CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Dipenuhi Patung Misteri, The Island Of Dolls Khas Buat Pengembara Berani

27-2-2017 01:23 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 9174| Komen: 37|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Khas buat pengembara yang berani dan mahukan lebih dari pengalaman yang biasa, kunjungilah The Island of the Dolls, Mexico.
Khas buat pengembara yang berani dan mahukan lebih dari pengalaman yang biasa, kunjungilah The Island of the Dolls, Mexico.

Pulau ini dipenuhi dengan patung-patung yang bergantungan di atas pokok. Di sebalik misteri yang menyelubungi, pulau ini berjaya menarik ribuan pengunjung dari seluruh dunia.

Foto: www.news.com.au
Menurut lagendanya, misteri patung bergantungan di atas pokok bermula dengan kematian tragis seorang kanak-kanak perempuan lebih dari 50 tahun yang lalu.

Seorang lelaki bernama Santana yang menemui mayat kanak-kanak tersebut bertindak untuk menggantung patung-patung  sebagai tanda sebuah kehilangan jiwa kanak-kanak yang tidak berdosa.

Santana, Foto: www.news.com.au
Santana tinggal di pulau tersebut dengan lebih dari 1500 buah anak patung termasuk Barbie yang dikutipnya dari pelbagai tempat.

Menurut pengunjung yang pernah datang ke sini, patung-patung itu dikatakan berbisik sesama sendiri dan dipercayai datang dari roh kanak-kanak perempuan yang mati itu.

Foto: Flickr
Isla de las Munecas atau The Island of the Dolls ini terletak 28km ke arah Selatan dari Mexico City.

Pengunjung yang datang boleh menaiki feri dari Embarcadero Fernando Celada. Perjalanan akan mengambil masa kira-kira empat jam.

Mungkin tempat ini tidak sesuai dikunjungi oleh kebanyakan dari kita. Namun bagi pengembara berjiwa kental dan dahagakan cabaran, ayuh mulakan pengembaraanmu ke sini! -CARI
9

Bagus
13

Marah
25

Terkejut
8

Sedih
15

Lawak
14

Bosan

Friends Rank (84 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote turboturtle 27-2-2017 03:58 PM
  1. Menurut pengunjung yang pernah datang ke sini, patung-patung itu dikatakan berbisik sesama sendiri dan dipercayai datang dari roh kanak-kanak perempuan yang mati itu.
Copy the Code


Eh bukan ke ummah kata Melayu je yg suka khurafat & tahyul ni.
Quote WhiskeyScotch 27-2-2017 05:34 PM
Bolehlah buat pengambaran cerita hantu/mistik dekat sini.
Quote mrizumi 27-2-2017 09:49 PM
Scary nmpk....
Quote BuBuComey 28-2-2017 12:53 AM
Dah la bukak tgh malam. Tgk lak gambo last tu..alahaiii
Quote Lolalala 28-2-2017 12:45 PM
so scary. memang berpenghuni la setiap ekor patung tu
Quote chinta89 28-2-2017 02:31 PM
boleh wat pilem seram
Quote Artemesiaa 28-2-2017 05:45 PM
Siaran ulangan
Quote hdon 28-2-2017 11:29 PM
Seram
Quote AyaqMeloSuam 1-3-2017 10:08 AM
scaryyyyyyy...tmbah2 doll yg mata blh kelip2 tu...
Quote Gadis_sarawak 1-3-2017 10:31 AM
Nak datang tempat tu pun dah amik masa 4 jam..sampai2 je disambut semua patung2 tu..
Quote yayangmama 1-3-2017 10:40 AM
aduhai...kat umah pon tak bagi ank beli patung mata bole kelip ni
Quote siape_aku 1-3-2017 11:44 AM
mmg tak lah nak pegi tempat2 camni....baik g pantai carik yg ala2 carlos daniel
Quote Leo_Gurlz 3-3-2017 01:20 PM
Kalau pergi siang okayy jugak pergi malam mimpi ngeri kotttt
Quote cilok 3-3-2017 04:04 PM
Ulangan
Urrmm....
Quote alinapple 4-3-2017 11:19 PM
jiwa tak kuat nk p pulau ni
Quote obical 5-3-2017 08:37 PM
Seramnya.....
Quote znorm 6-3-2017 05:35 PM
Kesian pulau tu telah diburukkan dgn patung2 hodoh.
Quote Ayu61279 7-3-2017 09:07 AM
eerrkkk...takde la iols nak pi sini
Quote JeepersCreepers 8-3-2017 09:24 PM
Sapa la yg nak melancong tempat creepy camni

Lihat semua komen(37)


ADVERTISEMENT


Artikel Terpanas Minggu ini

ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

4-3-2024 03:31 PM GMT+8 , Processed in 0.065989 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top