CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Berpegang Senapang & Pisau, Anak Militan IS Berumur 8 Tahun Buat Ugutan Bunuh

1-5-2017 04:23 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3227| Komen: 8

Description: Baru-baru ini, terdapat video yang menunjukkan seorang anak lelaki militan IS berusia lapan tahun dirakam membuat kenyataan berbaur ancaman ketika ditanya "Bagaimana anda membunuh rakyat Australia? ...
Baru-baru ini, terdapat video yang menunjukkan seorang anak lelaki militan IS berusia lapan tahun dirakam membuat kenyataan berbaur ancaman ketika ditanya "Bagaimana anda membunuh rakyat Australia?


Memetik laporan Sunday Telegraph, kanak-kanak di dalam rakaman itu dikenali Humzeh, didakwa sebagai anak bongsu Khaled Sharrouf yang menjadi warganegara Australia pertama dilucutkan kerakyatannya mengikut undang-undang anti pengganas.

sumber : internet

Menurut video yang diperoleh Pasukan Bersama Anti Keganasan New South Wales (JCTT), anak Sharrouf itu kelihatan kepalanya diikat dengan kain bertulisan IS, memakai jaket pengebom berani mati, memegang dua senapang dan sebilah pisau. 

"Pasukan Bersama Anti Keganasan New South Wales (JCTT) sedia maklum tentang video tersebut yang dipercayai dirakam di negara Timur Tengah dengan menggambarkan ancaman kecil di bawah nama IS."


Paparan video juga memperlihatkan Humzeh menyuarakan keagungan dan kehebatan ideologi keganasan yang diamalkan oleh Kumpulan Militan IS selama ini. 

Kemudian kelihatan juga Humzeh yang berpegang senapang dan pistol di kedua belah tangannya itu sambil menjelaskan kepada ayahnya Khaled Sharrouf cara macam mana menggunakannya.

Kini pihak polis Australia sedang menjalankan siasatan terperinci terhadap isi kandungan video itu.

Biarpun tiada ancaman khas setakat ini, namun tahap ancaman keganasan terhadap negara kekal pada tahap mungkin terjadi.- CARI


23

Bagus
16

Marah
26

Terkejut
15

Sedih
15

Lawak
23

Bosan

Friends Rank (118 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cheergirlz 1-5-2017 06:02 PM
nasib kanak2 dibawah IS...kcil2 dah di ajar sebegini...
Quote danangkusuma 1-5-2017 06:25 PM
kasian lah tuh kanak2
bukan nya sekolah nak pegang pisau

Work Hard Dream Big


Quote borrow 1-5-2017 08:46 PM
citer ni ai dgr je .  kawan citer . Sorang budak kecik sebut "org jahat .bunuh bunuh " bila npk muka sorang ahli politaik di tv . Ayah budak ni penyokong kuat politaik pihak lawan.

Mak pak taksub anak jd mental
Quote ShiningStars 1-5-2017 09:18 PM
Kesian bdk2 yg dari kecik kena brainwash ngan parent extremists.supposedly,umur mcm ni dorang bljr dan berkawan dgn rakan2 sebaya.my heart and prayer goes to this poor kid  
Quote taikor 1-5-2017 09:52 PM
dari kecik dah pilih jalan mati. tragic life
Quote Jigglyjiggle 1-5-2017 10:29 PM
Meh sini adik, aunty nak babat pongong n cubit2 perut sampai sedar diri.
Quote sukacactus 1-5-2017 11:01 PM
Mcm2 org meniaga dlm cari ni ye

Lihat semua komen(8)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

3-3-2024 03:40 AM GMT+8 , Processed in 0.048294 second(s), 36 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top