CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Lif Hospital Bermasalah, Ibu Mengandung Terkandas Di Dalamnya!

7-10-2016 04:56 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5865| Komen: 24

Description: 7hb Oktober, awal pagi Jumaat, salah sebuah lif yang terletak di hospital besar Sarawak telah mengalami kerosakan mengakibatkan seorang ibu mengandung dan dua orang jururawat terkandas di dalam lif ya ...

sumber foto: Oriental Daily News


Dapat anda bayangkan tak, hospital yang sememangnya sibuk dalam usaha menyelamatkan nyawa mangsa kemalangan mengalami kerosakan lif?

7hb Oktober, awal pagi Jumaat, salah sebuah lif yang terletak di hospital besar Sarawak telah mengalami kerosakan mengakibatkan seorang ibu mengandung dan dua orang jururawat terkandas di dalam lif yang berada di tingkat empat.

Setelah terima panggilan pada pukul 4.28 pagi, Balai bomba Batu Lintang segera bergegas ke hospital berkenaan untuk menjalankan kerja-kerja menyelamat. 

Menerusi kerjasama kakitangan dari unit penyelenggaraan di hospital, pintu lif berjaya dibuka, kesemua mangsa yang terkandas di dalam lif selamat dikeluarkan.


Kejadian tersebut tidak memberi kesan ke atas ibu mengandung terbabit, difahamkan selepas itu, dia berjaya melahirkan seorang bayi lelaki. - CARI
42

Bagus
30

Marah
30

Terkejut
30

Sedih
29

Lawak
44

Bosan

Friends Rank (205 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sarahmirza 7-10-2016 05:05 PM
Nasib baik ada abang bomba.
Quote kemaruk 7-10-2016 05:19 PM
Teringat satu movie nih.. tak ingat nama movie nih.. pasal sorang doktor mata.. gefren dia putus dua sebab kena hiris elevator..

Hujung2 dia dapat tau yang geften dia nih di reincarnasi semula di india dengan corak mata yang sama.. sedap gak cerita nih
Quote Dangatum 7-10-2016 05:31 PM
Syukur ada bomba penyelamat, nasib tak de yang claustrophobic dalam lif .
Quote Trunkk_ZZ 7-10-2016 05:41 PM
nope abang bomba tu beraksi selepas tu je...nasib ada 2 orang nurse dalam tu.

Akak tu beranak dalam lif di bantu para nurse & lif di buka oleh pakcik guard & orang ramai yang ada di situ.

I pun kebetulan dekat dengan lif.

Apa2 pun tahniah semua yg terlibat
Quote MissMamamia75 7-10-2016 07:35 PM
CARI-LTS replied at 7-10-2016 04:56 PM
sumber foto: Oriental Daily News


3 minggu lepas..akak melawat sedara di hospital Klang..turun la pakai lift..dlm lift ada akak & hb, satu awek & pakcik warga emas.Tiba di tingkat bawah kami pun tunggu pintu lift terbuka..tapi xbukak2..pakcik tu kata..sepak je pintu lift ni..hubby akak masih teguh berdiri..pastu pakcik tu kata..betul kena sepak dulu baru pintu ni terbukak..

Hubby pun sepak la pintu..gitu2 je la sepak sbb mcm xpercaya je..pintu masih tutup..
Pakcik tu kata..sepak kuat lagi..baru blh..

Hubby pun sepak lagi..tiba2 dengar suara org yg menunggu lift dari luar.."Kuat lagi sepak tu..kuat lagi"
Adoyai..kami rasa mcm xpercaya..tiba2 rasa mcm vandelism gitu menendang pintu lift skuat2 hati..akhirnya pintu tu pun terbukak la dgn jaya..tu pun kami kena tolak pintu tu kiri & kanan baru terbuka sepenuhnya..

Kluar je dr lift kami sama2 terpikir..dasyatnya maintenance spital.ni..ngapa la xtutup je lift tu..jgn bg org guna sampai dah betul2 elok..mujur gak kami masih mampu menendang pintu tu..kalo warga emas..org preggy...org sakit..kanak2 yg ada didlm tu..xke naya..

Spital spatutnya jd tempat yg selamat utk
smua free dr eksiden...moga ada improvement disitu

Quote merrissa 7-10-2016 07:57 PM
erkkk trauma kot terstuck dalam lift.....lagi2 kalo xde tenet n no powerbank......

riso dia jatuh menjunam jer....
Quote dodolgemok 7-10-2016 08:05 PM
kemaruk replied at 7-10-2016 05:19 PM
Teringat satu movie nih.. tak ingat nama movie nih.. pasal sorang doktor mata.. gefren dia putus dua ...

Pakar makro dah dtg bagi komen xde kena mengena. Bodoh babi betul kau. Taman tugu lgi penting drpd bajet kesihatan kan? Cacai babi lain mana kau org ha? @bioessence @tobby @Skuau @Reborn_Atheist
Quote dodolgemok 7-10-2016 08:09 PM
MissMamamia75 replied at 7-10-2016 07:35 PM
3 minggu lepas..akak melawat sedara di hospital Klang..turun la pakai lift..dlm lift ada akak & hb ...

Bajet utk kesihatan dah dipotong sis. Bajet sedia ada utk kegunaan barangan dan bahan2 hospital  utk merawat pesakit. Bajet pembangunan utk tambah perkhidmatan kritikal, maintenance peralatan2 kecemasan dan lain2. Kemungkinan lif ni dah diminta ganti byk kali tpi sebabkan peruntukan xcukup, terpaksa hold dahulu dan guna selagi boleh. Kalau ada kematian baru menteri2 bangang dtg nak bgi peruntukan kecemasan. Hantar la sekor cacai totok masuk lif tu kepit dia sampai mati setel lah masalah.
Quote Joannalee 7-10-2016 08:10 PM
Nasib baik selamat ibu mengandung tu...
Quote tomatome 7-10-2016 08:57 PM
Naseb ada abang bomba.. Popular lak bomba semenjak dua menjak nie
Quote MissMamamia75 7-10-2016 09:01 PM
dodolgemok replied at 7-10-2016 08:09 PM
Bajet utk kesihatan dah dipotong sis. Bajet sedia ada utk kegunaan barangan dan bahan2 hospital  u ...

Hehe...mmg byk faciliti spital yg dah uzur benor..sedih sungguh dibuatnya.. esp bila mengenangkn terjumpanya duit juta2an di Sabah itu..huhu..byk kemudahan utk rakyat blh dibina dan diperbaiki.. :
Quote missDollie 7-10-2016 09:09 PM
Tahniah semua yang terlibat..syukur semua selamat..
Quote esteryen 7-10-2016 09:15 PM
MissMamamia75 replied at 7-10-2016 07:35 PM
3 minggu lepas..akak melawat sedara di hospital Klang..turun la pakai lift..dlm lift ada akak & hb ...

  

Scarynyaa just to read your comment!

Paling menakutkan not sepak kuat2 baru buka, paling takut imagine time nak melangkah keluar, tetiba lif tu gerak..bahaya giler!!

Nasib u n hubby with all others are okay!
Quote Reborn_Atheist 7-10-2016 09:32 PM
dodolgemok replied at 7-10-2016 12:05 PM
Pakar makro dah dtg bagi komen xde kena mengena. Bodoh babi betul kau. Taman tugu lgi penting drpd ...

nie takdir tuhan laa...........  
Quote MissMamamia75 7-10-2016 10:08 PM
esteryen replied at 7-10-2016 09:15 PM
Scarynyaa just to read your comment!

Paling menakutkan not sepak kuat2 baru ...

Mmg scary benor feelingnya..mujur slamat belaka..bg diorg..ni normal situation..huhu..

somemore lepas kitorang ber4 kluor..berduyun2 lagi yg masuk ke dlm..

Jenuh gak kalo nak menapak naik ke wad nun..esp kalo nak melawat pesakit yg duduk ICU..level 5..sampai atas je semput dibuatnya..
Quote NBM 8-10-2016 02:01 AM
MissMamamia75 replied at 7-10-2016 07:35 PM
3 minggu lepas..akak melawat sedara di hospital Klang..turun la pakai lift..dlm lift ada akak & hb ...

patut viralkan dlm fb je baru la sibuk nak repair lift tu

Quote anarina 8-10-2016 02:19 AM
MissMamamia75 replied at 7-10-2016 07:35 PM
3 minggu lepas..akak melawat sedara di hospital Klang..turun la pakai lift..dlm lift ada akak & hb ...

Haha tergelak baca macam tu lahh hari2 ngadap kat htar ni  
Quote meklalala 10-10-2016 01:53 PM
nasib baik tak terberanak dalam lift..kalau tak nanti boleh lah letak nama anak, lift..
Quote haryatie 10-10-2016 02:18 PM
masa aku keje kat menara maybank kat Pudu Raya KL
x pernah pun tiba2 lif jem, sangkut, blackout tiba2 walaupun aku keje kat tingkat 42
tp keje kat Putrajaya ni walaupun  cuma tinggi 9 tingkat jerk
da banyak kali aku sangkut dlm lif, blackout..da tu sorang2 lak.. seram giler

Lihat semua komen(24)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-5-2024 08:24 AM GMT+8 , Processed in 0.063029 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top