CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Kucing Diplomat Jadi Viral Kerana Belajar Bahasa Jepun

10-6-2016 11:18 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 7121| Komen: 37

Description: "Hello, orang Jepun! Saya ingin tahu jika ada l
oleh Adib Za

Bukan sahaja manusia yang diajarkan dengan kemahiran pelbagai bahasa, namun kini ia turut diaplikasikan kepada kucing.

Seekor kucing yang bernama Palmerston telah mencuri perhatian umum selepas dilaporkan sedang diajar untuk menguasai bahasa Jepun. 

Kucing itu dipelihara di Pejabar Kementerian Luas dan Komanwel United Kingdom dan 'bertugas' untuk menangkap tikus. 

Malah, ia digelar sebagai ketua penangkap tikus melalui tugasnya yang sememangnya luar biasa dan comel itu. 




Namun, baru-baru ini, kucing yang mempunyai akaun Twitternya yang tersendiri itu membuat status kononnya sedang mempelajari bahasa Jepun bagi berkomunikasi dengan pengikutnya di Twitter. 


"Hello, orang Jepun! Saya ingin tahu jika ada lagi tikus di sini (meow)," begitulah yang dipaparkan menerusi akan Twitter milik Palmerston. 

Ia seterusnya menarik perhatian warga Jepun yang gembira dengan kemahiran berbahasa kucing itu. - CARI Infonet


Sumber: Utusan Malaysia


23

Bagus
27

Marah
13

Terkejut
22

Sedih
17

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (119 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ell768 10-6-2016 10:28 AM
geram aku nengok..rasa mcm nak lempang2 jer..
Quote Esmiria 10-6-2016 10:35 AM
muka mcmcomat aku he
Quote Artemesiaa 10-6-2016 10:48 AM
Ancem macam batman
Quote kemaruk 10-6-2016 10:52 AM
bangkem dulu ada kuching hampir serupa macam ni

kuching yang paling bangkem sayang

bulunya macam rambut

tapi meninggal sebab kena patuk ular

Quote ad_hoc79 10-6-2016 11:04 AM
ketua penangkap tikus.
sesuai muka ada garang
Quote rosasa 10-6-2016 11:09 AM
alalala comel macam bertopeng

tadi pagi ada 3 ekor kucing adik akak, tengah sun bathing pagi2 sambil hirup2 udara pagi gituw..mata deyols tutup2 manja.. comel tengok.. setiap pagi macam tu..kenapa eh?
Quote mdhelmi 10-6-2016 11:12 AM
tom n jerry
Quote kikuri 10-6-2016 11:18 AM
aku suka sangat tuxedo cat macam ni... paling aku sayang si tedi... tapi mati sebab apa pon aku tataw
Quote sylinder 10-6-2016 11:26 AM
rosasa replied at 10-6-2016 11:09 AM
alalala comel macam bertopeng

tadi pagi ada 3 ekor kucing adik akak, tengah sun bath ...

Amik vitamin D kot..hehe..slalu jgak terserempak kucing2 yg berjemur bawah matahari ni...otak blur, "xpanas ka diaorag ni?"
Quote gigahertz 10-6-2016 11:39 AM
kemaruk replied at 10-6-2016 02:52 AM
bangkem dulu ada kuching hampir serupa macam ni

kuching yang paling bangkem sayang

sapa suruh bakem tak sayang ular tu. ular pun nak kasih sayang
Quote kemaruk 10-6-2016 11:44 AM
gigahertz replied at 10-6-2016 11:39 AM
sapa suruh bakem tak sayang ular tu. ular pun nak kasih sayang

bangkem pon dah ada ular sendiri, taknak la sayang ular lain
Quote prettyuglybabe 10-6-2016 12:12 PM
picit idung tu karang
Quote azie5zoe 10-6-2016 12:16 PM
hakak ada kucing macam ni..tom namanya..tapi dirembat orang...
Quote mizlily 10-6-2016 12:33 PM
bersepatu putih....
Quote sarada 10-6-2016 12:40 PM
hamboiii garangnya muka tp ttp shomel
Quote eyansss 10-6-2016 12:43 PM
kemaruk replied at 10-6-2016 11:44 AM
bangkem pon dah ada ular sendiri, taknak la sayang ular lain

bangkem bela ular apa?  ular tedung? ular sawa?  ke ular lidi?
Quote kemaruk 10-6-2016 12:50 PM
eyansss replied at 10-6-2016 12:43 PM
bangkem bela ular apa?  ular tedung? ular sawa?  ke ular lidi?

ular burung

nak tengok tak?
Quote selyusi 10-6-2016 12:54 PM
kemaruk replied at 10-6-2016 10:52 AM
bangkem dulu ada kuching hampir serupa macam ni

kuching yang paling bangkem sayang

you stay klang ke?
Quote kemaruk 10-6-2016 12:57 PM

eh camne tau ni?

kenal ke?

kisah kuching bangkem dipatuk ular tu memang femes kat klang

Lihat semua komen(37)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-7-2024 05:24 AM GMT+8 , Processed in 0.046626 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top