CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Lebih Baik Tun Mahathir Tutup Mulut - Zahid

13-6-2016 09:42 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 6013| Komen: 31

Description: Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata, lebih baik Tun Dr Mahathir Mohamad menutup mulutnya daripada bercakap mengenai orang lain.
Oleh : TS LOO



sumber foto: www.bharian.com.my



"Elok tutup mulut sebelum orang cakap dia nyanyuk."


Kenyataan itu disuarakan oleh Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi pada sidang media selepas mendengar taklimat di Markas Tektikal (Martek) Polis Diraja Malaysia (PDRM) semalam.


Jadi adalah lebih baik Tun Dr Mahathir Mohamad menutup mulutnya daripada bercakap mengenai orang lain, tambah beliau.



Ahmad Zahid diminta mengulas kenyataan Dr Mahathir di sini hari ini bahawa beliau (Ahmad Zahid) lebih baik menjadi ahli perniagaan daripada terus menjadi ahli politik.- CARI Infonet




sumber : http://www.bharian.com.my
20

Bagus
18

Marah
19

Terkejut
23

Sedih
15

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (110 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote NAT_11 13-6-2016 09:50 AM
Dia santap sebab Tun Det bukak rahsia dia, ada rm230 Million
dalam akaun, zaman dia jadi Pemuda UMNO dulu. Masa tu,
dia gigih sokong Anwar Aljub, nak jatuhkan Tun M.
Dah macam cacing kepanasan sesekor ni.
Minggu lepas cabar Tun Det, MARI TURUN B ERKEMPEN
di Sg.Besar & Kuala Kangsar.
Bila orang tua tu datang, dituduhnya pengkhinat, nyanyok, etc.
Kenapa dia tak nafikan dia meman g ada rm230 million dalam
akaun dia..............?????
Takut Tun Det bukak lebih banyak rahsia dia ke............??????
Quote Innrukia 13-6-2016 09:57 AM
Menantu dia yg baru meninggal kan?
Instead of dia suruh Tun tutup mulut, kan bagus dia sendiri tutup... Spend time dgn family
Quote kecimpret 13-6-2016 09:57 AM
kalo pemimpin UMNO meroyan maknanya Tun M buat benda betul laa..kalo pemimpin UMNO senyap je wat tak peduli ada laa something wrong somewhere
Quote kentel 13-6-2016 10:02 AM
rahsia smua pemimpin umno dlm kocek tun....bila2 je tun bole bukak...rentan bila tun cuba nak jentik
Quote famri7 13-6-2016 10:17 AM
Dah kena cash still xduduk diam ke sis? Nanti next apa pula cash elohim keatas mu.i bet che det will go all out before innalillah.
Quote bluehedgehog 13-6-2016 10:27 AM
Join mlm buat pe
Baik join umno
Quote HibinoSama 13-6-2016 10:37 AM
dulu tun tak suka paklah...suruh paklah turun..
skrg tun x suka najib...suruh najib turun, tp x turun2...

tu la tun..dulu ada anwar elok2, pegi buang..
skrg?
Quote lazim 13-6-2016 10:41 AM
HibinoSama replied at 13-6-2016 10:37 AM
dulu tun tak suka paklah...suruh paklah turun..
skrg tun x suka najib...suruh najib turun, tp x tur ...

baru bangkit dri kubur ke kak. nuar is soooooo yesterday. hanya org mabuk je masih percya anwar suci.
Quote abangbeca 13-6-2016 10:43 AM
Indon lahanat ni dah terkena kenan kakmah ke.. Makin lama makin pelik mukanya..  Ke gi berbotox sama..
Quote HibinoSama 13-6-2016 10:45 AM
lazim replied at 13-6-2016 10:41 AM
baru bangkit dri kubur ke kak. nuar is soooooo yesterday. hanya org mabuk je masih percya anwar su ...

mabuk pon x pe..
aku masih percaya anwar lebih suci compare ngn najib...
Quote NAT_11 13-6-2016 10:46 AM
Si Komidi ni tawar tun Det supaya kembali masuk UMNO.
Dia kata, semua Ahli Majlis Tertinggi sanggup menerima
Tun Det kembali tapi Tun jawab, BOLEH, dengan DUA SYARAT......

* Get rid of NAJIBOOOOOO fast.
* Komidi hendaklah mengembalikan perjuangan umno  seperti
   asal,  barulah dia boleh kembali.

Si Komidi terus bengang.
Dia fikir Tun mesti sambut tawaran dia dengan hati terbuka.
Sekali dia kena lepuk, tu yang meloncat macam cacing kepanasan.
DESPERADO diaorang ni.
Sekarang ada  tawaran kepada pengundi-pengundi Sg.Besar dan
Kuala Kangsar untuk mengundi UMNO.

*  Pangkah umno
*  Amik gambar bila dah pangkah
*  Tunjukkan gambar tu untuk dapat DEDAK.

Sudah viral di semua blog!!!!
Quote dodolgemok 13-6-2016 11:15 AM
Bila yendon berbunyi, macam xde akal dan bimbo nampak gayanya. Semoga menerima cash lgi secara berkala
Quote cm_matjawasp 13-6-2016 11:43 AM
NAT_11 replied at 13-6-2016 10:46 AM
Si Komidi ni tawar tun Det supaya kembali masuk UMNO.
Dia kata, semua Ahli Majlis Tertinggi sanggup ...

Boleh tak kasi link bloq tersebur. TK
Quote -electrifying- 13-6-2016 12:32 PM
lazim replied at 13-6-2016 10:41 AM
baru bangkit dri kubur ke kak. nuar is soooooo yesterday. hanya org mabuk je masih percya anwar su ...

bkn mykong anwar juga...
klau dia suci(mean xbersalah dan xbuat pon) mcm mana?


xmnt politik sgt, sbb byk taktik kotor...
Quote NAT_11 13-6-2016 12:47 PM
cm_matjawasp replied at 13-6-2016 11:43 AM
Boleh tak kasi link bloq tersebur. TK

Pagi-pagi ADA.
Sekarang susah nak cari, semua blog bincang topik
baru. Malas aku nak back log setiap blog.
Nak baca, ko pi masuk  dinturtle bloglist.
Ada banyak blog kat situ.
Kalau nasib ko baik, jumpalah.
Tapi blog-blog tu memang BEST.
Membuka mida.
Ko masuk blog senapang sakti - idea dia memang mengancam.........
Quote NAT_11 13-6-2016 12:51 PM
-electrifying- replied at 13-6-2016 12:32 PM
bkn mykong anwar juga...
klau dia suci(mean xbersalah dan xbuat pon) mcm mana?

Ayoooo....tak payah tanyala, 'Kalau DIA suci, macam mana?'......
Kalau dia suci, dia tak duduk dalam Sg.Buluh.
Elok ko masuk dinturtle bloglis.
Baca pandangan-pandangan blogger-blogger yang matang.
Takadalah macam masih duduk dalam gua.......


Quote giyomi 13-6-2016 09:20 PM
harap pgundi2 bijak lah hendaknya wlpon kawasan pprt. Klu menang msti headnews, kemenangan tuuut  menunjukkan pgundi2 menolak fitnah dan menuju syurga dgn taburan dedak duniawi.
Quote mak_wa95 13-6-2016 09:31 PM
tun nyanyuk????

sapa yang nyanyuk???sapa yang kepanasan???

Quote NAT_11 13-6-2016 09:38 PM
Ada DUA penganalis politik membuat ramalan.
Yang ni dari seorang blogger. Ramalannya bukan jenis armchair.
Dia pergi ke lapangan:

1. Penulis berada seminggu di kempen PRK Sungai Besar (P093). Melihat sendiri apa yang berlaku dalam suasana kempen dalam PRK tersebut. Apa yang menarik ialah Parti Amanah Negara (Amanah) yang baru berusia lebih kurang 8 bulan telah diberi kepercayaan mewakili Pakatan Harapan dalam PRK tersebut. Sebagaimana yang dimaklumi Ustaz Azhar Abdul Syukur dari Amanah telah terpilih mewakili PH.

2. Apa yang menarik dalam usia lapan bulan Amanah telah berjaya bergerak lincah dan tangkas dalam kerja-kerja PRK tersebut walaupun terdapat beberapa kecelaruan dan kelam-kabut di peringkat awalnya. Semakin ke penghujung minggu pertama kempen, kelihatan aktiviti Amanah telah mulai tersusun dan menerima dokongan kuat daripada DAP dan PKR.

3. Kejayaan Amanah menyusun gerak kerja mereka dalam PRk Sungai Besar dan begitu juga di Kuala Kangsar telah mula memberi impak yang besar kepada parti lawan Amanah dan PH. Buktinya adalah saban malam melalui media perdana, Amanah dan rakan-rakan Amanah yang turut berkempen untuk Amanah dan PH telah 'diserang' siang malam.

4. Antara mangsa serangan yang agak kesar ialah Mat Sabu sendiri Presiden Parti Amanah Negara yang sejak dari hari penamaan calon telah diejek dan digelak dalam khalayak ramai dengan geralan yang kurang menarik, yang akhirnya, individu yang menggelarkan itu telah memohon maaf. Mat Sabu tetap tenang seperti biasa.

5. Yang kedua menjadi mangsa 'serangan' daripada Umno dan PAS ialah Rafizi SUA PRK yang kuat berkempen untuk kedua-dua PRK ini. Tiada apa yang tidak dikatakan kepada Rafizi. Individu ketiga yang kuat menerima kutukan kerana kuat berkempen untuk Amanah ialah YB Ng Swee Ling ADUN Sekinchan.

7. Begitulah impak besar kempen Amanah yang mewakili PH dalam kempen PRK P093 khususnya. Yang paling menarik ialah sokongan Tun Mahathir kepada calon Pakatan Harapan iaitu Ustaz Azhar Dato Abdul Syukur dalam PRK Sungai Besar. Sokongan ini amat menggegar jantung hati hulubalang-hulubalang Najib hingga salah seorang daripada mereka mengharapkan Tun Mahathir kembali semula ke dalam Umno!

8. Dalam ronda-ronda penulis bertemu khalayak pengundi di sekitar Sungai Besar penulis sempat bertanya pelbagai golongan dan beberapa orang yang agak veteran dalam parti sejarah penulis tentang sokongan dan pilihan mereka dalam PRK ini.

9. Penulis bertanya parti manakah yang mereka sokong dalam PRK ini? Apa yang memeranjatkan ialah mereka menjawab Amanah. Penulis bertanya kenapa begitu? Mereka menjawab, "kita mahu kuasa, sekadar jadi penasihat buat apa?". Penulis bagitahu mereka PRK ini tidak memberi kuasa kepada parti yang menang. Mereka kata mereka tahu tapi kemenangan Amanah boleh memberi isyarat yang penting dalam PRU 14 nanti untuk PH terus berusaha gigih tewaskan Umno/Bn dan juga parti-parti yang cuba menjadi penasihat Umno/Bn! Wow...walaupun mereka veteran tapi pandangan mereka cukup mantap dan jelas.

10. Semua petanda ini mampu memberi harapan yang baik kepada masa depan Parti Amanah Negara di sebalik pelbagai kata keji kepada mereka daripada Umno dan pemimpin serta pewalak PAS itu sendiri. Malah dalam PRK Sungai Besar ini jika petugas-tugas dan aktivis-aktivis Amanah seluruh negara terus berjaya meningkatkan momentum kempen dengan jelas dan berfokus, kita tidak terkejut jika Amanah akan menguasai segalanya menjelang hari mengundi nanti. In shaa Allah.


Dihantar oleh accudo pada 10:22 PM

Lihat semua komen(31)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-2-2024 04:54 PM GMT+8 , Processed in 0.055299 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top