CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Isteri Sibuk Memasak Anak Terjatuh Dari "Walker", Wanita Hamil Ini Teruk Di Pukul Suami

20-10-2016 06:22 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 11407| Komen: 67|Original author: Oleh : Dean BZ

Description: Kehidupan berumah tangga bukanlah semudah yang disangka jika tiada tahap kesabaran...

Kehidupan berumah tangga bukanlah semudah yang disangka jika tiada tahap kesabaran yang tinggi. Perasaan cinta dan sayang sebelum berkahwin tidak akan pernah menjamin kebahagian sesebuah rumah tangga.


Gambar hiasan

Apatah lagi jika mendapat seorang suami yang panas baran dan hanya tahu nak memukul sahaja bila si isteri melakukan kesilapan. Pantang isteri silap sikit terus memaki hamun dan "naik tangan".  

Seorang wanita yang sedang hamil empat bulan berkongsi satu kisah sedih di Facebook Info Ibu Hamil mengenai dirinya yang dipukul teruk oleh suaminya gara-gara anak mereka terjatuh dari "walker" semasa dia sedang sibuk memasak di dapur. Memang tak berhati perut sungguh suaminya itu! 



Diharapkan kisah yang dikongsikan oleh wanita ini dapat membuka mata golongan suami yang panas baran. Berusahalah untuk berubah andai anda tergolong dalam kategori lelaki "baran tak bertempat" kerana menjadi seorang isteri dan ibu kepada anak-anak anda bukan perkara yang mudah. 

Jika marah sekalipun tak perlulah sampai memukul seperti itu, isteri bukanlah orang gaji atau pengasuh sebaliknya adalah amanah besar yang diberikan olehNya untuk dijaga sebaiknya. Bertolak ansur dan bantu membantulah sesama pasangan, barulah keluarga bahagia. 

P/s : Jangan hanya tahu mengarah sahaja tapi semua kerja-kerja rumah diletakkan dibahu si isteri. - CARI


15

Bagus
29

Marah
13

Terkejut
13

Sedih
12

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (100 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote HazeLJoseph 20-10-2016 06:34 PM
Uihh kak ingat aman2 saja kaalau anak pertama baru 6 bulan ko dah mengandung kak.. Nasib baik anak jatuh je kak,jgn guna walker tu kak.. Kan paed dah cakap keburukkan walker dan kecederaan yg disebabkan walker,selain dari faktor tumbesaran fizikal dan mental.Kau duduk diam2 jaga anak suruh laki masak.. Melampau2 perangai dia,cuba tlg tgok anak..

Apa2 pon kau gi meratib dlm fb tau dekk laki kau lagi teruk kak,baik gi meratib kt pejabat agama sana,untung2 dia dpt kaunseling pree
Quote ayahmasihkuad 20-10-2016 06:40 PM
ceraikan je laki macam tu
Quote zie_indah 20-10-2016 07:04 PM
Takyah tunggu lagi laki.mcm.tu dik...
Quote ShiningStars 20-10-2016 07:20 PM
Angkat kaki je la :
Quote LautBiru52 20-10-2016 07:36 PM
Awat la laki ko ni perangai mcm binatang :
Quote che_kembang 20-10-2016 07:43 PM
eh x yah tanya la salah sendiri ke tak..kalau dah kena pukul camtu pegi report je la
Quote green~tea 20-10-2016 07:51 PM
Mmg akak bodoh kak.. sbb stay married dgn jantan loser camtu
Quote mzzenma 20-10-2016 07:59 PM
Dalam pic nampak mcm laki gemuk tu pukul anak and pihak walker

Tapi dlm cerita bini yang kena pukul

Mzz is confused
Quote atekome 20-10-2016 08:03 PM
Sbb ko bodoh sbb tu layak di sepak..sah2 bodoh..dh kna cmtuh msh tk bt repot polis  tapi kat fb..
Quote xtravaganza 20-10-2016 08:19 PM
Teruk punya jantan.. g report la..
Quote becir 20-10-2016 08:27 PM
Diharap ko redha even kalau laki ko pukul ko sampai meninggal ...kalau time nazak tu cepat2 cakap mcm dlm drama tu ..."mah mintak maaf,abang tolong halal kan makan minum mah..."
Syorga akan menanti
Quote zuri154 20-10-2016 08:30 PM
anak sulong baru 6 bln sudah peknen.
Quote sebu 20-10-2016 08:30 PM
mzzenma replied at 20-10-2016 07:59 PM
Dalam pic nampak mcm laki gemuk tu pukul anak and pihak walker

Tapi dlm cerita bini yang kena puk ...

Pic hiasan kut. ..tu kes India yg pukul anak tu...ada video dia
Quote Rainrein 20-10-2016 08:43 PM
Bongoknye laki ko kak. Cerai je la dari terus makan ati. Tengah pregnant pun boleh naik tangan. Dasar bengong.

Sayang sangat kat anak sampai jatuh walker pun marah tapi nak tolong bini jaga anak malas. Elok mereput je la ko.
Quote Rainrein 20-10-2016 08:43 PM
Bongoknye laki ko kak. Cerai je la dari terus makan ati. Tengah pregnant pun boleh naik tangan. Dasar bengong.

Sayang sangat kat anak sampai jatuh walker pun marah tapi nak tolong bini jaga anak malas. Elok mereput je la ko.
Quote she 20-10-2016 08:51 PM
Pelik betoi

P lah mintak cerai kalau x sanggup..dok wat soklan kuiz plak menanya org ramai..

Isteri2 skg lebih suka mengadu domba raih simpati di media sosial..seronok kah dpt phatian?
Quote hanisbunny 20-10-2016 09:02 PM
she replied at 20-10-2016 08:51 PM
Pelik betoi

P lah mintak cerai kalau x sanggup..dok wat soklan kuiz plak menanya org ramai..

nsb die xbuat kuiz dgn pilihan jwpn objektif lg..atau pun sila lengkapkan cadangan ini...............(tidak lebih drpd 20 patah perkataan)....mati la nakkkkk...
Quote she 20-10-2016 09:22 PM
hanisbunny replied at 20-10-2016 09:02 PM
nsb die xbuat kuiz dgn pilihan jwpn objektif lg..atau pun sila lengkapkan cadangan ini............ ...

A - membalas semula pukulan suami cara Elly Mazlein
B - berdiam diri teruskan memasak jgn lupa ajinomoto
C - viralkan supaya dapat derma 300k
D - berpisah juaaaaaa
Quote hanisbunny 20-10-2016 09:33 PM
she replied at 20-10-2016 09:22 PM
A - membalas semula pukulan suami cara Elly Mazlein
B - berdiam diri teruskan memasak jgn lupa aj ...

keh333....chuols...mohon gune talian hayat chuols

Lihat semua komen(67)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 04:20 AM GMT+8 , Processed in 0.083563 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top