CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Changi Airport Memang 'Smart', Sensasikan Polis Bantuan Yang Viral!

19-10-2016 07:37 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 10976| Komen: 35|Original author: Oleh: Adib ZA

Description: Alahai untungnya menjadi lelaki kacak! Kalau dulu agensi model akan mencari mereka yang berwajah kacak untuk dijadikan model terkenal.

Alahai untungnya menjadi lelaki kacak! Kalau dulu agensi model akan mencari mereka yang berwajah kacak untuk dijadikan model terkenal.

Kini, tak perlu harapkan semua itu untuk jadi popular dan viral sekelip mata. Lihat sahaja berapa doktor dan cikgu kacak yang telah diviralkan di laman sosial?

Terbaru, seorang polis bantuan telah menarik perhatian netizen bila dikatakan bukan sahaja berwajah jambu, malah ringan tulang pula membantu pengunjung di situ. 

Untunglah, bukan sahaja disukai malah kini semakin ramai mengenalinya dan yang penting digilai para pelancong asing! Wah, nampak macam kisah dongeng kan, namun itulah yang terjadi kepada Lee Minwei, 22.




Kini, tempat dia bekerja iaitu Lapangan Terbang Cangi telah mengambil inisiatif dan tak mahulah jadi 'outdated', mengambil keputusan untuk mendedahkan identiti polis bantuan ini selepas di menjadi viral sejak minggu lalu. 

Satu keputusan yang bijak juga kerana pihak Cangi Airport turut mendapat 'tempias' bila pekerja di situ menjadi viral. Melalui laman Facebook rasminya, Cangi Airport secara sukacitanya menguar-uarkan tentang Lee.

Katanya, selepas bekerja di situ selama 7 bulan, antara pengalaman paling menarik adalah menjadi terkenal dan viral selepas gambarnya sedang bekerja di situ dikongsi beribu-ribu netizen. 

"Ada masanya pelancong minta bergambar bersama, namun ia sebenarnya sesuatu yang saya tak pernah sangka terjadi. 

"Ia memang mengejutkan, rakan-rakan dan juga ahli keluarga selalu mengusik saya," antara yang dikongsikan Lee. 

Daripada komen yang diterima, terdapat pelbagai reaksi yang dilemparkan termasuklah komen yang nampak serius namun berbaur lucu.

"Saya rasa perkara paling penting yang para gadis di luar sana nak tahu ialah, terminal mana satukah Lee bekerja dan bilakah shift bekerjanya?"

"Memang bijaklah Cangi Airport! Ambil peluang dengan benda viral ni!"

"Saya rasa perlu pergi ke Cangi Airport sekarang! haha!"




Jadi, bagaimana? Teringin nak ke Singapura sekarang? - CARI
28

Bagus
39

Marah
24

Terkejut
12

Sedih
18

Lawak
20

Bosan

Friends Rank (141 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote chazey 19-10-2016 07:57 PM
Jambu. Loike pula akak dengan oriental ini.
Quote fishcracker 19-10-2016 08:19 PM
Bam polis bantuan KLIA2 pun tak kurang hensemnye,..tataw iol nak tepek
Quote febreze 19-10-2016 08:43 PM
fishcracker replied at 19-10-2016 08:19 PM
Bam polis bantuan KLIA2 pun tak kurang hensemnye,..tataw iol nak tepek

tepekla nok..
nak tgk gk hotdog berurat havang2 mlyu klia  
Quote mujer_in_espejo 19-10-2016 08:45 PM
Gegirl yg byk komen tu pun jenis gila2 ngn hero korea... eh
Quote cahaya_almas 19-10-2016 09:34 PM
Cute je...
Quote fishcracker 19-10-2016 09:56 PM
febreze replied at 19-10-2016 08:43 PM
tepekla nok..
nak tgk gk hotdog berurat havang2 mlyu klia

{:question
guna henfon bole tepek ke?alah search kat insta polisairport...
Quote RatuDunia94 19-10-2016 10:06 PM
Tetap x bleh lawan Chai Wala dr Pakistan.. Si mata biru.... Siap dh dpt modelling contract!
Quote bintangct 19-10-2016 11:43 PM
RatuDunia94 replied at 19-10-2016 10:06 PM
Tetap x bleh lawan Chai Wala dr Pakistan.. Si mata biru.... Siap dh dpt modelling contract!

Handsome nyerr
Siapa dia ni
Quote RatuDunia94 19-10-2016 11:59 PM
bintangct replied at 19-10-2016 11:43 PM
Handsome nyerr
Siapa dia ni

Chai Wala.. Penjual teh kt Pakistan.. Tgh viral skrg kt sana sbb berwajah model.. Mata biru.. Dh dpt modelling contract..
Quote estrelle 20-10-2016 12:12 AM
Birahnya yg komen dlm fb tu.tak pernah nampak org hensem ke ape.
Quote Orix 20-10-2016 12:20 AM
Ini hensem? Ya tuhannn... ko pegi jela sekolah2 kt KL nun berlambak budak laki muka jambu cmni

Celah mana tah hensem.. tp knowing ummah cainis mmg tak boleh tgok org laki ad double eyelid terus dicop hensem wlupn muka alahai
Quote Ferr_Remy 20-10-2016 12:34 AM
Chai Wala hensem..??? Kakakakaka
Quote Ferr_Remy 20-10-2016 12:34 AM
Chai Wala hensem..??? Kakakakaka
Quote bintangct 20-10-2016 12:57 AM
Ferr_Remy replied at 20-10-2016 12:34 AM
Chai Wala hensem..??? Kakakakaka

Muka jantan bukan muka jambuuuuu
Hensom la
Quote Mary_jane 20-10-2016 01:35 AM
Good looking lah jugak. Yang paki tu pun not bad

Quote Ferr_Remy 20-10-2016 05:31 AM
bintangct replied at 20-10-2016 12:57 AM
Muka jantan bukan muka jambuuuuu
Hensom la

Jantan tp kepam sgt.. Byk lagi Pakistan ensem2 pernah ku lihat
Quote DeeHanania 20-10-2016 07:19 AM
RatuDunia94 replied at 19-10-2016 11:59 PM
Chai Wala.. Penjual teh kt Pakistan.. Tgh viral skrg kt sana sbb berwajah model.. Mata biru.. Dh d ...

Ahaa Ratu,si Chai Wala,penjual air teh...da rejeki dia dpt kontrak model,ssuai ssngat,gan ktinggian dia&bermata biru...memang tengah viral skrg nie
Quote RatuDunia94 20-10-2016 08:11 AM
Actually nama heols Arshad Khan.. Chai Wala tu maksud penjual teh.. Heols skrg tgh pelik knp org go gaga over him.. LOL.. Actually muka mcm heols tu mmg bersepah kt Paki sana.. Cuma mata dia tu la cantik warna biru..
Quote missinpiece 20-10-2016 08:35 AM
Bleh la tahan kiut

Lihat semua komen(35)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 01:07 AM GMT+8 , Processed in 0.080718 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top