CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Ini Dia Top 10 Syarikat Penerbangan Tambang Murah Terbaik Dunia 2016

30-12-2016 05:39 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 8559| Komen: 29|Original author: Oleh: Adib ZA

Description: Agaknya, sepanjang tahun 2016 ini, syarikat penerbangan tambang murah manakah yang tersenarai sebagai top 10 terbaik dunia?

Agaknya, sepanjang tahun 2016 ini, syarikat penerbangan tambang murah manakah yang tersenarai sebagai top 10 terbaik dunia?

Adakah AirAsia dari Malaysia diiktiraf di peringkat dunia atau hanya gah di rantau ini sahaja? 

Ya, memetik laman Skytrax telah menamakan AirAsia sebagai syarikat penerbangan tambang murah terbaik dunia untuk 8 tahun berturut! 

"Kami telah telah memenangi anugerah ini untuk kali ke-8 berturut, yang mana ia memang sangat hebat!" ujar CEOnya, Tony Fernandes kepada Skytrax. 

Survey yang dilakukan itu meliputi lepada 280 syarikat penerbangan termasuk prosedur penerbangan sehinggalah keselesaan tempat duduk serta kualiti servis yang diberikan. 

Nah, ini dia 10 syarikat penerbangan tambang murah terbaik dunia pada 2016 berdasarkan survey oleh Skytrax:


10. Azul Brazilian Airlines

9. Jetstar Asia, Singapura

8. IndiGo, India

7. WestJet, Kanada

6. AirAsia X

5. Jetstar Airways, Australia

4. EasyJet, Eropah

3. Norwegian

2. Virgin America

1. AirAsia, Malaysia

23

Bagus
9

Marah
17

Terkejut
10

Sedih
30

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (106 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote seramado 30-12-2016 05:45 PM
airasia terbaik dari dulu
Quote aldilla_zahraa 30-12-2016 05:54 PM
Aku akui AA skrg a lot better. lagi puas hati naik AA berbanding Malindo/Lion
Quote siskepoh 30-12-2016 05:57 PM
memang pilih air asia je. tp kaki sis tersepit sikit.
Quote cik-jaja 30-12-2016 06:19 PM
boleh la air asia..tahan sempit sket
Quote batman_2007 30-12-2016 06:47 PM
Tahniah la. Sampai sudah tak nak naik air asia lagi..
Quote alieyrina 30-12-2016 07:00 PM
Aku pun xpenah naik lg..x reti la..kuikuikui
Quote CiliPadiSedap 30-12-2016 07:21 PM
naik uber je. nnti uber ada buat juga flight..
Quote hanakikan 30-12-2016 10:43 PM
asia setakat southern asia boleh lagi la. average 3 jam je. kalau sampai ke india dengan beijing, sorry akak rela bayar lebih naik MAS
Quote WhiskeyScotch 31-12-2016 01:17 AM
Tahniah AirAsia.!
Quote SalenaGomez 31-12-2016 06:29 AM
siskepoh replied at 30-12-2016 05:57 PM
memang pilih air asia je. tp kaki sis tersepit sikit.


Sis..beli hotseat laa ok
Quote yusryimran 31-12-2016 11:37 AM
hanakikan replied at 30-12-2016 10:43 PM
asia setakat southern asia boleh lagi la. average 3 jam je. kalau sampai ke india dengan beijing, so ...

kan. hakak pun mcm tu uols setakat 2 jom oklah kalau lebih hadoiii dah lah hakak ni tinggi
Quote umbut 1-1-2017 12:53 AM
Air asia x tu apa beza.. Msia punya juga kan
Quote merrissa 1-1-2017 01:40 AM
wahhhhh.....ryanair x trmsuk lngsung....

wahhhhhhh ....kalo airasia kire terbaik....macam mn la yg tak trcalon lngusng tuh...

Quote fefeeling 1-1-2017 03:03 PM
Tahniah Air Asia and Tony Fernandes!
Quote Johnyblaze87 11-1-2017 08:53 PM
Airasia terbaik? cuba ko deal dengan customer service dia dulu, baru ko tau terbaik ke tak.
Quote Artemesiaa 11-1-2017 10:43 PM
umbut replied at 1-1-2017 12:53 AM
Air asia x tu apa beza.. Msia punya juga kan

Sama je Airasia juga tapi Airasia X serve flight yang 4 jam keatas apa2 yang below 4 jam semua under Airasia
Quote Artemesiaa 11-1-2017 10:46 PM
Airasia byk serve route yang airline line tak serve sebab tu jadi pilihan.  Tapi kalau ada airline lain yang serve the same route pasti akan jadi perbandingan dan pilih mana yang lebih menguntungkan dan lebih memberi keselesaan buat penumpang.
Quote notsospecial007 7-5-2017 11:05 PM
Ok la tuuu.. dh nama pun tambang murah
Quote fish 8-5-2017 10:19 AM
air asia ni bagus sbb ada route tertentu yg airline lain takde
aku kalau KK-PNG mesti ambik AA sbb direct flight
ada kejap MAS pun buat route tu, sempat la aku naik sekali
tp baru2 ni check, mcm dah takde je direct flight tu. mmm...

Lihat semua komen(29)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

17-4-2024 04:12 PM GMT+8 , Processed in 0.153404 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top