CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Beregu Campuran Negara Terpaksa Akur, Gagal Raih Pingat Emas Pertama!

17-8-2016 09:59 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 17882| Komen: 181

Description: Kira-kira jam 12.15 malam ini, beregu campuran Malaysia Chan Peng Soon dan Goh Liu Ying akan bertemu dengan pasangan beregu dari Indonesia iaitu Liliyana Natsir dan tontowi Ahmad ...
Oleh : TS LOO



Kemaskini : 1255 (17/8/2016)

Set kedua menjadi milik beregu Indonesia 21-12

Beregu Campuran Negara Terpaksa Akur, Gagal Menang Pingat Emas Pertama!

Pasangan Indonesia ternyata lebih hebat dari segi corak permainan yang pantas dan berjaya tewaskan beregu campuran negara dengan mata 21-12 dalam set kedua, sekali gus berjaya meraih pingat emas untuk acara badminton beregu campuran Sukan olimpik 2016.





Kemaskini : 1238 (17/8/2016)
Malaysia Kalah Set Pertama 14-21

sumber foto: AFP
Set pertama beregu campuran negara Chan Peng Soon dan Goh Liu Ying terpaksa tunduk kepada pasangan beregu Indonesia dengan mata 14-21 yang mengambil masa kira-kira 23 minit. 



Kemaskini: 0947 ( 17/8/2016)
Aksi Final Beregu Campuran Badminton (Malaysia lwn Indonesia)

sumber foto: pbs.twimg.com


Selangkah lagi impian emas yang diburu oleh Malaysia selama 52 tahun bakal menjadi realiti, itu harapan kita semua. 

Kira-kira jam 12.15 malam ini, beregu campuran Malaysia Chan Peng Soon dan Goh Liu Ying akan bertemu dengan pasangan beregu dari Indonesia iaitu Liliyana Natsir dan tontowi Ahmad untuk merebut gelaran juara dalam perlawan akhir acara badminton beregu campuran Sukan Olimpik 2016. 

Chan Peng Soon dan Goh Liu Ying berjaya mencipta sejarah melangkah ke saingan akhir, selepas mencatatkan kemenangan ke atas pasangan dari China secara straight set 21-12 dan 21-19 Isnin lalu. 

Aksi final pasangan beregu camparan negara menjadi tumpuan seluruh rakyat Malaysia yang mengharapkan impian pingat emas pertama mampu dizahirkan pada malam ini.  

Jangan ketinggalan menjadi saksi kemenangan pingat emas pertama yang dinanti-nantikan kita semua. - CARI
20

Bagus
12

Marah
19

Terkejut
6

Sedih
12

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (79 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cm_matjawasp 17-8-2016 10:01 PM
Selangkah lagi pakcik askar pencen nak buat report polis
Quote protonpersona 17-8-2016 10:04 PM
Laju wartawan cari bukak thread...takut org lain bukak dulu
Quote drivethru 17-8-2016 10:30 PM
Kalau dapat emas, pokcik mokcik pencen gomen buat report polis malam ni.

Kalau dapat perak, pokcik mokcik pencen gomen buat report esok pagi.
Quote shernazz 17-8-2016 10:43 PM
protonpersona replied at 17-8-2016 10:04 PM
Laju wartawan cari bukak thread...takut org lain bukak dulu

tergelak iols taww. .hahahahahaa


ols kat putrajaya neh...tgk skrin besor
Quote binatang 17-8-2016 10:45 PM
Kemaskini kepala hotak lu
Quote shernazz 17-8-2016 10:45 PM
amende dh tah kuar lagi ni..dok tunjuk chen long plak kat sinim.choii
Quote fishcracker 17-8-2016 10:46 PM
harap2 pingat emas la hendaknya
Quote Mary_jane 17-8-2016 10:46 PM
Tak start pun lagi.

Quote ChildrenOfBodom 17-8-2016 10:49 PM
sampah. whats the big deal kalao menang gold medal pon? dekat tournament apa pon main dgn muka2 ni la jugak. same ol' game same ol' opponent just a different tournament.
Quote sepitsiput 17-8-2016 10:51 PM
Edited by sepitsiput at 17-8-2016 10:55 PM

kalau malaysia menang @spiderman80 akan perform lagu ni ya.
[youtube]6Zf_JdKBUCY[/youtube]

kalau indo menang @beta_carotene akan bersinden langgam lagu ni ya
[youtube]hPoCBTMOMIg[/youtube]
Quote mirage_46 17-8-2016 10:53 PM
Mary_jane replied at 17-8-2016 10:46 PM
Tak start pun lagi.


Lambat lg..  Sekarang cheng long tgh main...pasni ada single lg...  Pastu br malaysia main... Mahu pukul 12 kang
Quote Mary_jane 17-8-2016 11:21 PM
mirage_46 replied at 17-8-2016 10:53 PM
Lambat lg..  Sekarang cheng long tgh main...pasni ada single lg...  Pastu br malaysia main... Ma ...

Di tunda katanya. Takpe sama2 tunggu.

Quote kemaruk 17-8-2016 11:25 PM
Nanti kalau sunat bangkem tegak, adik nak urut ke?
Quote cm_matjawasp 17-8-2016 11:30 PM
Kincing kuat rtm.cakap pukul 11..tapi aku tak keje , tak kisah pukul brp. kesian yg lepak kat kedai mamak..jenuh order air
Quote hyie 17-8-2016 11:30 PM
aku dah ngantuk dh ni cepatla sikit oii
Quote beta_carotene 17-8-2016 11:32 PM
pakcik askar pencen tengah draft laporan polis dalam microsoft word
Quote mirage_46 17-8-2016 11:33 PM
Lin dan ngan cheng Long game lama sangat..  Delay game malaysia
Quote Orix 17-8-2016 11:34 PM
hyie replied at 17-8-2016 11:30 PM
aku dah ngantuk dh ni  cepatla sikit oii

khenn... aritu kata 10:30, pehtu 11:30, ni 12:15 pulak

esok masuk keje haruslahh tersengguk2 khenn
Quote binatang 17-8-2016 11:36 PM
Tonto...wi

Lihat semua komen(181)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

3-3-2024 03:33 AM GMT+8 , Processed in 0.206762 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top