CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Labah-labah Goreng Sajian Harian Orang Kemboja, Ada Berani Cuba?

7-9-2016 03:38 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 8889| Komen: 41

Description: Menurut laporan The Sun di Britain, selama ini bandar Su Kun di Kemboja yang juga dikenali sebagai bandar Labah-labah sememangnya giat menghasilkan labah-labah hitam bersaiz besar, sekaligus masyaraka ...
Oleh : TS LOO


sumber foto: thetraveluster.com

sumber foto: www.dailymail.co.uk

Lazimnya apabila nampak labah-labah, kebanyakan orang akan rasa seram dan geli, tetapi di Kemboja menjadikan labah-labah sebagai makanan harian.

Menurut laporan The Sun di Britain, selama ini bandar Su Kun di Kemboja yang juga dikenali sebagai bandar Labah-labah sememangnya giat menghasilkan labah-labah hitam bersaiz besarsekaligus masyarakat tempatan menjadikannya sebagai sajian harian. 


Labah-labah goreng yang ditunjuk dalam gambar di atas sekilas pandang ianya meyerupai ketam telah dianggap sebagai barangan asli tempatan yang dijual di sepanjang jalan, selepas menikmatinya rata-rata mengatakan rasanya seakan-akan ayam goreng.

sumber foto: www.dailymail.co.uk

Masyarakat tempatan mengunyah labah-labah goreng tersebut macam biasa tanpa rasa takut, keadaan itu seperti rancangan realiti Amerika Syarikat iaitu Fear Factor tapi versi Kemboja. 

Setiap tahun berjaya menarik ramai pengunjung dari merata tempat di seluruh dunia datang ke Kemboja menikamti juadah labah-labah tersebut yang memerlukan keberanian.

sumber foto: thetraveluster.com





sumber info: www.dailymail.co.uk/
15

Bagus
19

Marah
10

Terkejut
17

Sedih
9

Lawak
14

Bosan

Friends Rank (84 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote FARRAZOOL 7-9-2016 03:53 PM
Quote chinta89 7-9-2016 04:40 PM
Quote zulka 7-9-2016 05:02 PM
meremang vulu i...
Quote bianglala 7-9-2016 05:37 PM
scroll laju-lajuuuu... huhu
Quote isoflavone 7-9-2016 06:29 PM
Oh no!!!!
Quote yusryimran 7-9-2016 10:49 PM
ayoooo setiap kali hakak berkelana ke luar negara hakak mesti bawa sedikit bekal cth.. maggie cup, minuman 3 in 1... kalau dah cam gini gayanya hakak rela makan maggie cup hahaha
Quote mdhelmi 8-9-2016 09:17 AM
kalo tepung sedap goreng ape pon sedap
Quote JpA0606 8-9-2016 09:34 AM
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee......
Quote mizz_fatyn 8-9-2016 09:41 AM
Quote cucuq 8-9-2016 10:41 AM
yuckssss
Quote reeny 8-9-2016 02:47 PM
gambar yg no. 2 tu, kuku dia...yuckkksss!!!
Quote fifie_olin 8-9-2016 02:55 PM
camne la rs dia ek
Quote Artemesiaa 8-9-2016 03:16 PM
Dah minat dia makan benda tu sapa le kita nak menafikannya.  Kat Beijing lagi le siap ada kalajengking goreng bersira caremel, star fish goreng, kuda laut goreng etc etc
Quote AppleJack 8-9-2016 03:19 PM
meremang bulu romaku
Quote hanglipolopo 8-9-2016 03:50 PM
ewwwwww... gelinya.. sanggup ko mkn!
Quote raihaneem 8-9-2016 04:03 PM
Tak lalu...mmpu tgk ja.
Quote siape_aku 8-9-2016 04:25 PM
xde racun ke badan die ?
Quote makbedah 8-9-2016 06:10 PM
Mcm sedap je. hahahaha. tapi serious benda2 ni kalau dikerat n kita makan tanpa tgk rupa asal dia, mesti kita tak geli, sebab i pernah termakan ulat n insect apa entah kat thailand,I tanya member thai "What is this", dia reply "it is a  junk food, snackfood. " I pun telan , esok sebelum balik, baru dia ngaku dia tipu I n gelakkan I. hahahaha, life.
Quote Joannalee 8-9-2016 09:40 PM
X mampu nk telan

Lihat semua komen(41)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-6-2024 03:35 PM GMT+8 , Processed in 0.154247 second(s), 64 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top