CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Pelajar Sakit Kanser Usus Catat Keputusan Cemerlang 6A Di UPSR

18-11-2016 02:46 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 9452| Komen: 102

Description: Walaupun kelihatan tidak bermaya kerana menghidap penyakit kanser kelenjar darah atau limfoma namun ia tidak menghalang seorang pelajar tahun enam, Wan Adibah Farhani Wan Mazlan, 12, memperoleh keputu ...

Walaupun kelihatan tidak bermaya kerana menghidap penyakit kanser kelenjar darah atau limfoma namun ia tidak menghalang seorang pelajar tahun enam, Wan Adibah Farhani Wan Mazlan, 12, memperoleh keputusan 6A dalam Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) yang diumumkan semalam. 


Memetik laporan Bernama, murid perempuan Sekolah Kebangsaan Sultan Ibrahim 2, Pasir Mas itu sebelum ini menjawab soalan peperiksaan di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian selepas menerima rawatan sejak September lalu.

Menurut ibunya, Ani Harun, 48, berat badan anak bongsu daripada empat beradik itu kian susut sehingga 28.5 kilogram (kg) berbanding 44kg sebelum ini.

“Sebelum ini, dia tidak mempunyai sebarang masalah kesihatan, namun selepas bulan Ramadan baru-baru ini, saya mula melihat perubahannya dari segi berat badan kerana dia kelihatan tidak bermaya dan tiada selera makan."

“Melihat keadaannya, saya dan suami telah membawanya ke beberapa buah klinik termasuk klinik pakar sebelum dibawa ke HUSM untuk rawatan lanjut.” - CARI


sumber foto: mstar


20

Bagus
29

Marah
34

Terkejut
33

Sedih
23

Lawak
26

Bosan

Friends Rank (165 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Jajabeans 18-11-2016 11:37 AM
Smlm masuk berita kanser kelenjar.
Pape pun tahniah dikk.. kakak salute
Quote shara154 18-11-2016 11:37 AM
Tahniah dek
Quote God_Eater_5 18-11-2016 11:47 AM
Apa laa dosa ko hingga tuhan Zeus uji ko sebegini
Quote uori 18-11-2016 12:01 PM
tahniah dikk
Quote asyriqa 18-11-2016 12:10 PM
Ya Allah...sembuhkanlah penyakit adik ni...tahniah dik
Quote arasham 18-11-2016 12:16 PM
Ckp dgn husband pasal adik ni tadi, dan kami terkenang arwah cucu saudara yg meninggal akibat kanser, ketika terlantar di hospital, arwah masih gigih ank ambil SPM..
Quote susukambingbest 18-11-2016 12:38 PM
sedihnya baca. tahniah dik, kamu mmg hebat
Quote God_Eater_5 18-11-2016 12:47 PM
asyriqa replied at 18-11-2016 12:10 PM
Ya Allah...sembuhkanlah penyakit adik ni...tahniah dik

Gosh... U know... Bukankah tuhan yg uji beliau dgn penyakit ini?  
Quote haryatie 18-11-2016 12:48 PM
kesiann betul..
gembira dgn kejayaannya tp ttp bersedih dgn penyakitnya
semoga Allah beri kesembuhan
Quote Wal..Hal 18-11-2016 12:49 PM
uori replied at 18-11-2016 12:01 PM
tahniah dikk

Nak tahniah ke takziah,akak serba salah,ape2 pun syukurla dgn kejayyaan adik adibah smg pjg umur sihat walafiat..amin
Quote Daisyna 18-11-2016 12:50 PM
Tahniah dek,tabahnya dia
Quote fishcracker 18-11-2016 12:52 PM
semoga diberikan kesembuhan dik,...iol tumpang bangga dgn keputusan upsr sheol
Quote bolamata 18-11-2016 12:52 PM
tahniah dik..sebak baca kesungguhan awak... semoga cepat sembuh dan dipermudahkan segalanya...
Quote uori 18-11-2016 12:55 PM
Wal..Hal replied at 18-11-2016 12:49 PM
Nak tahniah ke takziah,akak serba salah,ape2 pun syukurla dgn kejayyaan adik adibah smg pjg umur s ...

tahniah penuh bersimpati gitu
dalam dok bising semua pakat salahkan itu ini sebab peratusan pelajar skor 6A
merudum teruk, lepas dengar citer macam ni, masuk akal lagi ke
alasan2 tu, huh?
Quote cap_ayam 18-11-2016 01:03 PM
Semoga sembuh dik..
Quote ronapink 18-11-2016 01:07 PM
sedihnya. semoga sembuh
Quote ronapink 18-11-2016 01:07 PM
ehhh tahniah dekk
Quote Manjahati 18-11-2016 01:11 PM
Tahniah dik.. Hebat
Quote marumaru 18-11-2016 01:17 PM
Berita semalam cakap kanser kelenjar kan...yg mana satu betul ni? Wartawan skrg pun malas kan...buat berita ala kadar...tak siasat betul2...

Lihat semua komen(102)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-7-2024 01:15 PM GMT+8 , Processed in 0.056664 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top