CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

#BukaLaHati, Iklan Sempena Hari Merdeka Ke-59 Yang Penuh Bermakna

26-8-2016 04:53 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 3974| Komen: 5|Original author: Oleh : Dean BZ

Description: Tanggal 31 Ogos setiap tahun, Malaysia akan menyambut hari merdeka...


Tanggal 31 Ogos setiap tahun, Malaysia akan menyambut Hari Merdeka sebagai tanda negara sudah bebas daripada belenggu penjajahan sejak 1511 hingga 1957.


Pada tahun 2016 ini, tema #SEHATISEJIWA sekali lagi dipilih sebagai tema Hari Kebangsaan bagi memupuk semangat bersatu-padu yang telah lama menjadi amalan masyarakat di Malaysia.

Setiap kali menjelang kemerdekaan, pasti ramai yang menunggu iklan menarik untuk ditonton dan dikongsikan bersama rakan-rakan. Kebiasaannya video iklan dari Petronas, Maxis atau TM sentiasa tidak mengecewakan penonton kerana penuh dengan mesej-mesej yang bermakna.

Sempena Hari Kebangsaan ke-59 kali ini, Digi membawakan satu video baru khas untuk rakyat Malaysia. Video yang sarat dengan mesej supaya #BukaLaHati dihari merdeka nanti banyak menceritakan tentang kejadian yang berlaku disekeliling kita setiap hari. Jom tonton!

Loading FB Video...


Kadang-kadang kita lupa, setiap yang berlaku disekeliling kita pasti bersebab dan orang lain mungkin tidak bernasib baik seperti kita. Jadi sebagai rakyat Malaysia yang bersatu padu, janganlah kita cepat menilai seseorang dari luaran. Belajarlah untuk cuba memahami, bertolak ansur dan tolong menolong antara satu sama lain. 

Selamat Hari Merdeka buat semua rakyat Malaysia. #BukaLaHati Merdeka ini. Merdeka! Merdeka! Merdeka. #SehatiSejiwa - CARI


Lagu sempena merdeka 2016  dari Digi :





Sumber - Facebook/Digi
14

Bagus
13

Marah
14

Terkejut
10

Sedih
11

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (68 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote rastaf 26-8-2016 05:13 PM
#BukalahSeluarMalamMerdeka  #Rempit #Gangbang  
Quote jajahoney 26-8-2016 05:16 PM
Digi bila lagi nak buka hati bagi kuota internet free sebulan semperna merdeka? astro pun bagi semua channel percuma tau tiap2 tahun
Quote rokarina 26-8-2016 05:22 PM


banyak2 iklan merdeka. ni paling iols suka.. tengok banyak kali pun tak boring

[youtube]hEnlJnxiCRA[/youtube]
Quote Hitman91 28-8-2016 06:21 PM
Didi pun dah ada lagu merdeka..hehe
Quote emelia1509 28-8-2016 07:30 PM
rokarina replied at 26-8-2016 05:22 PM
banyak2 iklan merdeka. ni paling iols suka.. tengok banyak kali pun tak boring

Tu la cute je...Jujur sangat budak2 tu..

Lihat semua komen(5)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

19-4-2024 02:42 PM GMT+8 , Processed in 0.093367 second(s), 34 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top