CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Pencuri Telefon Bimbit Di Plaza Low Yat, Dipenjara 4 Bulan & Denda RM1,000

24-5-2016 05:09 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 8367| Komen: 168

Description: hari tu masih ada yang kata hukuman masih belum dijatuhkan...mungkin difitnah... wahai penyokong2 pencuri handset...teruskan krik krik anda Low Yat phone thief jailed 4 months, fined RM1,000 Ho ...


sumber foto: http://media.therakyatpost.com/



Selepas berpuas hati pihak pembelaan gagal menimbulkan keraguan munasabah terhadap kes pendakwaan, Mahkamah Majistret menjatuhkan hukuman penjara empat bulan dan denda RM1,000 terhadap penganggur, Shahrul Anuar Abdul Aziz, 23, selepas didapati bersalah mencuri telefon bimbit di Plaza Low Yat, Bukit Bintang, tahun lalu.


Bagaimanapun, mahkamah juga membenarkan permohonan tertuduh yang diwakili peguam Mohd Khairul Azam Abdul Aziz untuk menangguhkan pelaksanaan hukuman sehingga selesai rayuan. 

Namun, jika tertuduh gagal serta-merta membayar denda itu akan dipenjara sebulan sebagai ganti.


Shahrul Anuar didakwa mencuri telefon bimbit berharga RM800 di Techasia Boutique, Plaza Low Yat, Bukit Bintang, pada 4.47 petang, 11 Julai tahun lalu.



Bagi perbuatan itu tertuduh didakwa mengikut Seksyen 380 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum 10 tahun dan denda, jika sabit kesalahan. - CARI Infonet




18

Bagus
13

Marah
17

Terkejut
29

Sedih
16

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (110 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote chandrahusin 24-5-2016 04:49 PM
elok mereput je kau ni
habis begaduh melayu dgn cina pasal kau masa tu
hujung2 kau mmg pencuri kan
Quote Maideen. 24-5-2016 04:51 PM
Semoga pihak pendakwa membuat rayuan silang (yakni cross-appeal) untuk di beratkan lagi hukuman memandangkan tiada langsung alasan alasan mitigasi untuk hukuman ringan!
Quote Syd 24-5-2016 04:52 PM
Edited by Syd at 24-5-2016 04:55 PM

https://www.facebook.com/profile.php?id=1048480451
Buzze Azam added 5 new photos — with Buzze Azam FC.18 mins · Taik Hing ·

Jangan percaya semua media yg melaporkan kes Low Yatt krn kesemua mrk di arahkan oleh tuan masing2 utk menulis yg buruk2 je pasal kes ni.
Baik media pro kerajaan atau media pro pembangkang

Dua2 kimk

Budak ni di dapati bersalah dan di hukum penjara 4 bulan dan denda RM1000

Tetapi mahkamah MENANGGUHKAN HUKUMAN PENJARA BERKENAAN SEHINGGALAH SELESAI PROSES RAYUAN DI MAHKAMAH TINGGI NANTI
Di Mahkamah Tinggi nanti, keputusan majistret hari ini boleh di sahkan, di batalkan, di tukar, di tambah dan di tolak jumlah hukuman.
So kes ni belum habis lagi.

Mahkamah terakhir utk merayu ada Mahkamah Rayuan.

So sabar lah dulu ye haters sekelian.

Ada banyak hari lagi utk kamu mengehate aku

Kang dah korang habiskan skrg semua perasaan hate tu hari ni, esok lusa apa je yg tinggal kat korang nanti?

Lawan tetap lawan
This is Buzze Azam
Tak goyang punya.




Quote bluehedgehog 24-5-2016 04:53 PM
Syd replied at 24-5-2016 04:52 PM
https://www.facebook.com/profile.php?id=1048480451

ada pape komen drpdnya
Quote Syd 24-5-2016 04:56 PM

dah letak bawah link tu sekali.
edit post tu, tepek yang tuh
Quote bluehedgehog 24-5-2016 04:56 PM
Syd replied at 24-5-2016 04:52 PM
https://www.facebook.com/profile.php?id=1048480451

mulut masih keras
takut kena boikot nanti letew
Quote Syd 24-5-2016 04:56 PM
Maideen. replied at 24-5-2016 04:51 PM
Semoga pihak pendakwa membuat rayuan silang (yakni cross-appeal) untuk di beratkan lagi hukuman mema ...

yang tu, dah kira ringan la ye.

huru hara KL.
Quote famri7 24-5-2016 05:00 PM
wahh syukurlah pengasasa lowyatt 2 ahlul mukminin sejati sembahan ummah2 suchi terulung..mampusla kau dirodok jewbo dlm jail..tiada lagi tuhan melayu mampu save your ass konsepnya.
Quote kasibiman 24-5-2016 05:01 PM
Syd replied at 24-5-2016 04:52 PM
https://www.facebook.com/profile.php?id=1048480451

hantar je hyperlink kat hakim mahkamah rayuan.

rasanya baru sebut nama je hakim boleh je kata aku tanak dengar lagi aku doouble sentencing

Quote aHoi83 24-5-2016 05:03 PM
Perangai sehodoh wajah
Quote OmJualGas 24-5-2016 05:08 PM
13 mei hampir terjadi gara-gara curi hp lonovo rm800.......adehhhhhh.....
Quote DayangKirana 24-5-2016 05:08 PM
Shaharudin Ali told the court that when his client was committing the theft, he was distressed.


so, memang betullah dia mencuri..peguam bela pun mengaku dia mencuri..
punca? distressed..

ade jugak yang nak back-up..
takyah la guna macam2 excuse hanya sebab dia sebangsa..

yang salah tetap salah..
Quote Maideen. 24-5-2016 05:09 PM
Edited by Maideen. at 24-5-2016 05:17 PM
Syd replied at 24-5-2016 04:56 PM
yang tu, dah kira ringan la ye.

huru hara KL.

Memang ringan sangat bila di fikirkan hukuman maksimum bagi kesalahan di bawah s. 380 ialah 10 tahun penjara dan denda.

Faktor-faktor mitigasi yang biasa ialah:
1. Menaku bersalah,
2. Sudah insof,
3. Kesalahan pertama,
4. Usia muda,
5. Lain lain...

Tapi ini tak menaku, buat cerita kunun ditipu cina, pernah didapati salah kesalahan dadah...

Kalau di ikut prinsip menghukum, at least separuh dari hukuman maksima kira patut lah....

Wallahualam.

Nota: Yang bekas pengerusi MAS tu tak payah lah buat kes macam ni dan jadi salah sorang loyar malun melayu tu. Menjatukankan standard jer. Come on lah Tan Sri..dudok ofis draft agreement lagi bagus! Tapi nak buat camna, dia pon tertifu kekunun ini kes Melayu teraniaya!
Quote kecimpret 24-5-2016 05:13 PM
senyum sinis je aku tgk betapa mudahnya bangsa aku ditipu bila disentuh kaum & agama smp sanggup membela pencurikkk





tak heran laa pemerintah leh bertahan lebih 50 thn...guna isu kaum agama je setel!
Quote dizzek 24-5-2016 05:17 PM
Apa la sangat dimasukkan ke dalam sekadar 4 bulan

Berbanding mewujudkan dimensi baharu rangkaian perniagaan IT di kalangan bumiputera

Dan menamatkan monopoli kapitalis yang haloba berbaur penipuan selama ini
Satu kemenangan moral pada dasarnya
Quote sipendiam 24-5-2016 05:20 PM
kahkah lowyat 2 tu aku pergi sendu.. sekali tengok branch out from lowyat gak...
Quote AbukRokok 24-5-2016 05:25 PM
syukurlah pahlawan melayu xkena hukuman mati mandatori kalau x mgkin 'repeat' lagi
Quote AbukRokok 24-5-2016 05:27 PM
opss gigi encik azman mcm tupai..ngeeee
Quote bluehedgehog 24-5-2016 05:30 PM
dizzek replied at 24-5-2016 05:17 PM
Apa la sangat dimasukkan ke dalam sekadar 4 bulan

Berbanding mewujudkan dimensi baharu rangkaian  ...

disebabkan pencuri hp ni dan umno yang menyebelahi pencuri ni...perbalahan besar berlaku
pui

Lihat semua komen(168)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 12:27 AM GMT+8 , Processed in 0.103322 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top