CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Lelaki Jatuh Dari Tingkat Lapan Ketika Masuk Dalam Lif

7-9-2016 11:41 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 17073| Komen: 143

Description: Selepas pintu lif dibuka, lelaki seperti biasa masuk ke dalam lif, tanpa disedari dalamnya adalah kosong, akhirnya terjatuh terus dari tingkat lapan terus ke tingkat terbawah sekali.
Oleh : TS LOO


sumber foto: Oriental Daily News


Selepas pintu lif dibuka, mangsa seperti biasa masuk ke dalam lif, tanpa disedari dalamnya adalah kosong, akhirnya terjatuh terus dari tingkat lapan terus ke tingkat terbawah sekali. 

Mangsa tersebut cedera parah, dan telah berjaya dikeluarkan oleh pasukan bomba yang dihubungi jirannya dan mangsa telah dihantar ke hospital. Setakat ini, mangsa dikatakan masih dalam keadaan bahaya. 

Mangsa, Mohd Raif berumur 44 tahun, seperti biasa mangsa mengambil lif apabila keluar dari rumah, tanpa diduga berlaku kerosakan lif, namun sejurus kemudian pintu lif terbuka, mangsa pun memasuki lif tetapi tidak sedar gerabak lif tidak sampai serentak, maka terus jatuh dari tingkat lapan. 


Kemalangan tersebut berlaku di Blok B, Pangsapuri Rakyat, Taman Wahyu, Kuala Lumpur, mangsa berjaya diselamatkan berikutan bunyi kesakitan yang dikeluarkan oleh mangsa didengari jiran dan segera menghubungi pasukan bomba. 

Ketika proses menyelamatnya, mangsa masih dalam keadaan hidup lagi, cuma tidak dapat bersuara, kini mangsa telah dibawa ke hospital untuk rawatan lanjut.- CARI

sumber foto: Oriental Daily News



sumber berita : Oriental Daily News
9

Bagus
22

Marah
15

Terkejut
10

Sedih
16

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (82 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Lina66 7-9-2016 11:44 AM

Kesian nye...

Maintenance???
Quote umie 7-9-2016 11:45 AM
Padah bila mata ralit tgk hp..bila pintu lift terbukak terus masuk. Cuba mata tu bukak luas2 dan tgk ke hadapan...bukan tgk hp!  Apa2 pun takziah..
Quote dinopower 7-9-2016 11:47 AM
buat wartawan cari.... at least starting berita tu letak la lokasi.... guna standard tulisan berita.....
dan sila improve bahasa tu..... "mangsa masih hidup lagi" kedengaran bunyi bahasa pasar....  

btw jgn touching... nak suh improve sajork... hrp maklong.... baca2 ingat ober the sea td
Quote ~boolean 7-9-2016 11:50 AM
Pujian untuk TS LOO yang berusaha menaip dalam bm walaupun lintang pukang ..

Kalau ini UPSR , aku kasi A.
Kalau SPM, aku kasi B
Quote sarahmirza 7-9-2016 11:51 AM
Takziah.
Harap jadi pengajaran kepada yg tak boleh pisah dgn hp.
Jalan pun nak tgk hp, langgar mak orang tak pandai cakap "sorry".

Quote Changa 7-9-2016 11:55 AM
ralit main pokemon ke sis sampai masuk lif tak pandang depan??
Quote dinopower 7-9-2016 11:56 AM
~boolean replied at 7-9-2016 11:50 AM
Pujian untuk TS LOO yang berusaha menaip dalam bm walaupun lintang pukang ..

Kalau ini UPSR , aku ...

yup tabik.... wpun kena improve lg hehe....
jgn guna kaedah direct translate......
Quote amyza 7-9-2016 11:57 AM

Lif biasa nye berlampu kan.kalau gelap tak yah lah masuk.
Quote dinopower 7-9-2016 11:59 AM
amyza replied at 7-9-2016 11:57 AM
Lif biasa nye berlampu kan.kalau gelap tak yah lah masuk.

lif tu suppose takkan bukak... tak maintain btul2 la tuh....
Quote sarahmirza 7-9-2016 12:04 PM
sarahmirza replied at 7-9-2016 11:51 AM
Takziah.
Harap jadi pengajaran kepada yg tak boleh pisah dgn hp.
Jalan pun nak tgk hp, langgar mak ...

Memang takde.
Iolls ucap takziah je kat si mangsa.
Yang kisah main hp sambil jalan tu iolls tulis berdasarkan pengalaman sendiri.
Main hp jalan langgar orang.
Mana ada iolls tulis main hp jatuh dari tingkat 8.

Quote rdzaccess 7-9-2016 12:05 PM
Mana ada main henfon ..
Dah melangkah menuju maju .. terus ajerlah
Quote biduando 7-9-2016 12:07 PM
takotnyeeee..ishhh..xmen hp pon kdg2 dah lift smpai haruslah msok tros menddak...ya allah kesianye...tkotnye wehhh....seram nyeee
Quote CrowneGlory 7-9-2016 12:08 PM
OMG... kesiannya...btw masuk lif tgk mana nih... main masuk jah x tgk lif tu berlantai ke tidak
Quote Atata 7-9-2016 12:08 PM
dah dua kali aku dengar kes mcmni. semenjak yg first aku dgr, aku mesti pandang dulu lantai lif tu ada atau tak baru masuk. bahaya oi kdg lantai lif tu pun mcm rendah sikit banding lantai level kita berdiri
Quote MH3703 7-9-2016 12:09 PM
umie replied at 7-9-2016 03:45 AM
Padah bila mata ralit tgk hp..bila pintu lift terbukak terus masuk. Cuba mata tu bukak luas2 dan tgk ...

ek eleh mod @zulka sekor ni...org lain yg masak, ko yg panas kenapa...pendapat org,biaq pi la dia nak express apa pun,kalau dia maki keling yg jatuh dlm lift tu bolehlah ko nak marah2
nak tanya ni, ko tau ke dia tak main hp masa masuk lif tu...so shut up...everyone has their own thoughts


sakai
Quote intan_smsb 7-9-2016 12:11 PM
adoi skeri, iols penah naik lif tiba2 lift tu mcm gegar nk menjunam ke bawah je rasanye, mujur lah gimik je, sanggup weols ramai2 dlm lif keluar dgn kadar segera bila lif berhenti walaupun x smpi floor x sepatutnyer x pepasal je jdk kes mcm di atas tu nnti
Quote Peya 7-9-2016 12:15 PM
Ala kesiannya. Bertabahlah
Quote MH3703 7-9-2016 12:17 PM
jatuh dari tingkat 8 pun masih hidup...dah belum ajal...ada tu jatuh tingakt 3 dah melingkup...

ps: melayu rupanya,...ingatkan keling sbb tgk pix macam keling... (tgk pix dulu baru baca)
Quote bangcak 7-9-2016 12:22 PM
sarahmirza replied at 7-9-2016 11:51 AM
Takziah.
Harap jadi pengajaran kepada yg tak boleh pisah dgn hp.
Jalan pun nak tgk hp, langgar mak ...

kalu takberpisah dgn hp arr lebih selamat.
kengkawan wasap pasal lift rosak pon kita tau.

ini la padahnya tak guna hp.

cc @umie


Lihat semua komen(143)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

31-5-2024 06:03 AM GMT+8 , Processed in 0.062009 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top