CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Tentera Vietnam Siasat Misteri 3 Bola Besi Jatuh Dari Angkasa

9-1-2016 11:41 PM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 8450| Komen: 30

Description: Tiga bola logam dipercayai serpihan dari angkasa jatuh di di barat laut wilayah Yen Bai, utara Vietnam pada 2 Januari lalu.


Tiga bola logam dipercayai serpihan dari angkasa jatuh di di barat laut wilayah Yen Bai, utara Vietnam pada 2 Januari lalu.

Tentera Vietnam sedang menyiasat misteri tiga bola logam yang mana sebiji bola lagi bersaiz lebih besar dengan berat kira-kira 45 kilogram jatuh di ladang jagung di wilayah Tuyen Quang, kata Jurucakap tentera, Leftenan Jeneral Vo Van Tuan pada Jumaat lalu.

"Kita masih mengenal pasti  dari mana ia datang," katanya, sambil menambah bahawa pihak tentera telah menentukan bahawa ia tidak mengandungi bahan letupan atau berbahaya.

Beliau berkata, kesemua bola logam itu jatuh dari langit sehingga ia membimbangkan penduduk tempatan.

Saksi memberitahu media tempatan bahawa mereka mendengar bunyi seperti guruh sebelum bola-bola berkenaan jatuh ke bumi.


Kementerian Pertahanan memberi jaminan akan mengumumkan hasil siasatan. - AFP

Ada juga sumber memberitahu berkemungkinan besar bola logam itu merupakan serpihan satelit atau flying device buatan russia. 




15

Bagus
2

Marah
3

Terkejut
8

Sedih
3

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (40 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote GhostWalking 8-1-2016 11:37 PM
Gambar yang diambil pada 2 Januari lalu menunjukkan sekumpulan pegawai tentera memeriksa sebiji bola logam yang jatuh di wilayah Tuen Quang. Foto AFP
Quote dani-rox 8-1-2016 11:40 PM
berkemungkinan besar serpihan satelit atau flying device buatan russia katanya

http://www.talkvietnam.com/2016/ ... identified-objects/



Quote pooh~key 8-1-2016 11:43 PM
gilooo..... kalau kena harta orang tak pun kena setepek kat orang, bersepai!
Quote pooh~key 8-1-2016 11:44 PM
akak syak testikel transformers sis.
Quote ellejo 8-1-2016 11:48 PM
pooh~key replied at 8-1-2016 11:44 PM
akak syak testikel transformers sis.

transformer revenge of the fallen sis ada tunjuk testicle decepticon masa gigih nak panjat pyramid giza

iols kaki tengok DVD
Quote pooh~key 8-1-2016 11:50 PM
ellejo replied at 8-1-2016 11:48 PM
transformer revenge of the fallen sis ada tunjuk testicle decepticon masa gigih nak panjat pyramid ...

haaa memang akak pun teringat akan scene yang itulah.
Quote ellejo 8-1-2016 11:54 PM
pooh~key replied at 8-1-2016 11:50 PM
haaa memang akak pun teringat akan scene yang itulah.

dik eli sangat curiga tentang decepticon tersebut. hingga kini masih pause scene itu untuk mencari dimana penisnya
Quote MissNigga 9-1-2016 12:29 AM
Benda yang sama ker .. captured in this bidio ... somewhere in th on 2 jan 16

[youtube]6_WsXN_-_Us[/youtube]

Selfie Stick-Wielding Thai Man Gets a a Surprise as Space Debris Fly Across
A Thai man using a selfie stick got a surprise on Saturday, January 2, when he spotted something flying across the sky while he was filming himself. Charnchai Jardpimai was using his selfie stick in Phitsanulok province, four hours north of Bangkok, when, what is believed to be debris from a Russian rocket, whizzed across the sky.Jardpimai, and many others, believed the object to be a meteor, however the National Astronomical Research Institute of Thailand said it was likely debris from a Russian rocket. The rocket was ejected following the launch of a weather satellite from Kazakhstan on December 11. A website that tracks material in space predicted the debris would reenter the Earth’s atmosphere on January 2.

Quote ipes2 9-1-2016 01:52 AM
pooh~key replied at 8-1-2016 11:44 PM
akak syak testikel transformers sis.

transformers atau aliens dari mars tu, depa buat mesin depa betul betul la, mane ader jatuh jatuh sana sini macam tayar LRT yang siap jatuh atas wartawan tuh.
Quote airfilterkotor 9-1-2016 02:39 AM
Wee....uhh... kap kap kap famai lu hai nia.
Huh...uhhh...uhhh...

Wee... Aiyaa.... kap kap kap kerm mim no waa.

Wee....
Quote airfilterkotor 9-1-2016 02:41 AM

Quote AbukRokok 9-1-2016 07:58 AM
ellejo replied at 8-1-2016 11:48 PM
transformer revenge of the fallen sis ada tunjuk testicle decepticon masa gigih nak panjat pyramid ...

mana ko tau tu testikel? bukan misai ka atau najis tergantung?

Quote AbukRokok 9-1-2016 08:03 AM
ellejo replied at 8-1-2016 11:54 PM
dik eli sangat curiga tentang decepticon tersebut. hingga kini masih pause scene itu untuk mencari ...

gigih mencari penis robot.... knp xcari hotdog je panas berasap

Quote bluehedgehog 9-1-2016 08:04 AM
Edited by bluehedgehog at 9-1-2016 08:05 AM

la...ni la dragon ball
Quote amyza 9-1-2016 08:30 AM
Nasib baik xjatuh atas rumah penduduk
Quote ellejo 9-1-2016 11:54 AM
AbukRokok replied at 9-1-2016 07:58 AM
mana ko tau tu testikel? bukan misai ka atau najis tergantung?

dah dua bola tergantung di celah kangkang decepticon tersebot

Quote pooh~key 9-1-2016 01:08 PM
[youtube]FTnIHgblez0[/youtube]

@ipes2
@AbukRokok
@ellejo



Quote lil_honey 9-1-2016 01:14 PM
tu diaa...kata dok carik scrotum..tu haa...kaka pooh dapat haa..
Quote lil_honey 9-1-2016 01:15 PM
kalau serpihan debris rusia, vietnam boleh saman tak  rusia?

Lihat semua komen(30)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

27-2-2024 10:24 PM GMT+8 , Processed in 0.107500 second(s), 66 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top