CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3453|Reply: 19

Lelaki Yang Menetap Di USA Dedahkan 2 Rahsia Yahudi Buat Untuk Anak Bangsa

[Copy link]
Post time 26-8-2016 05:42 PM | Show all posts |Read mode
Kekejaman Yahudi terhadap umat Islam di Palestin membuka mata masyarakat di dunia, namun tiada yang sanggup untuk berkorban mempertahankan mereka yang tertindas.

Seperti umum mengetahui bahawa bangsa Israel adalah bangsa cerdik pandai seperti mana difirmankan Allah S.W.T didalam surah Al-Ahzab "Hai orang-orang yang beriman janganlah kamu menjadi seperti orang-orang yang menyakiti Musa". Ia digambarkan didalam Al-Qu'ran sebagai manusia yang keras kepala, membangkang, manusia yang tamak dengan harta dunia, pengecut dan suka menghina-hina.

Kita juga ketahui yang bangsa Yahudi ini merupakan bangsa paling berjaya di dunia di mana walaupun tidak ramai, mereka berjaya menguasai ekonomi di negara-negara besar seperti Amerika Syarikat yang merupakan kuasa ekonomi dunia.

Jadi tidak hairanlah kenapa Israel begitu 'kebal' walaupun melakukan perkara yang melanggar undang-undang antabangsa.

Perkongsian yang ditulis oleh saudara Zaid Traveler, iaitu seorang rakyat Malaysia yang menetap di Amerika di mana beliau yang pergi ke sana sebatang kara dan hasil penat lelahnya, beliau mampu kini berbangga apabila mempunyai peniagaannya sendiri di sana.

Foto : Siakap Keli




Menurut Zaid, dia pernah bersembang dengan seorang pemilik kedai barangan elektrik berbangsa Yahudi di mana pemilik kedai itu telah berkongsikan kepadanya dua rahsia penting Yahudi lakukan untuk menjamin kelangsungan bangsa mereka di masa hadapan.










Paling penting, jangan cemburu kejayaan orang yang kita kenali. Sebaliknya cemburu dengan aktiviti yang dia lakukan. Setiap pekerjaan yang dilakukan adalah ibadah kepada Allah. Tak ada tujuan lain. Walaupun dunia tidak nampak hasil tetapi Allah dah sediakan mahligai sebesar berjuta kali ganda lebih besar dari dunia ini di akhirat. Janji Allah pada orang yang sabar itu pasti! - CARI

Sumber : Facebook Zaid Traveler
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-8-2016 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
betul tu..skurang2 yea bila ade insurans @ warisan , waris x  mrempat..harta yg ade jg blh digunakn utk byr hutang piutang simati
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2016 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul tu,setuju dgn luahan Zaid Traveler...
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2016 12:11 AM | Show all posts
Kalo majoriti yahudi yang lembab dah mati di tangan Hitler apa mau heran tak ramai yahudi miskin tertinggal ? Bengap gak Zaid traveller tuh. Sihir goreng pisang kepala nyanyok dia. Aku nak tepek kisah seorang hamba seks yahudi kat sini agak agak OK tak ?
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2016 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Biar xhebat didunia..tp hebat di akhirat..
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2016 11:08 PM | Show all posts
Bab niaga tu dah ramai yang mula ceburi, tapi bab insuran memang sendu sikit orang melayu nak beli.  Selalu byk je alasan diberikan yang paling banyak alasan tak cukup duit manjang
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 28-8-2016 06:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak dinafikan yahudi ni memang antara bangsa yg geniuss.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2016 07:33 PM | Show all posts
Pikachuuuuuu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-8-2016 02:31 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 27-8-2016 11:08 PM
Bab niaga tu dah ramai yang mula ceburi, tapi bab insuran memang sendu sikit orang melayu nak beli.  ...

betul sis, kdg2 mmg tu alasan yg pling byk, dgn ekonomi skrg, maaf sis.. sbb sy pon sama jgak sbb duit xckup la sy xberani amek insuran lg..
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2016 08:33 AM | Show all posts
pun pernah baca tips orang yahudi untuk mendapat anak yg bijak
yg elok jadikan tauladan
yg buruk jadikan sempadan
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2016 11:55 AM | Show all posts
my friend, lelaki pernah cakap... pompuan je yang sibuk2 nak pikir pasal insurans ni... sombong x nak g sepital gomen... I jawab ye lah...yang nak menunggu anak sakit mak2... bukan nya pak22.. kalau dah mati dah lah... yg hidup ni pikir sendiri la nak suvive... huhuhuhu payah nak ubah mentaliti... siap cakap.... haram sebab macam mengharap musibah datang , harapkan duit insuran... huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2016 09:26 AM | Show all posts
jantan mana pernah teman anak2 kat sepital. hujung2 kaum hawa jugak yg bersengkang mata
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2016 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Nice sharing!
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2016 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul tu org Melayu mmg susah nak ambil takaful bagai ni... Aku ejen takaful dr 2011, mcm2 alasan org bagi tak mau ambil takaful... Baru2 ni sedara aku dpt ketumbuhan baru nak minta buatkan medical card... Mana la boleh kalau dah sakit... Pastu mcm2 lak minta nak tambah itu tambah ini... Bila bg quotation cakap tak cukup duit la pula...
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2016 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
pelik.mula2 bg ayat suruh jgn tiru yahudi..ujong2 suruh tiru plak..konpius betul,mana satu ntah
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2016 04:23 PM | Show all posts
tripleid replied at 17-9-2016 09:26 PM
pelik.mula2 bg ayat suruh jgn tiru yahudi..ujong2 suruh tiru plak..konpius betul,mana satu ntah

Mungkin maksud dia, puak Yahudi ni sampai dihighlightkan dalam al-Quran kot atas sikap mereka yang menyakiti Nabi Musa?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-12-2016 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
acik79 replied at 16-9-2016 11:22 PM
Betul tu org Melayu mmg susah nak ambil takaful bagai ni... Aku ejen takaful dr 2011, mcm2 alasan or ...

Yang ni een setuju. Een bukan agent tapi een pernah kerja back end dgn insurance company.. memang selalu dapat kes macam ni. Lagi 1.. client tak buat payment sampai policy lapsed. Bila ada apa2 jadi ( cth - nak masuk hospital),  baru kelam kabut nak buat payment & mintak policy revive time tu jugak. Apa2 hal insurance jugak yang disalahkan..
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa yang een nampak, kat malaysia ni, kaum cina dah buat benda ni. Ada bisnes sendiri walaupun kecil-kecilan & ada insurance yang agak tinggi nilainya. Bukan setakat untuk diri sendiri.. tapi untuk baby yang masih lagi dalam perut pun, diorang belikan insurance.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
UMMI_MAI replied at 30-8-2016 11:55 AM
my friend, lelaki pernah cakap... pompuan je yang sibuk2 nak pikir pasal insurans ni... sombong x na ...

Bagi een, een lagi fikir pasal macam mana waris een nak hidup lepas een tak ada. At least bila ada insurance, ada la sikit duit untuk diorang bernafas.

Satu lagi, kalau sekiranya ditakdirkan een terkena penyakit & x mampu nak keje (cth - critical illness / cancer) at least insurance een masih cover utk medical & dapat sikit pampasan untuk penyakit tu sebab insurance een memang pilih untuk cover benda2 kat atas.

Tapi yelah.. lain orang lain pendapatnya kan.  
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2016 02:42 PM | Show all posts
aku amekkan insurans utk laki aku.. laki aku byr utk aku and anak aku.
kesimpulannya sediakan payung sebelum hujan.

suami nadi keluarga
luangkanlah even rm150 sebulan utk insurans.
sekranya umo xpanjang, anak2 tak menderita, xmeminta
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

13-4-2024 09:44 AM GMT+8 , Processed in 0.069868 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list