CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 9459|Reply: 68

Pegawai Kanan Sabah Simpan Wang Tunai Berbilion-bilion Di Rumah

[Copy link]
Post time 5-10-2016 02:52 PM | Show all posts |Read mode
Sebanyak mana jumlah wang tunai yang dibungkus dan ditimbun pernah anda lihat? Pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) terkejut mendapati suspek yang ditahan menyimpan bilangan timbunan wang tunai yang bertul-betul dalam bilangan yang terlalu banyak.


Kelmarin Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menahan dua pegawai kanan sebuah agensi kerajaan di Kota Kinabalu, Sabah kerana disyaki menyalahgunakan kuasa dalam pemberian projek jabatan.


Mereka yang berusia 51 dan 54 tahun ditahan di pejabat masing-masing kira-kira 9.15 pagi tadi kerana disyaki memonopoli dan memberikan projek-projek yang dikendalikan jabatan itu kepada sanak saudara mereka.


sumber foto: Facebook Sabah



Baru-baru ini, tersebar beberapa keping gambar di media sosial yang menunjukkan ketika SPRM menjalankan siasatan di rumah salah seorang suspek mendapati terdapat banyak bungkusan wang yang telah disusun dan disimpan di merata tempat dalam rumahnya, termasuk meja di ruang tamu dan dalam almari dipenuhi wang yang berbilion-bilion jumlahnya. - CARI



sumber foto: Facebook Sabah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2016 02:54 PM | Show all posts
Thread yang sama dah di buka seawal semalam lagi

http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1017718&extra=page%3D1

Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 04:08 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 5-10-2016 02:54 PM
Thread yang sama dah di buka seawal semalam lagi

http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthre ...

hobi TS Loo mmg suka bukak tered yg samer...pastu malas buat kerja..copy paste je tered sedia ada
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 04:58 PM | Show all posts
pokci simpan duit berbilion bilion dalam tin melo di hutan diam diam...
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 05:41 PM | Show all posts
katanya masih tengah mengira, tak siap2 hari ni.
dah dekat 3.3 billion.

Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by OmJualGas at 5-10-2016 06:40 PM

Pengarah ni orang mana?...dangsanak simunggu ka...lol:
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
najib mesti hangin ni..dia yg perdana menteri pon cuma setakat 2.6b je mampu songlap..ini sudah melawan tokey..
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 05:47 PM | Show all posts
Simunggu replied at 5-10-2016 04:58 PM
pokci simpan duit berbilion bilion dalam tin melo di hutan diam diam...

apasal geng lu suka rasuah

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2016 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Giler ah.. tak agak-agak rasuah :
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni orang kaper ke islam yg buat? Kalau islam aku tak hairan.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 08:32 PM | Show all posts
Berita biasa di malaysia...big bos songlap bilion, anak2 buah kena la sama ikut...lepas tu buat drama masuk penjara...cukup 6 bulan dibebaskn then merasuah lagi
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm tipu je sumpn duit kt gobok tv je... Biar btl ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 09:08 PM | Show all posts
kentel replied at 5-10-2016 04:08 PM
hobi TS Loo mmg suka bukak tered yg samer...pastu malas buat kerja..copy paste je tered sedia ada  ...
Tau ..
saja nak nengok dia reply ke tak ...
dah banyak kali ..
relax ja tak reply-reply

Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 09:15 PM | Show all posts
Bersangka baik uols, mungkin ada yg derma.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 09:32 PM | Show all posts
kentel replied at 5-10-2016 04:08 PM
hobi TS Loo mmg suka bukak tered yg samer...pastu malas buat kerja..copy paste je tered sedia ada  ...

Wang tunai yang dijumpa tu dalam RM52 juta sahaja, bukannya sampai berbillion.Tak betul la laporan wartawan CARI ni


http://www.malaysiakini.com/news/357972

Jumlah tersebut merangkumi RM52 juta wang tunai dan RM60 juta lagi dalam akaun bank yang telah dibekukan- menjadikan rampasan terbesar SPRM setakat ini.


Memang betul tertuduh itu terlibat dengan dana kerajaan sebanyak RM3.3 bilion. Tapi tak boleh buat conclusion lagi sebab masih dalam siasatan.

Semua empat suspek kes melibatkan RM3.3 bilion dana projek Pusat itu ditahan reman selama seminggu bagi membantu siasatan.


Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Patutlah sabah tak maju2
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2016 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
bnyk giler! selamba sja letak dekat almari tv tu... yg nie kalau nak shopping ambik je satu berkas... dah cukup haha
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
bnyk giler! selamba sja letak dekat almari tv tu... yg nie kalau nak shopping ambik je satu berkas... dah cukup haha
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 10:00 PM | Show all posts
ultra78 replied at 5-10-2016 09:32 PM
Wang tunai yang dijumpa tu dalam RM52 juta sahaja, bukannya sampai berbillion.Tak betul la laporan ...

Even RM52 juta pun susah nak percaya sebab mesti banyak sangat bank note kan?
Apatah lagi berbillion-billion.
Kalau Rupiah ke Rupee, mungkin kut.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 10:01 PM | Show all posts
Agak-agaklah nak ambil rasuah pun. Ini sampai berpuluh juta ringgit- boleh habiskan ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 01:27 PM GMT+8 , Processed in 0.124479 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list