CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

70 Titik Panas Dijumpai Di Indonesia, Jerebu Mungkin Kembali?

29-2-2016 11:28 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5346| Komen: 12

Description: Menurut laporan di saluran berita TV Channel 8 Singapura, Organisasi Membenteras Bencana Kebangsaan Indonesia kini telah menjumpai wujudnya lebih 70 titik panas di negara terbabit, oleh itu masalah je ...


sumber foto : google image


Setiap kali tibanya musim kemarau, kita semua sebagai rakyat Malaysia lazimnya akan rasa risau samada jerebu kembali menyelubungi persekitaran kita. 

Menurut laporan di saluran berita TV Channel 8 Singapura, Organisasi Membenteras Bencana Kebangsaan Indonesia kini telah menjumpai wujudnya lebih 70 titik panas di negara terbabit, oleh itu masalah jerebu berkemungkinan besar sekali lagi kembali semula ke negara kita dan Singapura. 


Berdasarkan hasil pantauan satelit, sebanyak 69 titik panas yang dikesan, lebih separuh daripada nya berada di kawasan hutan bahagian timur Kalimantan. 


sumber foto : google image


Wilayah Riau, Utara Sumatera, Selatan Aceh turut berlaku pembakaran hutan. 


Walaupun, sebahagian besar kawasan di Indonesia setakat ini berada dalam keadaan musim hujan, tetapi masih terdapat sesetengah tempat timbul masalah pembakaran hutan. - CARI Infonet




17

Bagus
13

Marah
12

Terkejut
23

Sedih
13

Lawak
26

Bosan

Friends Rank (104 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote uori 29-2-2016 12:28 PM
yay?  
Quote kentel 29-2-2016 02:21 PM
@pyropura mohon masuk... @Peterpan17 pun sama
Quote Minami2013 29-2-2016 02:31 PM
Indonesia antara punca utama global warming...
Quote Peterpan17 29-2-2016 02:33 PM
kentel replied at 29-2-2016 02:21 PM
@pyropura mohon masuk... @Peterpan17 pun sama

Oh!! Ini salah satu export Indon yg femes selain dr babu. Indon ni mmg takde benda lain kecuali susahkan manusia lain. Pantesan lah jd babu terus
Quote kentel 29-2-2016 02:39 PM
dari bangsat @Mepu dok bukak tered sibuk pasal isu royalti sarawak, baik cilaka ni sibuk hal jerebu oncoming korang...cilaka...
Quote pyropura 29-2-2016 02:52 PM
kentel replied at 29-2-2016 02:21 PM
@pyropura mohon masuk... @Peterpan17 pun sama

dont worry, Indon penyumbang kesejahteraan dunia, mureka ada panzer rebadge Renault, pesawat rakitan Casa Supanyol, kapal kondom, drone yang baru mau dimulai, makanan laut disukai Inggris/Irlandia, Jogja kota asean,... Indon pasti AKAN, KEDEPAN, RENCANANYA, LAMBAT LAUN menangani masalah jerebu, jangan takot....JEREBU NKRI HARGA MATI.....

@Mepu  @notrue  @wongedandotcom2   @hawaq  @wana89  




Quote kentel 29-2-2016 02:54 PM
pyropura replied at 29-2-2016 02:52 PM
dont worry, Indon penyumbang kesejahteraan dunia, mureka ada panzer rebadge Renault, pesawat rakit ...

zizik nya color dgn desain bendera tu...serupa tampoon bangga plak @Mepu dgn tampoon cmtu
Quote pyropura 29-2-2016 03:31 PM
kentel replied at 29-2-2016 02:54 PM
zizik nya color dgn desain bendera tu...serupa tampoon  bangga plak @Mepu dgn tampoon cmtu

indon ketar pala lutot nengok bundera tuh...
Quote saladin780 29-2-2016 05:04 PM
ni baru betul harga mati..setiap tahun ada
Quote mesmerize 29-2-2016 05:05 PM
patut la pagi tadi bukak pintu sliding macam bau asap je
Quote Artemesiaa 29-2-2016 06:31 PM
Mengenangkan arah tiupan angin kini nampak cam tak dapat mengelak dari kena serangan asap semula
Quote Peterpan17 29-2-2016 09:58 PM
kentel replied at 29-2-2016 02:54 PM
zizik nya color dgn desain bendera tu...serupa tampoon  bangga plak @Mepu dgn tampoon cmtu

Pastu kata lahan2 kelapa sawit tu tokehnya org Msia. Lemah sgt ke negara korang smp tak blh nak amik tindakan terhadap tokeh2 tu walau negara mana pun asal usul tokeh2 tu.

Lihat semua komen(12)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-6-2024 05:59 PM GMT+8 , Processed in 0.071035 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top