CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Ramai Bantah Kerusi Khas Bayi Berharga RM3000

9-9-2015 12:48 PM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 11470| Komen: 110

Description: Penggunaan kerusi khas bakal diwajibkan ke atas bayi dan kanak-kanak mulai tahun 2019...
oleh Fyruz Hanna


Nibong Tebal: Penggunaan kerusi khas bakal diwajibkan ke atas bayi dan kanak-kanak mulai tahun 2019 namun yang dibantah pengguna adalah harga yang ditawarkan tidak munasabah.

Menurut Ketua Pengarah JKJR, Abdul Ghafar Yusof menerima pelbagai maklumbalas serta bantahan kerana harga yang membebankan.

Selain menambah ramai yang membantas kos kerusi terbabit yang mahal antaranya dari RM600 sehingga RM3000. -CARI Infonet.

sumber: Bernama
18

Bagus
22

Marah
10

Terkejut
20

Sedih
14

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (92 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kecimpret 8-9-2015 11:16 PM
doang beli brand pa?..gila mahal..aku beli x smp 500
Quote mommymonster82 8-9-2015 11:26 PM
Ada ja yg murahlah...
Quote AbukRokok 8-9-2015 11:29 PM
negara kapitalis lebih kapitalis dari pelopor kapitalis
Quote kecimpret 8-9-2015 11:29 PM
beli je second hand kat mudah...dlm 200 leh dpt
Quote revolusi_30 8-9-2015 11:29 PM
2019 kot...ada masa lg nak menabung...demi keselamatan anak2 kot.
Quote syafarah_2k 8-9-2015 11:31 PM
Beli kete mahei2 boleh..beli kerusi khas baby nih pn berkira2...choyyy betoi makbapak mcm nih...nyawa anak pn berkira
Quote Mary_jane 8-9-2015 11:36 PM
Kalau cik abang & cik kak aim kerusi 3k memanglah rasa terbeban. Tapi kan ke by 2019 bayi2 tu dah besar? Eh tak pahamlah.
Quote Suchi 8-9-2015 11:37 PM
kt fb cuba search fb projek tamak pahala.
minggu lps dorang baru buat lelongan amal kt shah alam. murah2 je stroller ngn car seat terpakai yg tip top lg kondisinya. rm5-rm10 je.
ade gak brg baby yg diedarkn percuma.
minggu nih kt melaka plak.
Quote mirage_46 8-9-2015 11:41 PM
jgn risau..  tahun 2019 sape beli kete baru mintak free gift baby car seat..  tak yah mintak smart tag laaa.. tinted laaa

lagi satu kalau boleh..  pengeluar kereta bg free baby car seat jenama kereta masing2..  honda ke toyota ke proton ke

yg pakai kete lama..  guna duit BR1M
Quote naina 8-9-2015 11:42 PM
Aku beli.rm299 jah..brand anakku..
Beli mahal2 tp.x disiplinkan anak dr baby xjadi jugak.
Quote mzzenma 8-9-2015 11:46 PM
Beli kereta mahal2..tudung mahal2..henset mahal2..kereta mosify sana sini last2 menyalak baby car seat mahal

Ada je option yang murah2 and elok..pandai2 lah cari. At the same time ajar anak2 guna car seat tu.
Quote airfilterkotor 8-9-2015 11:49 PM
kecimpret replied at 8-9-2015 11:29 PM
beli je second hand kat mudah...dlm 200 leh dpt

Baby/booster/child seat ada tarikh luput. 8-9 tahun kalu tak silap aku.


Quote BigPanther 8-9-2015 11:53 PM
x mampu nak raise kid?
jgn ada anak. anak bukan investment
masalah orang malaysia banyak anggap anak sebagai investmen
kalau ko kahwin n rancang keluarga ramai ja datang kata

" eh takda anak nanti dah tua tua susah"
Quote bazinga 8-9-2015 11:53 PM
Beli ikut kemampuan la... Jgn la target yg mahal n branded kalu setakat nak ikut org..
Yg penting nyawa dan keselamatan anak
Quote aHoi83 8-9-2015 11:55 PM
kalo yg complain mahal ni stok pakai tudung beratus n laki jenis make up kereta seharusnya disimbah acid sahaja mereka. untuk yg kurang kemampuan aku memahami jerih nya. cuba2 la cari yg used punya, tak pun tanya sedara mara yg anak2nya dah besar.
Quote aechae 8-9-2015 11:55 PM
gedik2 buat baby shower bagai tu mintak jelah hadiah car seat....tu pn nk kna ajar

xda org nk tgk lah pakai car seat, stroller, botol susu brand apa.....klu xbyk duit buat cara x byk duit....
Quote rina0602 8-9-2015 11:58 PM
Aku beli rm120 je kat lazada kot dlu.ok je anak aku duduk dlm tu.alasan je org2 ni,sendiri nak beli mahal.
Quote sriwanis 9-9-2015 12:04 AM
Alasan sgt dik non...kasi denda kaw2 je makhluk2 yg reti buat anak tp berkira neh..nyawa  tu kot....
Quote mikasa 9-9-2015 12:04 AM
Yang mahal memang best utk anak2 duduk.dah satu lagi...memang kualiti berkadar langsung ngan harga..

Lihat semua komen(110)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 06:47 AM GMT+8 , Processed in 0.088579 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top