CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Siling Stesen Lrt Masjid Jamek Runtuh

24-3-2015 11:26 AM| Diterbitkan: admin9| Dilihat: 7747| Komen: 23

Description: Syarikat Prasarana Negara Berhad (Prasarana) Turut Mengesahkan Kejadian Yang Berlaku Sekitar 2.10 Petang Tadi.
Siling Stesen Lrt Masjid Jamek Runtuh


KUALA LUMPUR: Pengguna media sosial dikejutkan dengan berita gempar apabila sebahagian bumbung siling stesen Transit Aliran Ringan (LRT) Masjid Jamek dilaporkan runtuh petang tadi.

Selain berkongsi berita dan gambar kejadian itu, ada juga yang mempersoalkan kualiti pembinaan bumbung siling tersebut di media sosial.


Syarikat Prasarana Negara Berhad (Prasarana) turut mengesahkan kejadian yang berlaku sekitar 2.10 petang tadi.

Menurut laporan Bernama, Pengurus Kanan Prasarana (Komunikasi dan Hal Ehwal Media) Azhar Ghazali berkata struktur siling di Platform 1 bagi laluan menghala ke Kelana Jaya, dipercayai runtuh secara tiba-tiba.

Bagaimanapun, katanya operasi perjalanan pengguna LRT kembali pulih seperti biasa selepas itu.

"Tiada penumpang ketika kejadian itu. Punca kejadian masih disiasat," katanya.

Azhar berkata kerja-kerja pembersihan di kawasan runtuhan siling itu selesai kira-kira 4.45 petang tadi.

Twitter Rapid KL turut berkongsi perkembangan terbaru di stesen LRT Masjid Jamek apabila serpihan siling yang runtuh sudah dibersihkan dan stesen beroperasi seperti biasa.

Gambar : 







20

Bagus
22

Marah
19

Terkejut
13

Sedih
8

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (97 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote AbukRokok 23-3-2015 11:31 PM
xlama lagi agaknya rumah PRIMA pula runtuh
Quote CauPandin 23-3-2015 11:35 PM
mana gambar
Quote Decaffeinated 23-3-2015 11:37 PM
tak payah ada siling ja lah..... biar bare concrete cat hitam pun OK...

Quote ice_sky92 23-3-2015 11:42 PM


Quote ice_sky92 23-3-2015 11:43 PM


Quote ultra78 23-3-2015 11:44 PM








Quote airfilterkotor 23-3-2015 11:49 PM


Giler ker hape biarkan tergantung macam tu.
Alum strip (yg support ceiling board) tu kalu jatuh boleh koyak kepala.
Quote tepisket.. 23-3-2015 11:54 PM
Blum gst lg. Hehe
Quote ultra78 24-3-2015 12:00 AM
semoga @skymania selamat

Quote miabebe 24-3-2015 12:06 AM
Omg....nape JD gini naseb bek xkene pale mia
Quote Acong 24-3-2015 12:08 AM
patut laa runtuh........ jimat batang aluminium tu  
Quote ultra78 24-3-2015 12:19 AM
Buang terus aje siling tu. Biar nampak siling konkrit aje. Siling ni buat tempat ni nampak sempit dan melemaskan. Kalau buang nampak open space yang luas.
Quote CrowneGlory 24-3-2015 12:23 AM
Malaysia ni serba serbi siling runtuh
Quote kemaruk 24-3-2015 12:42 AM
kuasa allah belako

kalau siling guna emas pun, kalau allah suh runtuh, runtuh gak
Quote R2D2 24-3-2015 08:45 AM
mana lagi kawasan yg tak pernah runtuh
mahkamah dah
hospital dah
Quote Decaffeinated 24-3-2015 09:02 AM
kemaruk replied at 24-3-2015 12:42 AM
kuasa allah belako

kalau siling guna emas pun, kalau allah suh runtuh, runtuh gak

kenapa allah asik suruh runtuh kat Malaysia?... kat Singapore elok jer. Bangkok pun...


Quote Yunho 24-3-2015 04:49 PM
dia tengah renovation la... tp tak tahu lak dia runtuh... ade org mati ke?
sbb Stesen tu mmg dah nampak mcm tak siap sejak disember lg...
mmg dia org tengah baraikan siling kat situ...
sy lalu selalu ok je... saje je dia org nak memburukan nama Malaysia...
Quote kecimpret 24-3-2015 05:04 PM
Yunho replied at 24-3-2015 04:49 PM
dia tengah renovation la... tp tak tahu lak dia runtuh... ade org mati ke?
sbb Stesen tu mmg dah na ...
Menurut laporan Bernama, Pengurus Kanan Prasarana (Komunikasi dan Hal Ehwal Media) Azhar Ghazali berkata struktur siling di Platform 1 bagi laluan menghala ke Kelana Jaya, dipercayai runtuh secara tiba-tiba.

Bagaimanapun, katanya operasi perjalanan pengguna LRT kembali pulih seperti biasa selepas itu.

"Tiada penumpang ketika kejadian itu. Punca kejadian masih disiasat," katanya.


prasarana saja burukkan nama malaysia?
Quote alesandra 24-3-2015 05:09 PM
apalah nak jadi kat marhean  malaysia neh....

Lihat semua komen(23)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 11:54 PM GMT+8 , Processed in 0.085082 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top