CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2956|Reply: 10

Bos Pemurah Hadiahkan 1,200 Kereta, 400 Apartmen Kepada Pekerja

[Copy link]
Post time 31-10-2016 03:32 PM | Show all posts |Read mode
Sumber Foto: money.cnn.com




Seorang lelaki di India sangat bermurah hati dan layak digelar 'Bos Terbaik India' apabila membuat keputusan untuk memberikan apartmen dan kereta kepada 1700 orang pekerjanya.


Peneraju syarikat berlian Hari Krishna Exports, Savji Dholakia telah menghadiahkan lebih 1200 buah kereta dan 400 apartment kepda pekerjanya sempena Deepavali.


Menurut CNN, kesemua hadiah tersebut diberi kepada pekerjanya yang menunjukkan ciri-ciri taat, bekebolehan dan bernilai kepada syarikat.


Jumlah keseluruhan pemebrian Savji dianggarkan bernilai RM 32.3 juta


"Kami mempunyai hasil eksport bernilai lebih AS$700 juta ke lebih 70 negara, tetapi tiada yang lebih bernilai daripada pekerja kami," kata Savji.


Dua tahun lepas namanya sudah menjadi popular kerana memberikan 200 apartment, 400 kereta dan 500 set perhiasan kepada 1,200 pekerjanya.


Walaupun menurut bancian menunjukkan yang pekerja India lebih menggemari wang tunai, namun Savji lebih suka memberikan hadiah dalam bentuk yang lebih praktikal. -CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-10-2016 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni la baru boss from heaven
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2016 11:20 PM | Show all posts
Kalau kat Malaysia.......

Kalau syarikat buat untung luarbiasa................ini disebabkan stail kepimpinan orang nombor satu syarikat. So biasanya............CEO/MD macam2 dapat.........selain gaji..... ada kereta, rumah macam2 lah. Pekerja bawahan dapat pandang dan dengar je ............ paling tinggi akan tengok KPI sendiri2. KPI yang paling tinggi dapatlan bonus, kenaikan yang lebih. Yang kurang...........kuranglah dapat ataupun munkin tak dapat langsung. Ingat Pareto Theory 80:20..........sangat digunapakai dalam organisasi.

Kalau syarikat rugi...........ini disebabkan pekerja. So retrenchment di perlukan. Yang peliknya CEO/MD tak pulak di retrenchkan.

And these bastards CEO/MD..........they themselves are "employee" of the organization bukan bapak dia punya company pun. Paling bosan...........CEO/MD untuk GLC..........majoriti useless.
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2016 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Oh myyyy nak.jua
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2016 01:07 PM | Show all posts
Ada x kat malaysia wujud bos sesucik nie?
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2016 02:31 PM | Show all posts
bestnyaa jd staf dia ni
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 1-11-2016 04:38 PM | Show all posts
batu kikir replied at 31-10-2016 11:20 PM
Kalau kat Malaysia.......

Kalau syarikat buat untung luarbiasa................ini disebabkan stai ...

Setuju..tu sbb aku berenti kerja kt company yg besar dulu..bila time nk suruh buat report semua staff kena stay back smpai kul 12am.. Esok pagi2 kul 8.30 dh nk kena present kt boss..pastu boss present kt boss besar..yg dpt nama boss..yg dpt merit adalah boss..staff bwh nie melopong jer tgk boss dpt pujian + mcm2 bonus
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2016 05:21 PM | Show all posts
cocorex replied at 1-11-2016 08:38 AM
Setuju..tu sbb aku berenti kerja kt company yg besar dulu..bila time nk suruh buat report semua st ...

itulah realitinya.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-11-2016 07:07 PM | Show all posts
Bertuah le pekerja beliau dapat boss sebegini
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2016 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
batu kikir replied at 31-10-2016 11:20 PM
Kalau kat Malaysia.......

Kalau syarikat buat untung luarbiasa................ini disebabkan stai ...

have to agree with you... it's Malaysian culture (not applicable to all but some)
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2016 10:12 AM | Show all posts
seronoknya keje ada bos baikhati mcm ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 04:47 AM GMT+8 , Processed in 0.055050 second(s), 36 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list