CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Lelaki Jerman Menghasilkan Motosikal Terberat Dunia Yang Boleh Dipandu

1-9-2016 10:36 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 6451| Komen: 4

Description: Baru-baru ini, bertempat di pekan Rade, Jerman, kelihatan sebuah motosikal gergasi yang muncul dengan penuh bergaya di jalanraya sekaligus menarik perhatian masyarakat tempatan.
OLeh : TS LOO


sumber foto: http://i.dailymail.co.uk



Baru-baru ini, bertempat di pekan Rade, Jerman, kelihatan sebuah motosikal gergasi yang muncul dengan penuh bergaya di jalanraya sekaligus menarik perhatian masyarakat tempatan.

Ianya dihasilkan oleh seorang lelaki tempatan, Frank Dose berasal dari Schacht-Audorf iaitu sebuah pekan kecil yang terletak berham piran sempadan Jerman dengan Denmark.

Lelaki yang berusia 49 tahun ini, bertekad untuk memecah rekod Buku Guinness Sedunia atau Guinness Book of World Records mengenai motosikal terberat di dunia yang boleh dipandu. 

Berat motosikal tersebut setakat ini telah mencecah 940 kilogram, tetapi Dose dikatakan masih tidak puas hati, dan sedang merancang untuk menambah lagi berat motosikal tersebut sehingga 1.2 tan. 


Sebelum ini, rekod dunia untuk motosikal yang paling berat adalah 860 Kilogram dan pencapaian tersebut telah dicipta oleh jurutera dari Belgium iaitu Jeff Peeters pada bulan Mac lalu tahun ini.- CARI 


sumber foto: http://i.dailymail.co.uk

sumber foto: http://i.dailymail.co.uk

sumber foto: http://i.dailymail.co.uk


sumber info: www.dailymail.co.uk
16

Bagus
16

Marah
18

Terkejut
9

Sedih
17

Lawak
14

Bosan

Friends Rank (90 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Artemesiaa 1-9-2016 11:59 AM
Guna tayar tractor le tu mana tak berat
Quote Andyscenes 1-9-2016 04:30 PM
ni basikal lah, bukan motor. cer check xde enjin
Quote holothurian 1-9-2016 04:48 PM
beso gedabak
Quote KINGOZAWA 2-9-2016 12:24 PM
jenuh nak kayuh oit..

Lihat semua komen(4)


ADVERTISEMENT


Artikel Terpanas Minggu ini

ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

4-3-2024 04:46 PM GMT+8 , Processed in 0.050686 second(s), 33 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top