CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Kertas UPSR Bocor Lagi?

9-9-2015 12:24 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 13601| Komen: 42

Description: Hal ini sekali gus mencetuskan persoalan ramai sama ada kertas peperiksaan bagi subjek English yang bakal berlangsung esok telah bocor.


Oleh : TS Loo

sumber foto : http://4.bp.blogspot.com/



Satu mesej menasihatkan ibu bapa kepada calon Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) membeli akhbar Berita Harian keluaran Isnin lalu, telah menjadi viral menerusi aplikasi WhatsApp.

Menerusi mesej yang tersebar itu, calon UPSR diminta untuk membuat soalan yang disediakan dalam ruangan Didik khususnya bagi subjek English.

Difahamkan, mesej viral itu telah disebarkan oleh tenaga pengajar dari sekolah tertentu.


  

 

sumber foto : http://1.bp.blogspot.com/



Hal ini sekali gus mencetuskan persoalan ramai sama ada kertas peperiksaan bagi subjek English yang bakal berlangsung esok telah bocor.

Apatah lagi, mengimbas kembali episod duka buat calon UPSR tahun 2014 lalu apabila beberapa subjek dikatakan bocor sehingga peperiksaan terpaksa dijalankan semula. - CARI Infonet



31

Bagus
22

Marah
22

Terkejut
26

Sedih
28

Lawak
30

Bosan

Friends Rank (159 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote TuntungReturn 8-9-2015 07:07 PM
klo anak tu mlas, bgk la soalan apa pun x leh jawap
Quote sapp73 8-9-2015 07:07 PM
tak serik serik eh
Quote mak_wa95 8-9-2015 07:10 PM
bocor  bocor
Quote dodolgemok 8-9-2015 07:11 PM
Upsr pon nak bocor gak ke? Pprt sungguh pemikiran
Quote hanakikan 8-9-2015 07:14 PM
Takpe kita tgk esok sm ke tak soklan nya
Quote jelitayu 8-9-2015 07:16 PM
Edited by jelitayu at 8-9-2015 07:19 PM

tak faham....sample soalan keluar kat akhbar didik (mmg biasa lah akhbar didik keluar tetiap hari isnin dlm bh dijadikan panduan utk pelajar), exam paper englishnya belum pun lagi...hari khamis baru english...mcm mana boleh kata bocor pulak. format sama tu tak heran lah....kalau mmg dah mcm tu formatnya, soalan pun tak tau ujung pangkal apa lagi dah kata bocor.kena le tunggu keluar dulu soalan nya baru boleh kata. belum apa2 saja nak buat gempak....
kang ada lagi wassap sesapa viral kata suruh try soalan percubaan sekolah sekian...sekian...pun nak kata bocor lagi...walhal mmg cikgu2/ibu bapa akan kumpul mana2 soalan yg ada suruh anak2 buat latih tubi.
Quote enchikfitz 8-9-2015 07:24 PM
Aih..kesian pulak kat budak2 ni.
Quote mbhcsf 8-9-2015 07:31 PM
Edited by mbhcsf at 8-9-2015 07:38 PM

oh my god? is this true?

what a shame!!!

paper  English pun nak bocor - aduhai teruknya standard ??? u see kalau budak tu bagus , bagi apa pun bagus  jugak.

tak payah lah nak bocor bocor

Macam nilah Malaysia? dok didik kepala otak anak anak atau murid murid dengan 'SOALAN RAMALAN'  u see?

lain kali i nak syorkan buat semua soalan KBAT terus.

nak ajaq anak anak ajaq sejak usia setahun lagi the thinking skills tu.

every yer dah muak dah bebenda macam ni.

it is not about technique menjawab or what not - it is how much you have gotten 'inside' you to answer.

susah sangat ke?

memualkan benda macam ni. tak sudah sudah dengan faulty learning concept...semua teknik itu ini nak lulus nak capai kecemerlangan alih alih bila tanya , apa apa lepas tu semua tak ingat lah , tak fahamlah...
Quote Suchi 8-9-2015 07:36 PM
sian budak2 weh
jgnlah bocorkn soklan
nnt nk kena repeat blk,. budak2 ni tah2 dah ade plan memasing nk g mekah wat aji ke apa
Quote mbhcsf 8-9-2015 07:36 PM
hehehe macam  mananak revise  or 'study' english?
hmm....jenuh latih tubi...
Quote hambaallah1709 8-9-2015 07:37 PM
aku pon dapat wassap ni...
entahlah betul atau tidak...
risau ler...
Quote lostnfaun 8-9-2015 07:41 PM
Nstp nak lariskan paper dia kot...
Quote Modngengade 8-9-2015 07:55 PM
Biasalah....ummah skrg sebarkan apa saja kt whatsapp....entah iya entah tidak....kok ye sama dgn yg dlm didik tu pasti dah di replace oleh lpm...
Quote alyafea 8-9-2015 07:55 PM
Edited by alyafea at 8-9-2015 07:56 PM

Yeke soalan bocor? biasa la soalan ramalan last2 yg kuar soalan lain ..
Quote jeeja07 8-9-2015 07:56 PM
I got the whatsapp message too regarding this. Ramai le Mak pak tanya siapa yg ada. Of course la ada. Pastu pakat2 suruh screen shot and sebarkan.. Adoihh.. kalau tau nak keluar berita ni.. takde nye nak gigih screen shot. Dah berdosa la aku niii...
Quote ice_sky92 8-9-2015 07:58 PM
Not again.....
Quote primemova 8-9-2015 07:59 PM
Apa tindakan yg dikenakan kpd guru guru india yg bocorkan kertas upsr tahun lepas?? Senyap gitu je ke?
Quote tobobon 8-9-2015 08:06 PM
ntah2 ni taktik nak melariskan surat khabar bh yang senduuu tu

nak sisipan didik tu kenalah beli satu suratkhabar tu kan
Quote bellaa 8-9-2015 08:07 PM
Penggubal kertas peperiksaan keje nya goyang kaki kah?
Kopipes aja dari paper berita hairan

Janji bulan2 gaji masuk poket

Lihat semua komen(42)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2022 06:36 AM GMT+8 , Processed in 0.084491 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top