CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Pemandu LRT 'Tidur' Ketika Bertugas? Jurucakap Pihak LRT: Dia Hanya Berehat!

25-7-2016 11:41 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5451| Komen: 17

Description: Terdahulu, di media sosial tersebar secara meluas sekeping gambar yang menunjukan seorang pemandu LRT laluan Sri Petaling kelihatan berada dalam keadaan mengantuk ketika menjalankan tugasnya.
Oleh : TS LOO


sumber foto: http://media.themalaymailonline.com


Terdahulu, di media sosial tersebar secara meluas sekeping gambar yang menunjukan seorang pemandu LRT laluan Sri Petaling kelihatan berada dalam keadaan mengantuk ketika menjalankan tugasnya. 

Perkara tersebut menimbulkan perbincangan hangat di kalangan netizen. 

Semalam syarikat Prasarana mengeluarkan satu kenyataan menjelaskan bahawa pemandu berkenaan bukan mengantuk, tetapi hanya berehat sahaja dengan menyandarkan dirinya atas panel di hadapannya. 

"Walaupun ketika itu pemanduan keretapi LRT dikendalikan secara automatik, tetapi kelakuan pemandu tersebut turut dianggap melanggari Prosedur Operasi Standard, SOP."


Surat amaran telah dikeluarkan kepada pekerja berkenaan dan dia diarah berhenti kerja seminggu bermula daripada hari Sabtu lalu. Kursus berkaitan akan diaturkan untuk pemandu terbabit bagi tujuan pembelajaran semula. 

Kenyataan yang dikeluarkan juga menegaskan, keselamatan para penumpang menjadi keutamaan, pihak syarikat Prasarana tidak akan bertolerensi berhubung sikap pekerja yang kekurangan etika pekerjaan atau tidak menurut SOP yang ditetapkan.- CARI
15

Bagus
16

Marah
19

Terkejut
7

Sedih
14

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (86 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote tagas 25-7-2016 12:12 PM
abis da mentrik2 suh wat 2 keje kan skang

tu bahana nya
Quote stilla 25-7-2016 12:15 PM
Masa naik monorel hari tu dok nampak pemandu dok usha phone letak tepi tu bila message wassap masuk, takut gak kot2 dia menjawab wassap dia , nasib baik tak jawab cuma tengok notification aje.
Quote rayna_raynes 25-7-2016 12:17 PM
mesti mamat yg komplen tu happy bila tau driver ni dah kena suspend.
Quote imransulaiman 25-7-2016 12:48 PM
Menteri yang tidur tak diambil tindakan ke?
Quote aqissa 25-7-2016 12:56 PM
imransulaiman replied at 25-7-2016 12:48 PM
Menteri yang tidur tak diambil tindakan ke?

Hahaha..... winnnn   
Quote fatehana 25-7-2016 01:25 PM
harap2 pemandu tu bertabahlah yea dgn kehidupan sekrg
Quote nut.legacy 25-7-2016 02:23 PM
bagus la ada tindakan... at least Prasarana ikut SOP
Quote Nokiaman 25-7-2016 04:59 PM
Melayu dam tidor masa keje berpisah tiada dasar pemalasss
Quote heylon2b 25-7-2016 08:53 PM
rehat sambil memejamkan mata dan sekaligus mendengkur je macam karyawan mas
Quote revoc 25-7-2016 09:24 PM
kang langar nu sentral,haxhaxhaxhax
Quote maharani_gebu 26-7-2016 09:29 AM
buat apelah aniaya periuk nasik orang.....

sikit2 nak viral... sikit2 nak viral.....

driver tu manusia kot.... bukan robot....

macamlah kita semua ni tak penah rase ngantuk time keje.....

mana kita nak tau yang ntah2 mlm tadi beliau tak cukup tido sebab anak tak sihat....

or beliau tinggal jauh dan kena kuar awal pagi tuk sampai keje on time......

wahai manusia sekalian.... berhati perutlah bila nak bertindak.....
Quote koe_syahf 26-7-2016 01:41 PM
kesian kawan tu. lentok sikit nak rehat ja.

yang tangkap gambar pun, kecoh sangat viral. tegur saja bulih kan
Quote buragazz 26-7-2016 01:51 PM
maharani_gebu replied at 26-7-2016 09:29 AM
buat apelah aniaya periuk nasik orang.....

sikit2 nak viral... sikit2 nak viral.....

Kan... klu masa bergerak ko tidur tu lain ler... bukan macam bawak kereta tidur masuk gaung... lagi pun belum pulak dengor accident berlanggar yang maha dahsyat berlaku... sikit2 nak viral...
Quote Modngengade 26-7-2016 02:15 PM
maharani_gebu replied at 26-7-2016 01:29 AM
buat apelah aniaya periuk nasik orang.....

sikit2 nak viral... sikit2 nak viral.....

tapi tindakan beliyau itu membahayakan beratus2 nyawa penumpang LRT sis termasuklah hakak sebagai pengguna LRT tegar....kakak rasa selayaknya lah beliyau mendapat CASH regardless of what the reasons for being sleepy....ada hakak kesah?  

Quote ketekodok 26-7-2016 02:20 PM
maharani_gebu replied at 26-7-2016 09:29 AM
buat apelah aniaya periuk nasik orang.....

sikit2 nak viral... sikit2 nak viral.....

nama pun SOP. kena follow. jangan tunggu jadi sesuatu baru nak kecoh kecoh dah takde gunanya......
Quote haryatie 26-7-2016 02:50 PM
sian di,  kena buang keje ker
dia kan manusia biasa
ntah2 tu la sekali dia mengantuk giler.. kepala dia pening ker..
kat ofis aku ni ada org tiap2 hari duk terpegun kaku jerk kat kerusi,
ingat kusyuk ngadap PC wat keje,  rupa2 nya tidooo..boleh tido tu elok jerk duduk terpaku
xde sape nak viral pun..dpt gak gaji, dpt gak kenaikan gaji, dpt gak bonus
Quote mak_wa95 26-7-2016 04:17 PM
thread dha ada@spiderman80

Lihat semua komen(17)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 07:41 AM GMT+8 , Processed in 0.169621 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top