. Xtaula time duduk tersingkap sket ke. Student me ade je pesen pakai skirt gitu, terpaksa cover mata la

Lihat semua komen(94)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-6-2024 06:37 AM GMT+8 , Processed in 0.055708 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top