CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

IS Dedah Video Militan Warga Malaysia Selepas Ditembak

16-2-2016 04:21 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5799| Komen: 19

Description: Kumpulan militan IS mendedahkan sebuah video yang merakamkan detik akhir seorang pemilik kedai buku warga Malaysia yang menjadi pakar membuat bom di selatan Filipina.


Oleh : TS LOo

sumber foto: https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net


Kumpulan militan IS mendedahkan sebuah video yang merakamkan detik akhir seorang pemilik kedai buku warga Malaysia yang menjadi pakar membuat bom di selatan Filipina.

Video tersebut yang berdurasi tujuh minit dan 40 saat mengesahkan laporan bahawa Mohd Najib Hussein terbunuh pada 16 Disember lalu.

Dia dilaporkan terbunuh bersama 13 anggota Abu Sayyaf dalam pertempuran dengan tentera Filipina di Kepulauan Basilan.

Graduan kejuruteraan elektrik berusia 37 tahun itu yang menguruskan sebuah kedai buku di Universiti Malaya lebih dikenali sebagai Abu Anas al Muhajir.

Di selatan Filipina, dia dikenal pasti sebagai salah seorang pemimpin utama dalam sayap Bendera Hitam yang ada kaitan dengan kumpulan Abu Sayyaf.





sumber berita : mstar.com.my/
5

Bagus
7

Marah
10

Terkejut
7

Sedih
10

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (57 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote edee_91 16-2-2016 10:23 PM
muka beliau nampak seperti sedang dalam kenikmatan. keyword, 72 ekor.
Quote edee_91 16-2-2016 10:26 PM
Quote edee_91 16-2-2016 10:32 PM

Mohd Najib Husen
Quote dargo 16-2-2016 10:34 PM
Alhamdulillah mati syahid masuk jannah tertinggi ni

jeles betul aku
Quote revolusi_30 16-2-2016 10:34 PM
Dpt bidadari la tu
Quote abangbikerz 16-2-2016 10:37 PM
Cilaka yahudi sanggup menyamar melayu dan menjual buku di um demi menjatuhkan umat islam
Quote edee_91 16-2-2016 10:41 PM
abangbikerz replied at 16-2-2016 10:37 PM
Cilaka yahudi sanggup menyamar melayu dan menjual buku di um demi menjatuhkan umat islam

wakakakaka... ini sudah betul2 cilaka.
Quote MissNigga 16-2-2016 10:45 PM
mati sia sia
Quote Aliaskotonggo 16-2-2016 10:50 PM
dargo replied at 16-2-2016 10:34 PM
Alhamdulillah mati syahid masuk jannah tertinggi ni

jeles betul aku

tak yah jeles2... sebagai ISIS tegar, bila kau nak mula letup diri abu dargo...?
Quote dani-rox 16-2-2016 10:52 PM
Tengah bertemu dgn bidadari letteww... tengok muka pun tahu
Quote nenekglamer 16-2-2016 10:53 PM
meleis sibuk ke luar negara join isis.. so, kekosongan terpaksa diganti oleh bangla - wakil pak jait
Quote FOTHER-MUCKER 16-2-2016 10:58 PM
Edited by FOTHER-MUCKER at 16-2-2016 11:03 PM

Tak silap saya di tahun 2012 ataupun 2013  Ada sorang forumer carimas gang dengan pengganas di Filipin mati di tembak, mungkin sama gang dengan yang mati nini. Ramai lah penyokong dia, hebat syukur sebab mati syahid.
Quote edee_91 16-2-2016 11:04 PM
FOTHER-MUCKER replied at 16-2-2016 10:58 PM
Tak silap saya di tahun 2012 ataupun 2013  Ada sorang forumer carimas gang dengan pengganas di Filip ...

ada posibility tak maybe si najib hussien ni jugak porumer carigold?
Quote FOTHER-MUCKER 16-2-2016 11:06 PM
edee_91 replied at 16-2-2016 11:04 PM
ada posibility tak maybe si najib hussien ni jugak porumer carigold?

Tak pasti lah. Tapi saya rasa dia orang ni satu group je.
Quote mrsLucky 2-5-2017 06:18 AM
so they assumed menculik, membunuh  untuk dapatkan duit untuk perjuangan IS membolehkah mereka masuk surga kalau terbunuh...  dapat ganjaran 72 bidadari virgin lagi...hebatnya ..
Quote Nokiaman 2-5-2017 07:31 AM
Padan muko..
mampoihhh masuk syurga la konon..
KArghhhhh Ptuikkk..
BAngsat yg takde otak nk pikir..
Kehidupan sbg manusia makan najis gamaknya selama ini....

Geng geng zakir Naik jangan tersentap......kat forum Ni..
Yg tu  pon lagi seekor terrorist
Quote Simunggu 2-5-2017 07:56 AM
Edited by Simunggu at 2-5-2017 08:01 AM

banyak betul anggota sesat IS menyelinap masuk di masyarat Islam Malaysia terutama untuk mempengaruhi org muda & pelajar kita...tu yg ada pelajar Islam otak tak berapa betul...puasa sampai berbulan bulan, solat wajib x di buat...solat sunat pula dijaga dgn tekun, hubungan sesama manusia tak dijaga....konon konon tablig...tablig pun tak mcm mereka....mereka ini ganjil lah..kebanyakan di pelajar politeknik, IPTA etc.....mana pergi CID kita..

....nampak tak sekarang...org islam merosakkan org islam sendiri & org Islam membunuh org Islam sendiri....rasanya ini bukan kebetulan tapi dirancang....semoga Allah memberi pengajaran pedih buat mereka...amin..
Quote selipar_hijau 2-5-2017 08:10 AM
muka org syurga
Quote dodolgemok 2-5-2017 08:26 AM
Cash lah mati sia2! Acah2 pejuang padahal pencolek minta wang tebusan jah. Mampos!:

Lihat semua komen(19)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-7-2024 12:06 AM GMT+8 , Processed in 0.051886 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top