CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Nak Sangat Badan Kekar, Habis Tulang Belakang Abang Sado Patah

13-1-2017 10:40 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 9036| Komen: 32|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Zaman sekarang tidak kira lelaki atau perempuan, masing-masing berlumba-lumba untuk kelihatan menarik dan menonjol dari orang lain semata-mata mahu dipuji.
Zaman sekarang tidak kira lelaki atau perempuan, masing-masing berlumba-lumba untuk kelihatan menarik dan menonjol dari orang lain semata-mata mahu dipuji.

Foto: FB Dee Sup
Jika wanita sibuk dengan alat solekan dan baju yang cantik, lelaki pula sibuk pergi ke gim untuk mendapatkan badan yang 'sado' dan kekar.

Namun perlulah berhati-hati semasa menjalani latihan di gim kerana jika teknik yang digunakan salah pastinya ia akan membawa padah kepada diri sendiri.


Sebuah video yang tular di media sosial menunjukkan seorang lelaki yang sedang melakukan 'deadlift' telah rebah jatuh ke lantai kerana tidak dapat menanggung beban yang sangat berat.

Tidak dapat dipastikan kejadian ini berlaku di mana, namun menurut sumber di Facebook Dee Sup lelaki tersebut mengalami patah tulang belakang.

Foto: FB Dee Sup
Dapat dilihat dalam video, lelaki berkenaan kelihatan seperti memaksa dirinya untuk mengangkat bebanan tersebut namun dipertengahan dia melepaskannya sebelum badannya jatuh menghempap besi itu.

Netizen yang melihat rakaman tersebut kebanyakannya telah tag rakan-rakan gim mereka sebagai peringatan supaya tidak melakukan kesalahan yang sama.


Dengan melihat sahaja sudah terasa kesakitan yang ditanggung olehnya. Jadi bagi 'abang sado' di luar sana, utamakan keselamatan anda semasa berada di gim.

Tidak salah berusaha keras untuk mendapatkan badan idaman, namun pelajari dahulu teknik yang betul ya. -CARI
21

Bagus
13

Marah
8

Terkejut
5

Sedih
10

Lawak
7

Bosan

Friends Rank (64 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Athrun.Zalaa 13-1-2017 11:33 AM
Bila otak tiada di kepala dan kepala lutut inilah jadinya...
Quote Artemesiaa 13-1-2017 12:52 PM
Cari bala namanya tu main angkat je tampa dapatkan nasihat dari jurulatih kecergasan boleh mengundang bahaya
Quote jiwarasa 13-1-2017 02:50 PM
berat sangat tak boleh tampung tu. kalau paksa angkat memang boleh patah tulang belakang... sebab tu orang tua2 selalu pesan, jangan angkat berat2 sangat kalau tak larat.. nanti putus urat kentut.
Quote nut.legacy 13-1-2017 03:54 PM
kdg bila angkat weight berat mcm ni perlu ada org assist utk support .. so lelaki ni silap percaturan..
Quote Emperor95 13-1-2017 04:18 PM
simpati dengan mangsa keadaan.
Quote ReginaGeorge 13-1-2017 04:20 PM
Takziah. Nanti hari tua terasa la balik kesakitan tuh
Quote turboturtle 13-1-2017 04:41 PM
Mcm 100 kg, nama pun Deadlift.
Quote Loloq89 13-1-2017 04:43 PM
nut.legacy replied at 13-1-2017 03:54 PM
kdg bila angkat weight berat mcm ni perlu ada org assist utk support .. so lelaki ni silap percatura ...

deadlift mana pernah org support..hahaha..

btw laki ni pengsan sbb masalah pernafasan..

gambar xray tu tipu punya gmbr..

bkn sng tulang blkg nk patah kecuali eksiden or jatuh dr tmpt tinggi
Quote WhiskeyScotch 13-1-2017 04:47 PM
Menderita la semata-mata nak badan kekar.
Quote cik-jaja 13-1-2017 05:19 PM
xd coach assist dye ke
Quote nut.legacy 13-1-2017 05:21 PM
Loloq89 replied at 13-1-2017 08:43 AM
deadlift mana pernah org support..hahaha..

btw laki ni pengsan sbb masalah pernafasan..

support dari belakang i mean.. i ada je org support just to make sure my posture betul la...
Quote nut.legacy 13-1-2017 06:18 PM
Loloq89 replied at 13-1-2017 08:43 AM
deadlift mana pernah org support..hahaha..

btw laki ni pengsan sbb masalah pernafasan..

Eh sorry support tu yg squat hahaha iols confuse plak dgn deadlift
Quote green~tea 13-1-2017 07:55 PM
ReginaGeorge replied at 13-1-2017 04:20 PM
Takziah. Nanti hari tua terasa la balik kesakitan tuh

Tak tunggu hari tua pun laa.. tengok gaya patah ni mmg lumpuh sampai bila2... lumpuh dari pinggang ke bawah
Quote ReginaGeorge 13-1-2017 08:33 PM
green~tea replied at 13-1-2017 11:55 AM
Tak tunggu hari tua pun laa.. tengok gaya patah ni mmg lumpuh sampai bila2... lumpuh dari pinggang ...

Malang tak berbau  
Quote Andyscenes 13-1-2017 09:21 PM
lummmpuhhhh
Quote turboturtle 13-1-2017 09:32 PM
Loloq89 replied at 13-1-2017 04:43 PM
deadlift mana pernah org support..hahaha..

btw laki ni pengsan sbb masalah pernafasan..

Hitam semacam xray tu, biasa ada kabur2 skit, biasa slipped disc je kan.
Quote Keledek.kepam 14-1-2017 05:20 AM
Hmm betul ke xray tu dia punya? Ke asal boleh tepek xray tu?
Quote penmarker 14-1-2017 06:54 AM
Baik tolong isteri atau mak angkat barang dapor..atau tolong gotong royong kat masjid atau rumah kebajikan...
Badan sado pahala pon dapat...

Ada kawan saya tu suami rajin ke gym. Tapi nak tolong isteri cuci toilet pon malas.. ntah per2 jer
Quote samasam90 14-1-2017 03:40 PM
motip nak badan kekar? utk siapa? baik kau bagi abam thread sebelah jilat badan chuolls jah. tak pasal2 patah. trainer mn? takde ke deknon?

Lihat semua komen(32)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-6-2024 02:59 PM GMT+8 , Processed in 0.134199 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top