CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Sentuh Lelaki, Itu Urusan Saya Dengan Tuhan -Nadya

13-10-2016 02:24 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 18348| Komen: 132

Description: Nama aktres Nadya Syahera, 23, yang memiliki penampilan berhijab ini terus melonjak naik selepas kemunculannya dalam banyak siri drama popular televisyen...
Sumber: IG Nadyasyahera

Nama aktres  Nadya Syahera, 23, yang memiliki penampilan berhijab ini terus melonjak naik selepas kemunculannya dalam banyak siri drama popular televisyen.

Wataknya sebagai Bella dalam drama Dia Semanis Honey dan Abang Bomba I love You betul-betul berjaya digalas dengan hebat dan mengangkat namanya sekaligus menjadi perhatian peminat di luar sana.

Namun di sebalik kejayaan yang diraih, pelakon yang berasal dari Kuala Nerang ini turut menerima pelbagai reaksi negatif kerana watak yang dibawanya.

Aksi lakonannya yang bersentuhan dengan lelaki, malah foto bersama tunangnya yang merangkul bahu Nadya yang telah dimuat naik di Instagram menyebabkan dia dikecam netizen kerana perbuatan ini tidak selari dengan imej yang dibawanya.



Sumber: IG Nadyasyahera
Mengulas berkenaan isu ini, dia mengatakan yang segala adegan yang memerlukan dia bersentuhan dengan lelaki bukan muhrim adah urusannya dengan Allah.

“Saya hanya menjadi diri saya yang sebenar, enggan hipokrit, berpura-pura baik di hadapan khalayak. Isu bersentuhan dengan lelaki, itu dosa yang perlu saya tanggung sendiri," katanya kepada Utusan Online.

Malah tambahnya, dia tidak mahu menipu dengan menjadi muslimah sempurna di depan khalayak ramai sedangkan hakikatnya bukan begitu. 

Baginya dia tidak dapat menghalang masyarakat di luar sana untuk membuat sebarang spekulasi buruk tentang dirinya namun dia sedar tentang batas yang perlu dihadkan.

‘Tetapkan niat, mulakan usaha dan jangan pernah berputus asa sehingga mendapat keputusan terbaik' menjadi slogan hidupnya malah Nadya rela dibenci peminat demi menjayakan watak dan cintanya terhadap dalam bidang lakonan. -CARI
17

Bagus
9

Marah
11

Terkejut
15

Sedih
17

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (79 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote damian_lee 13-10-2016 02:31 PM
Edited by damian_lee at 13-10-2016 02:40 PM

ok lah ... sis ... dah tau itu urusan uols dengan Allah .. boleh plak melanggar hukumNya ya ... nampaknya urusanmu dengan Allah adalah sesuatu yang anda kawal dan anda yang tentukan ... huhuhuhu ...

nanti bila Allah tanya .. boleh la jawab .."oh Allah,meols kan dah bagi tau awal2 .... xkan itupun kira dosa" ....
P/S: Komen diatas bertitik tolak dari statement BIMBO dia
Quote virgo19 13-10-2016 02:38 PM
Retis2 ni boleh tak kalau tak tau nak bagi jawapan yg cerdik, just cakap 'no komen' je..
Quote Ferr_Remy 13-10-2016 02:38 PM
Mampus pi la.. nape ummah slalu nyibuk dosa retis eh? Padahal kat public, org ramai wat cmtu x berani tego. :
Quote zulka 13-10-2016 02:50 PM
urusan umat Islam juga untuk menegur perbuatan mungkar..
Quote missinpiece 13-10-2016 03:05 PM
Comey n gedik manja dia ni. Berlakon pon ok. If xde jwapan cerdik jwb jela no komen kan..
Quote Star_el 13-10-2016 03:06 PM
teringat adegan dirogol dlm Dia Semanis Honey. Kekal bertudung chuols.
Even mekap dah jadi joker
Quote BoongaKertas 13-10-2016 03:08 PM
damian_lee replied at 13-10-2016 02:31 PM
ok lah ... sis ... dah tau itu urusan uols dengan Allah .. boleh plak melanggar hukumNya ya ... namp ...

sorry, iols siap imagine dia lontarkan dialog cenggitu dgn lipstick merah menyala dia.
Quote sharlenetexas 13-10-2016 03:08 PM
dah bertutup litup, harap perbuatan pun selari.
Quote sharlenetexas 13-10-2016 03:10 PM
Star_el replied at 13-10-2016 03:06 PM
teringat adegan dirogol dlm Dia Semanis Honey. Kekal bertudung chuols.
Even mekap dah jadi joker

nampak pelik kan. padahal dlm cite tu dia ada sugardaddy. sugarbabe zamam skg pun hijabista.
Quote beatgirlX 13-10-2016 03:12 PM
cukup2 la retis2 bimbo mcm ni..
tapi salah retis senior jugak..ada yg bg jaw mcm ni..
Quote nanie 13-10-2016 03:13 PM
mane gambo ngan tunang rangkul bahu tu
Quote ramaramu 13-10-2016 03:17 PM
jawapan sombong nawww.. awak tu baru la masuk industry kang jgn smp kna boikot plak dik yer.. walaupun iols mmg x kenal dia ni
Quote fzbos 13-10-2016 03:24 PM
la.. 23 ke..muke mcm 32..huhu..pttle jawapan yg ko bg nmpk mcm x matang lagi dek
Quote coqsukun 13-10-2016 03:27 PM
Jawapan angkuh
Ni spesis duit menghalalkan cara
Quote sapeka 13-10-2016 03:29 PM
amboih diva sangat aih
Quote amysuzy 13-10-2016 03:29 PM
Semoga sempat bertaubat la ye. Ish ish
Quote bolamata 13-10-2016 03:34 PM
dia ni budak universiti atau kolej mana?
Quote dubuk 13-10-2016 03:38 PM
itu macam ka
Quote Joannalee 13-10-2016 03:41 PM
Terserlah kegedikannye

Lihat semua komen(132)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 06:16 PM GMT+8 , Processed in 0.079034 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top