CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Dah Tak Minat Nak Taja Kedah - Aliff Syukri

8-2-2016 09:48 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 12153| Komen: 43

Description: Nampaknya pengasas D'Herbs, Datuk Aliff Syukri, berkata pihaknya kini sudah tidak berminat dan menarik diri daripada menjadi penaja buat pasukan Kedah.
Oleh Adib ZA

Nampaknya pengasas D'Herbs, Datuk Aliff Syukri, berkata pihaknya kini sudah tidak berminat dan menarik diri daripada menjadi penaja buat pasukan Kedah.


"Sudah, saya tidak berminat," katanya ringkas menerusi WhatsApp kepada Sinar Online.

Namun, Aliff enggan mengulas lebih lanjut sebab musabab mengapa dia mengambil keputusan itu. - CARI Infonet

Baca selanjutnya: Sinar Harian

(Sumber foto: Siakapkeli)

3

Bagus
5

Marah
6

Terkejut
5

Sedih
6

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (33 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Orange1 8-2-2016 01:01 AM
Mukriz ni kira aura kuat jugak penaja pun angkat kaki, nasib ko lah basah org tak hengennnn!
Quote boyagombak 8-2-2016 01:12 AM
Mimpi Basah jerlah Kedah. Ntah2 taun ni trus flip flop dpt Presideng KAFA kuat zzzzzzz. Tgk bola pun zzzzz player pun habeh turut zzzzxzx.
Axl batch haruslah kampunan
Quote dodolgemok 8-2-2016 08:04 AM
Kahkahkah terlajak laris pon geli nak taja basah. Selayaknyalah kedah jadi huru hara dek basah basahhhh
Quote axl_bach 8-2-2016 10:25 AM
Orange1 replied at 8-2-2016 01:01 AM
Mukriz ni kira aura kuat jugak penaja pun angkat kaki, nasib ko lah basah org tak hengennnn!

Satu hal mungkin pengaruh Mukhriz,  but satu lagi aku x si Aliff nih mmg bersungguh taja Kedah pun in the first place, in fact aku x rasa dia nk taja memana pasukan just nkkan publisiti jer
Quote axl_bach 8-2-2016 10:29 AM
boyagombak replied at 8-2-2016 01:12 AM
Mimpi Basah jerlah Kedah. Ntah2 taun ni trus flip flop dpt Presideng KAFA kuat zzzzzzz. Tgk bola pun ...

Mmg mimpi ngeri laaaa utk team aku musim nih..... xtau la dia ada bekap plan yg ower utk pastikan payment player cantik bulan2..... masalah team bola msia nih kewangan laaa..... kewangan hamsen performNce pun hamsen,  kewangan bangsat hampehhhhhhh
Quote axl_bach 8-2-2016 10:37 AM
dodolgemok replied at 8-2-2016 08:04 AM
Kahkahkah terlajak laris pon geli nak taja basah. Selayaknyalah kedah jadi huru hara dek basah basah ...

Ekceli mmg kantung bola KFA nazak masa penghujung musim lalu dan ramai player import mmg akan berangkat pergi terutama LIRIDON KRASNIQI,  tp xtau apa yg Mukhriz bagi kat KFA tetiba Krasniqi dan lain2 player sumer setuju sambung kontrak at least utk semusim lagi,  lokal SUPERSTAR BADDROL BAKHTIAR sambung utk 3 musim terus.....

Nih xtau la bleh lepas ke nk bayo gaji pemain sampai ujung musim 2016 nnt.....
Quote axl_bach 8-2-2016 10:41 AM
Kedah bakal berwajah baharu


Oleh AMMAR JAZLAN MAD LELA

PENYERANG import Kedah, Sandro da Silva (kanan) akan terus diberi kepercayaan mengetuai jentera serangan Helang Merah musim ini.

TEKA-TEKI berhubung barisan pemain Kedah untuk kempen Liga Super musim 2016 masih belum terjawab biarpun pasukan-pasukan lain kini rancak melakukan persiapan.

Biarpun maklumat mengenai kemungkinan barisan pemain yang bakal menyarung jersi Helang Merah sudah tersebar menerusi media-media sosial, namun pihak pengurusan khususnya Persatuan Bola Sepak Kedah (KFA) masih lagi mengambil pendekatan tunggu dan lihat.

Ketika ini hanya pengendalinya, Tan Cheng Hoe yang hampir pasti kekal mengemudi skuad Helang Merah kerana beliau masih mempunyai baki kontrak setahun bersama KFA.

Bagaimanapun, berdasarkan rekod cemerlangnya mengemudi Kedah muncul juara Liga Premier termasuk mara ke pentas akhir Piala Malaysia musim lalu, tiada siapa yang mampu mempertikaikan keupayaan Cheng Hoe mengisi slot ketua jurulatih musim ini.

Setiausaha Kehormat KFA, Aminuddin Omar secara berahsia mengakui berlaku sedikit rombakan dalam pasukan Kedah bagi menghadapi cabaran Liga Super musim ini, namun enggan mengulas lanjut mengenainya.

“Cukup saya katakan hampir 90 peratus pemain dalam pasukan musim ini adalah muka lama dan selebihnya terdiri daripada muka baharu.

“Kita tetap melakukan rombakan untuk memperkuatkan pasukan, namun tidaklah terlalu drastik kerana bimbang ia akan menjejaskan rentak permainan.

“Apa pun, kita tunggu dan lihat. Selepas semua proses selesai, kita akan umumkan senarai rasmi pemain untuk pasukan Kedah dalam tempoh terdekat,” katanya ketika dihubungi di Alor Setar semalam.

Aminuddin yang juga Pengerusi Jawatankuasa Belia dan Sukan, Kesenian dan Kebudayaan, Pembangunan Insan negeri memberitahu bahawa skuad Helang Merah masih mengekalkan tiga pemain import musim lalu dan sedang mencari seorang lagi pemain import baharu sebagai pengganti.

“Seorang pemain import dari negara Amerika Latin telah diuji bagi tujuan itu dan dijangka mengisi kekosongan tersebut.

“Pada musim ini juga kita bakal diperkuatkan dengan kehadiran beberapa pemain tempatan daripada pasukan-pasukan ternama dalam Liga Super di samping lima pemain muda skuad Harimau Muda.

“Saya yakin gabungan pemain sedia ada dengan barisan pemain baharu ini nanti mampu membawa kecemerlangan kepada Kedah,” ujarnya.

Menyedari cabaran besar yang menanti dalam Liga Super musim ini, Aminuddin turut mengingatkan anak-anak buahnya supaya mengekalkan momentum dan disiplin tinggi seperti ditunjukkan musim lalu.

“Banyak yang telah berlaku sebelum ini apabila sesebuah pasukan itu hanya cemerlang satu musim sahaja dan selepas itu jatuh mendadak akibat gagal mengekalkan kedua-dua elemen tersebut.

“Sebolehnya kita tidak mahu masalah ini berlaku kepada Kedah dan saya mengharapkan mereka dapat melakukan yang terbaik pada musim ini,” katanya.

Sementara itu, memetik satu sumber pasukan, antara pemain tempatan baharu yang hampir pasti menyarung jersi Helang Merah musim ini ialah dua bekas pemain Kelantan, Amar Rohidan dan Ahmad Fakri Saarani dan bekas pemain Angkatan Tentera Malaysia (ATM), Azmeer Yusof.

Pada masa sama, pemain skuad Harimau Muda yang bakal memperkuatkan skuad Helang Merah pula ialah Muhd. Farhan Abu Bakar, Mohd. Asri Mardzuki, Mohd. Syawal Nordin, Muhd. Amirul Hisyam Awang Kechik dan Muhd. Ariff Farhan Md. Isa.

Menurut sumber itu lagi, barisan serangan Helang Merah juga bakal diperkuatkan dengan pemain import baharu, Carlos Kahe dari Brazil.



Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0105&pub=Kosmo&sec=Sukan&pg=su_03.htm#ixzz3zXZPccq3
Hakcipta terpelihara
Quote missxoxo 8-2-2016 04:15 PM
Meh la sini taja kehidupan saya.

Berminat tak datukk? Kakaka
Quote missxoxo 8-2-2016 04:16 PM
Tapi mslhnyee.

Saya tak minat kat datuk kakaka
Quote SiBOntot 8-2-2016 04:34 PM

Aku tak pernah terfikir pon Si Aliff nie akan taja mana2 kelab bola.
Dia mana minta bola. Kalau bab2 buat video berlakon over2 tue dia minat la ...

Lambat nya bola nie semua nak swasta sepenuhnya
Anak2 Che det tak mo beli ka kelab Kedah nie .. how i wish ...
Quote HannahMontana 8-2-2016 04:37 PM
Mukhriz ni bicara dia ada  rentak alun

kalau dtg rumah org pun...bawa diri  seumpama pandai membawa diri

hilang benci sungguhpun xpernah cinta....tahu hormat org .
Quote cHimo 8-2-2016 04:38 PM
SiBOntot replied at 8-2-2016 04:34 PM
Aku tak pernah terfikir pon Si Aliff nie akan taja mana2 kelab bola.
Dia mana minta bola. Kalau b ...

Nak taja bola bkn sebab minat ka tak minat tapi lebih kepada marketing utk produk dia kot...
Quote axl_bach 8-2-2016 04:51 PM
SiBOntot replied at 8-2-2016 04:34 PM
Aku tak pernah terfikir pon Si Aliff nie akan taja mana2 kelab bola.
Dia mana minta bola. Kalau b ...

Maybe industri liga M nih prospek x bagus kot...... tp TMJ berani plak labur ratus juta utk Johor FC dan re-brand jadi JDT..... balik modal ker labur ratus2 juta team liga M nih...... huhuhuhu
Quote an2toncit 8-2-2016 04:54 PM
sembang je mamat ni ....masa nak sponsor selangor ckp pusing gak
Quote AHMADVW 8-2-2016 04:56 PM
mamat ni baik dgn family dr M
hasmah ali dah mcm mak dia
Quote AbukRokok 8-2-2016 05:02 PM
missxoxo replied at 8-2-2016 04:16 PM
Tapi mslhnyee.

Saya tak minat kat datuk kakaka

mari sya taja pula
Quote SiBOntot 8-2-2016 05:38 PM
cHimo replied at 8-2-2016 04:38 PM
Nak taja bola bkn sebab minat ka tak minat tapi lebih kepada marketing utk produk dia kot...


Kalau nak betol2 marketing .. he should aim for entertainment industry .. pendapat aku la
Product2 dia pon bukan menarik minat geng2 bola pon ..  unless dia nak wat something big macam Dato Vida tue ..
beratus2 juta nak invest .. kengkonon .. it's another level of marketing la ..



Quote SiBOntot 8-2-2016 05:44 PM
axl_bach replied at 8-2-2016 04:51 PM
Maybe industri liga M nih prospek x bagus kot...... tp TMJ berani plak labur ratus juta utk Johor  ...



Personal opinion aku la .. TMJ tue lebih kepada kenegerian ..
Dia nak up kan bola sepak kat Johor yang dahulu nya sesendu abadi ..
Maybe duit kerabat Johor nie 100 tahun makan tak abes kot ..
Setakat beratus juta ..apa la sangat .. tapi bagus juga la ... bila ada nya TMJ nie dngan JDT nie ..
kelab2 lain pon rasa tergugat dan tak mo ketinggalan jauh .. the only problem .. DUIT la ..

Macam Kedah ..  bakat ada, reputasi ada, potensi ada .. tapi tu la .. fulus tak berapa ada ..
Berharap saja la ada jutawan nak amik alik kannn ...


Quote axl_bach 8-2-2016 05:54 PM
SiBOntot replied at 8-2-2016 05:44 PM
Personal opinion aku la .. TMJ tue lebih kepada kenegerian ..
Dia nak up kan bola sepak kat J ...

Hmmm, btol gak laa maybe dia mmg x target utk untung pun just sbb duit byk dia nak abiskan dgn bangunkan bola sepak di Johor nun...

tu la syg, team kita bleh kata cukup rencah pemain baru dan lama, import pun selalu kita dpt yg mmg berkualiti tp dek kekangan kewangan sedih btol laaa......

selagi masalah kewangan mencengkam jgn harap kita bleh aim tinggi cam JDT nak bersaing di peringkat Asia, biarpun personally aku rasa team KEDAH era DABEL TREBEL adalah pasukan terkuat liga-M pernah wujud, lebih kuat dari skuad JDT era lucho nih....

Lihat semua komen(43)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

16-4-2024 10:07 PM GMT+8 , Processed in 0.481943 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top