CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 5954|Reply: 29

Ini Dia Top 10 Syarikat Penerbangan Tambang Murah Terbaik Dunia 2016

[Copy link]
Post time 30-12-2016 05:39 PM | Show all posts |Read mode


Agaknya, sepanjang tahun 2016 ini, syarikat penerbangan tambang murah manakah yang tersenarai sebagai top 10 terbaik dunia?


Adakah AirAsia dari Malaysia diiktiraf di peringkat dunia atau hanya gah di rantau ini sahaja?


Ya, memetik laman Skytrax telah menamakan AirAsia sebagai syarikat penerbangan tambang murah terbaik dunia untuk 8 tahun berturut!


"Kami telah telah memenangi anugerah ini untuk kali ke-8 berturut, yang mana ia memang sangat hebat!" ujar CEOnya, Tony Fernandes kepada Skytrax.


Survey yang dilakukan itu meliputi lepada 280 syarikat penerbangan termasuk prosedur penerbangan sehinggalah keselesaan tempat duduk serta kualiti servis yang diberikan.


Nah, ini dia 10 syarikat penerbangan tambang murah terbaik dunia pada 2016 berdasarkan survey oleh Skytrax:






10. Azul Brazilian Airlines

9. Jetstar Asia, Singapura

8. IndiGo, India

7. WestJet, Kanada

6. AirAsia X

5. Jetstar Airways, Australia

4. EasyJet, Eropah

3. Norwegian

2. Virgin America

1. AirAsia, Malaysia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-12-2016 05:45 PM | Show all posts
airasia terbaik dari dulu
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2016 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku akui AA skrg a lot better. lagi puas hati naik AA berbanding Malindo/Lion
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2016 05:57 PM | Show all posts
memang pilih air asia je. tp kaki sis tersepit sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2016 06:19 PM | Show all posts
boleh la air asia..tahan sempit sket
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2016 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah la. Sampai sudah tak nak naik air asia lagi..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 30-12-2016 07:00 PM | Show all posts
Aku pun xpenah naik lg..x reti la..kuikuikui
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2016 07:21 PM | Show all posts
naik uber je. nnti uber ada buat juga flight..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-12-2016 10:43 PM | Show all posts
asia setakat southern asia boleh lagi la. average 3 jam je. kalau sampai ke india dengan beijing, sorry akak rela bayar lebih naik MAS
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2016 01:17 AM | Show all posts
Tahniah AirAsia.!
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2016 06:29 AM From the mobile phone | Show all posts
siskepoh replied at 30-12-2016 05:57 PM
memang pilih air asia je. tp kaki sis tersepit sikit.


Sis..beli hotseat laa ok
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2016 11:37 AM | Show all posts
hanakikan replied at 30-12-2016 10:43 PM
asia setakat southern asia boleh lagi la. average 3 jam je. kalau sampai ke india dengan beijing, so ...

kan. hakak pun mcm tu uols setakat 2 jom oklah kalau lebih hadoiii dah lah hakak ni tinggi
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2017 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Air asia x tu apa beza.. Msia punya juga kan
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2017 01:40 AM | Show all posts
wahhhhh.....ryanair x trmsuk lngsung....

wahhhhhhh ....kalo airasia kire terbaik....macam mn la yg tak trcalon lngusng tuh...

Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2017 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah Air Asia and Tony Fernandes!
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2017 08:53 PM | Show all posts
Airasia terbaik? cuba ko deal dengan customer service dia dulu, baru ko tau terbaik ke tak.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-1-2017 10:43 PM | Show all posts
umbut replied at 1-1-2017 12:53 AM
Air asia x tu apa beza.. Msia punya juga kan

Sama je Airasia juga tapi Airasia X serve flight yang 4 jam keatas apa2 yang below 4 jam semua under Airasia
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2017 10:46 PM | Show all posts
Airasia byk serve route yang airline line tak serve sebab tu jadi pilihan.  Tapi kalau ada airline lain yang serve the same route pasti akan jadi perbandingan dan pilih mana yang lebih menguntungkan dan lebih memberi keselesaan buat penumpang.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok la tuuu.. dh nama pun tambang murah
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 10:19 AM | Show all posts
air asia ni bagus sbb ada route tertentu yg airline lain takde
aku kalau KK-PNG mesti ambik AA sbb direct flight
ada kejap MAS pun buat route tu, sempat la aku naik sekali
tp baru2 ni check, mcm dah takde je direct flight tu. mmm...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

30-5-2024 10:11 PM GMT+8 , Processed in 0.086997 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list