CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Bos Pemurah Hadiahkan 1,200 Kereta, 400 Apartmen Kepada Pekerja

31-10-2016 03:32 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 4786| Komen: 10

Description: Seorang lelaki di India sangat bermurah hati dan layak digelar 'Bos Terbaik India' apabila membuat keputusan untuk memberikan apartmen dan kereta kepada 1700 orang pekerjanya.
Sumber Foto: money.cnn.com


Seorang lelaki di India sangat bermurah hati dan layak digelar 'Bos Terbaik India' apabila membuat keputusan untuk memberikan apartmen dan kereta kepada 1700 orang pekerjanya.

Peneraju syarikat berlian Hari Krishna Exports, Savji Dholakia telah menghadiahkan lebih 1200 buah kereta dan 400 apartment kepda pekerjanya sempena Deepavali.

Menurut CNN, kesemua hadiah tersebut diberi kepada pekerjanya yang menunjukkan ciri-ciri taat, bekebolehan dan bernilai kepada syarikat.

Jumlah keseluruhan pemebrian Savji dianggarkan bernilai RM 32.3 juta

"Kami mempunyai hasil eksport bernilai lebih AS$700 juta ke lebih 70 negara, tetapi tiada yang lebih bernilai daripada pekerja kami," kata Savji.


Dua tahun lepas namanya sudah menjadi popular kerana memberikan 200 apartment, 400 kereta dan 500 set perhiasan kepada 1,200 pekerjanya.

Walaupun menurut bancian menunjukkan yang pekerja India lebih menggemari wang tunai, namun Savji lebih suka memberikan hadiah dalam bentuk yang lebih praktikal. -CARI

27

Bagus
15

Marah
28

Terkejut
15

Sedih
18

Lawak
22

Bosan

Friends Rank (125 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote senduhazab 31-10-2016 04:26 PM
Ni la baru boss from heaven
Quote batu kikir 31-10-2016 11:20 PM
Kalau kat Malaysia.......

Kalau syarikat buat untung luarbiasa................ini disebabkan stail kepimpinan orang nombor satu syarikat. So biasanya............CEO/MD macam2 dapat.........selain gaji..... ada kereta, rumah macam2 lah. Pekerja bawahan dapat pandang dan dengar je ............ paling tinggi akan tengok KPI sendiri2. KPI yang paling tinggi dapatlan bonus, kenaikan yang lebih. Yang kurang...........kuranglah dapat ataupun munkin tak dapat langsung. Ingat Pareto Theory 80:20..........sangat digunapakai dalam organisasi.

Kalau syarikat rugi...........ini disebabkan pekerja. So retrenchment di perlukan. Yang peliknya CEO/MD tak pulak di retrenchkan.

And these bastards CEO/MD..........they themselves are "employee" of the organization bukan bapak dia punya company pun. Paling bosan...........CEO/MD untuk GLC..........majoriti useless.
Quote seramado 1-11-2016 01:53 AM
Oh myyyy nak.jua
Quote bemyself 1-11-2016 01:07 PM
Ada x kat malaysia wujud bos sesucik nie?
Quote xyhxxy 1-11-2016 02:31 PM
bestnyaa jd staf dia ni
Quote cocorex 1-11-2016 04:38 PM
batu kikir replied at 31-10-2016 11:20 PM
Kalau kat Malaysia.......

Kalau syarikat buat untung luarbiasa................ini disebabkan stai ...

Setuju..tu sbb aku berenti kerja kt company yg besar dulu..bila time nk suruh buat report semua staff kena stay back smpai kul 12am.. Esok pagi2 kul 8.30 dh nk kena present kt boss..pastu boss present kt boss besar..yg dpt nama boss..yg dpt merit adalah boss..staff bwh nie melopong jer tgk boss dpt pujian + mcm2 bonus
Quote Emperor95 1-11-2016 05:21 PM
cocorex replied at 1-11-2016 08:38 AM
Setuju..tu sbb aku berenti kerja kt company yg besar dulu..bila time nk suruh buat report semua st ...

itulah realitinya.
Quote Artemesiaa 2-11-2016 07:07 PM
Bertuah le pekerja beliau dapat boss sebegini
Quote maxgamer82 3-11-2016 12:41 AM
batu kikir replied at 31-10-2016 11:20 PM
Kalau kat Malaysia.......

Kalau syarikat buat untung luarbiasa................ini disebabkan stai ...

have to agree with you... it's Malaysian culture (not applicable to all but some)
Quote rosa_canina 3-11-2016 10:12 AM
seronoknya keje ada bos baikhati mcm ni

Lihat semua komen(10)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-6-2024 08:44 PM GMT+8 , Processed in 0.101753 second(s), 55 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top