CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Lelaki Yang Menetap Di USA Dedahkan 2 Rahsia Yahudi Buat Untuk Anak Bangsa

26-8-2016 05:42 PM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 8221| Komen: 19|Original author: Oleh Izzah Abbasy

Description: Jadi tidak hairanlah kenapa Israel begitu 'kebal'
Kekejaman Yahudi terhadap umat Islam di Palestin membuka mata masyarakat di dunia, namun tiada yang sanggup untuk berkorban mempertahankan mereka yang tertindas.

Seperti umum mengetahui bahawa bangsa Israel adalah bangsa cerdik pandai seperti mana difirmankan Allah S.W.T didalam surah Al-Ahzab "Hai orang-orang yang beriman janganlah kamu menjadi seperti orang-orang yang menyakiti Musa". Ia digambarkan didalam Al-Qu'ran sebagai manusia yang keras kepala, membangkang, manusia yang tamak dengan harta dunia, pengecut dan suka menghina-hina.

Kita juga ketahui yang bangsa Yahudi ini merupakan bangsa paling berjaya di dunia di mana walaupun tidak ramai, mereka berjaya menguasai ekonomi di negara-negara besar seperti Amerika Syarikat yang merupakan kuasa ekonomi dunia.

Jadi tidak hairanlah kenapa Israel begitu 'kebal' walaupun melakukan perkara yang melanggar undang-undang antabangsa.

Perkongsian yang ditulis oleh saudara Zaid Traveler, iaitu seorang rakyat Malaysia yang menetap di Amerika di mana beliau yang pergi ke sana sebatang kara dan hasil penat lelahnya, beliau mampu kini berbangga apabila mempunyai peniagaannya sendiri di sana.

Foto : Siakap Keli


Menurut Zaid, dia pernah bersembang dengan seorang pemilik kedai barangan elektrik berbangsa Yahudi di mana pemilik kedai itu telah berkongsikan kepadanya dua rahsia penting Yahudi lakukan untuk menjamin kelangsungan bangsa mereka di masa hadapan.







Paling penting, jangan cemburu kejayaan orang yang kita kenali. Sebaliknya cemburu dengan aktiviti yang dia lakukan. Setiap pekerjaan yang dilakukan adalah ibadah kepada Allah. Tak ada tujuan lain. Walaupun dunia tidak nampak hasil tetapi Allah dah sediakan mahligai sebesar berjuta kali ganda lebih besar dari dunia ini di akhirat. Janji Allah pada orang yang sabar itu pasti! - CARI

Sumber : Facebook Zaid Traveler
24

Bagus
15

Marah
16

Terkejut
18

Sedih
24

Lawak
21

Bosan

Friends Rank (118 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote harisanis 26-8-2016 08:21 PM
betul tu..skurang2 yea bila ade insurans @ warisan , waris x  mrempat..harta yg ade jg blh digunakn utk byr hutang piutang simati
Quote DeeHanania 26-8-2016 11:57 PM
Betul tu,setuju dgn luahan Zaid Traveler...
Quote binatang 27-8-2016 12:11 AM
Kalo majoriti yahudi yang lembab dah mati di tangan Hitler apa mau heran tak ramai yahudi miskin tertinggal ? Bengap gak Zaid traveller tuh. Sihir goreng pisang kepala nyanyok dia. Aku nak tepek kisah seorang hamba seks yahudi kat sini agak agak OK tak ?
Quote MissMamamia75 27-8-2016 01:21 PM
Biar xhebat didunia..tp hebat di akhirat..
Quote Artemesiaa 27-8-2016 11:08 PM
Bab niaga tu dah ramai yang mula ceburi, tapi bab insuran memang sendu sikit orang melayu nak beli.  Selalu byk je alasan diberikan yang paling banyak alasan tak cukup duit manjang
Quote Hitman91 28-8-2016 06:20 PM
Tak dinafikan yahudi ni memang antara bangsa yg geniuss.
Quote AbukRokok 28-8-2016 07:33 PM
Pikachuuuuuu
Quote -electrifying- 29-8-2016 02:31 PM
Artemesiaa replied at 27-8-2016 11:08 PM
Bab niaga tu dah ramai yang mula ceburi, tapi bab insuran memang sendu sikit orang melayu nak beli.  ...

betul sis, kdg2 mmg tu alasan yg pling byk, dgn ekonomi skrg, maaf sis.. sbb sy pon sama jgak sbb duit xckup la sy xberani amek insuran lg..
Quote sabar_sabariah 30-8-2016 08:33 AM
pun pernah baca tips orang yahudi untuk mendapat anak yg bijak
yg elok jadikan tauladan
yg buruk jadikan sempadan
Quote UMMI_MAI 30-8-2016 11:55 AM
my friend, lelaki pernah cakap... pompuan je yang sibuk2 nak pikir pasal insurans ni... sombong x nak g sepital gomen... I jawab ye lah...yang nak menunggu anak sakit mak2... bukan nya pak22.. kalau dah mati dah lah... yg hidup ni pikir sendiri la nak suvive... huhuhuhu payah nak ubah mentaliti... siap cakap.... haram sebab macam mengharap musibah datang , harapkan duit insuran... huhuhu
Quote mizkajura 6-9-2016 09:26 AM
jantan mana pernah teman anak2 kat sepital. hujung2 kaum hawa jugak yg bersengkang mata
Quote iu12 10-9-2016 10:28 AM
Nice sharing!
Quote acik79 16-9-2016 11:22 PM
Betul tu org Melayu mmg susah nak ambil takaful bagai ni... Aku ejen takaful dr 2011, mcm2 alasan org bagi tak mau ambil takaful... Baru2 ni sedara aku dpt ketumbuhan baru nak minta buatkan medical card... Mana la boleh kalau dah sakit... Pastu mcm2 lak minta nak tambah itu tambah ini... Bila bg quotation cakap tak cukup duit la pula...
Quote tripleid 17-9-2016 09:26 PM
pelik.mula2 bg ayat suruh jgn tiru yahudi..ujong2 suruh tiru plak..konpius betul,mana satu ntah
Quote redwed 16-12-2016 04:23 PM
tripleid replied at 17-9-2016 09:26 PM
pelik.mula2 bg ayat suruh jgn tiru yahudi..ujong2 suruh tiru plak..konpius betul,mana satu ntah

Mungkin maksud dia, puak Yahudi ni sampai dihighlightkan dalam al-Quran kot atas sikap mereka yang menyakiti Nabi Musa?
Quote eenhemo2 19-12-2016 05:31 PM
acik79 replied at 16-9-2016 11:22 PM
Betul tu org Melayu mmg susah nak ambil takaful bagai ni... Aku ejen takaful dr 2011, mcm2 alasan or ...

Yang ni een setuju. Een bukan agent tapi een pernah kerja back end dgn insurance company.. memang selalu dapat kes macam ni. Lagi 1.. client tak buat payment sampai policy lapsed. Bila ada apa2 jadi ( cth - nak masuk hospital),  baru kelam kabut nak buat payment & mintak policy revive time tu jugak. Apa2 hal insurance jugak yang disalahkan..
Quote eenhemo2 19-12-2016 05:35 PM
Apa yang een nampak, kat malaysia ni, kaum cina dah buat benda ni. Ada bisnes sendiri walaupun kecil-kecilan & ada insurance yang agak tinggi nilainya. Bukan setakat untuk diri sendiri.. tapi untuk baby yang masih lagi dalam perut pun, diorang belikan insurance.
Quote eenhemo2 19-12-2016 05:41 PM
UMMI_MAI replied at 30-8-2016 11:55 AM
my friend, lelaki pernah cakap... pompuan je yang sibuk2 nak pikir pasal insurans ni... sombong x na ...

Bagi een, een lagi fikir pasal macam mana waris een nak hidup lepas een tak ada. At least bila ada insurance, ada la sikit duit untuk diorang bernafas.

Satu lagi, kalau sekiranya ditakdirkan een terkena penyakit & x mampu nak keje (cth - critical illness / cancer) at least insurance een masih cover utk medical & dapat sikit pampasan untuk penyakit tu sebab insurance een memang pilih untuk cover benda2 kat atas.

Tapi yelah.. lain orang lain pendapatnya kan.  
Quote cikpinkish 24-12-2016 02:42 PM
aku amekkan insurans utk laki aku.. laki aku byr utk aku and anak aku.
kesimpulannya sediakan payung sebelum hujan.

suami nadi keluarga
luangkanlah even rm150 sebulan utk insurans.
sekranya umo xpanjang, anak2 tak menderita, xmeminta

Lihat semua komen(19)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

22-2-2024 08:44 AM GMT+8 , Processed in 0.055373 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top