CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Pegawai Kanan Sabah Simpan Wang Tunai Berbilion-bilion Di Rumah

5-10-2016 02:52 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 14460| Komen: 68

Description: Pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) terkejut mendapati suspek yang ditahan menyimpan bilangan timbunan wang tunai yang bertul-betul dalam bilangan yang banyak.

Sebanyak mana jumlah wang tunai yang dibungkus dan ditimbun pernah anda lihat? Pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) terkejut mendapati suspek yang ditahan menyimpan bilangan timbunan wang tunai yang bertul-betul dalam bilangan yang terlalu banyak. 


Kelmarin Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menahan dua pegawai kanan sebuah agensi kerajaan di Kota Kinabalu, Sabah kerana disyaki menyalahgunakan kuasa dalam pemberian projek jabatan.

Mereka yang berusia 51 dan 54 tahun ditahan di pejabat masing-masing kira-kira 9.15 pagi tadi kerana disyaki memonopoli dan memberikan projek-projek yang dikendalikan jabatan itu kepada sanak saudara mereka.

sumber foto: Facebook Sabah


Baru-baru ini, tersebar beberapa keping gambar di media sosial yang menunjukkan ketika SPRM menjalankan siasatan di rumah salah seorang suspek mendapati terdapat banyak bungkusan wang yang telah disusun dan disimpan di merata tempat dalam rumahnya, termasuk meja di ruang tamu dan dalam almari dipenuhi wang yang berbilion-bilion jumlahnya. - CARI

sumber foto: Facebook Sabah 

24

Bagus
24

Marah
36

Terkejut
21

Sedih
27

Lawak
37

Bosan

Friends Rank (169 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote FanTasyCreaTioN 5-10-2016 02:54 PM
Thread yang sama dah di buka seawal semalam lagi

http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1017718&extra=page%3D1

Quote kentel 5-10-2016 04:08 PM
FanTasyCreaTioN replied at 5-10-2016 02:54 PM
Thread yang sama dah di buka seawal semalam lagi

http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthre ...

hobi TS Loo mmg suka bukak tered yg samer...pastu malas buat kerja..copy paste je tered sedia ada
Quote Simunggu 5-10-2016 04:58 PM
pokci simpan duit berbilion bilion dalam tin melo di hutan diam diam...
Quote batmana 5-10-2016 05:41 PM
katanya masih tengah mengira, tak siap2 hari ni.
dah dekat 3.3 billion.

Quote OmJualGas 5-10-2016 05:44 PM
Edited by OmJualGas at 5-10-2016 06:40 PM

Pengarah ni orang mana?...dangsanak simunggu ka...lol:
Quote zidane_ziege 5-10-2016 05:44 PM
najib mesti hangin ni..dia yg perdana menteri pon cuma setakat 2.6b je mampu songlap..ini sudah melawan tokey..
Quote dizzzek 5-10-2016 05:47 PM
Simunggu replied at 5-10-2016 04:58 PM
pokci simpan duit berbilion bilion dalam tin melo di hutan diam diam...

apasal geng lu suka rasuah

Quote sueburn 5-10-2016 08:22 PM
Giler ah.. tak agak-agak rasuah :
Quote Otaku85 5-10-2016 08:25 PM
Ni orang kaper ke islam yg buat? Kalau islam aku tak hairan.
Quote cmf_jeangrey 5-10-2016 08:32 PM
Berita biasa di malaysia...big bos songlap bilion, anak2 buah kena la sama ikut...lepas tu buat drama masuk penjara...cukup 6 bulan dibebaskn then merasuah lagi
Quote Joannalee 5-10-2016 08:34 PM
Mcm tipu je sumpn duit kt gobok tv je... Biar btl ni
Quote FanTasyCreaTioN 5-10-2016 09:08 PM
kentel replied at 5-10-2016 04:08 PM
hobi TS Loo mmg suka bukak tered yg samer...pastu malas buat kerja..copy paste je tered sedia ada  ...
Tau ..
saja nak nengok dia reply ke tak ...
dah banyak kali ..
relax ja tak reply-reply

Quote giyomi 5-10-2016 09:15 PM
Bersangka baik uols, mungkin ada yg derma.
Quote ultra78 5-10-2016 09:32 PM
kentel replied at 5-10-2016 04:08 PM
hobi TS Loo mmg suka bukak tered yg samer...pastu malas buat kerja..copy paste je tered sedia ada  ...

Wang tunai yang dijumpa tu dalam RM52 juta sahaja, bukannya sampai berbillion.Tak betul la laporan wartawan CARI ni


http://www.malaysiakini.com/news/357972

Jumlah tersebut merangkumi RM52 juta wang tunai dan RM60 juta lagi dalam akaun bank yang telah dibekukan- menjadikan rampasan terbesar SPRM setakat ini.


Memang betul tertuduh itu terlibat dengan dana kerajaan sebanyak RM3.3 bilion. Tapi tak boleh buat conclusion lagi sebab masih dalam siasatan.

Semua empat suspek kes melibatkan RM3.3 bilion dana projek Pusat itu ditahan reman selama seminggu bagi membantu siasatan.


Quote Nham22 5-10-2016 09:50 PM
Patutlah sabah tak maju2
Quote Miming2 5-10-2016 09:59 PM
bnyk giler! selamba sja letak dekat almari tv tu... yg nie kalau nak shopping ambik je satu berkas... dah cukup haha
Quote Miming2 5-10-2016 09:59 PM
bnyk giler! selamba sja letak dekat almari tv tu... yg nie kalau nak shopping ambik je satu berkas... dah cukup haha
Quote spiderman80 5-10-2016 10:00 PM
ultra78 replied at 5-10-2016 09:32 PM
Wang tunai yang dijumpa tu dalam RM52 juta sahaja, bukannya sampai berbillion.Tak betul la laporan ...

Even RM52 juta pun susah nak percaya sebab mesti banyak sangat bank note kan?
Apatah lagi berbillion-billion.
Kalau Rupiah ke Rupee, mungkin kut.
Quote spiderman80 5-10-2016 10:01 PM
Agak-agaklah nak ambil rasuah pun. Ini sampai berpuluh juta ringgit- boleh habiskan ke?

Lihat semua komen(68)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 02:52 PM GMT+8 , Processed in 0.096779 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top