CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Doktor Dikritik Kerana Bergambar Ketika "Seluk" Pesakit

23-8-2015 01:58 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 54376| Komen: 349

Description: JOHOR BHARU - Gambar seorang doktor yang berselfie ketika merawat pesakit menjadi viral.......

Oleh : Dean BZ


JOHOR BHARU - Gambar seorang doktor yang bergambar ketika merawat pesakit menjadi viral di laman sosial dan mendapat banyak kritikan nitizen.


Melihat pada gambar, kelihatan doktor itu membuat tanda peace sedangkan pesakit ketika itu sedang dalam posisi terkangkang dan keadaan agak cemas.

Tindakan mengambil gambar dalam situasi ini dianggap kurang ajar dan apa yang dilakukan doktor terbabit amat memalukan. 

Ikuti luahan wanita yang bernama Kak Long yang memuat naik gambar ini di Facebooknya.


>>Dear Sir,

I am appalled by the level of stupidity and arrogance of your junior doctor in one of the government hospital in Johor Bahru. This picture was shown to me by one of my friend, apparently this mother is having some sort of obstetrics emergency, and instead of taking the matter seriously, they opted to take photo.


This kind of behaviour and inconsiderate action has deeply offended me and the people that I have shown the picture to. The most ridiculous part is, the whole private area is involved in the picture. I honestly don't see any sense of victorious contrary to her hand sign.

Please take this thing seriously and render the necessary punishments towards them, and salvage the already failing level of quality in the Malaysian doctors. I am sincerely considering of forwarding this picture to the main social media / major newspaper channels. I am quite sure they will be very much interested in investigating into the whole issue.
regards,

Worried and concerned Malaysians

Rata-rata yang memberi komen berharap doktor dan mereka yang terlibat mengambil gambar itu agar diambil tindakan disiplin oleh pihak hospital. - CARI Infonet.


BS Credit Kak Long

17

Bagus
19

Marah
23

Terkejut
23

Sedih
30

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (129 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote membesar 23-8-2015 11:54 AM
Ohmygodddd
Quote noor2 23-8-2015 11:58 AM
Teruk+bangang gila doktor ni....
Quote noor2 23-8-2015 11:59 AM
Yang  tukang ambik gambar apa motip?
Quote milot 23-8-2015 12:00 PM
Sb tu org elak nk gi spital gomen klu veranak.. doc pelatih ke?
Quote primemova 23-8-2015 12:02 PM
What the (f word) on earth this silly doctor thinks she is doing?????
Quote primemova 23-8-2015 12:03 PM
Edited by primemova at 23-8-2015 12:06 PM

Please give a harsh punishment to this silly doctor... Nampak tak dapig ni pandai dan ada niat jahat... Pandai sbb dia cover muka dia dgn penutup mulut hidung so dia rasa org tak leh cam dia... Niatjahat sbb dia nak dedahkan aurat dan kemaluan pesakit who is i strongly believe is malay women...  Nampak tak busuk nya hati spesis teresa kok ni
Quote musangcomel 23-8-2015 12:04 PM
bodohnya doktor ne
mcm takde etika kerja
bdk2 sgt perangai
sila jgn jd doktor klu perangai tak matang camnih
Quote EJALTI 23-8-2015 12:06 PM
Doktor bodoh piang:
Quote ice_sky92 23-8-2015 12:09 PM
Bodoh giler doktor ni.
Quote MissNigga 23-8-2015 12:10 PM
semuga ada org berselphie dengan doc ni nanti biler doc ni terlentang tercedera atas jalan biler excident
Quote belilies 23-8-2015 12:10 PM
Siapa yang tulis artikel ni? Selfie ngan ambik gambar biasa pun tatau beza.
Quote MeghanK 23-8-2015 12:13 PM
belilies replied at 23-8-2015 12:10 PM
Siapa yang tulis artikel ni? Selfie ngan ambik gambar biasa pun tatau beza.

kan..selpi tu amek gamba sendiri..repoter hauk
Quote jahcomel 23-8-2015 12:13 PM
Gambar : Doktor kurang ajar selfie dicelah kangkang pesakit
Seorang wanita telah memuat naik gambar seorang Doktor wanita disifatkan kurang ajar yang mana Doktor terbabit telah mengambil gambar " Selfie " dalam keadaan pesakit yang agak cemas dan kritikal.

aku copy ayat ats nih...sblum ni ramai kutuk doktor lelaki coz bab2 bsalin nih doktor lelaki xsesuai lh...tp nih doktor pompuan y x beretika pulak,...
Quote MeghanK 23-8-2015 12:15 PM
primemova replied at 23-8-2015 12:03 PM
Please give a harsh punishment to this silly doctor... Nampak tak dapig ni pandai dan ada niat jahat ...

memang bukan kena pakai ke face mask tu tau pulak sis baca hati dia
Quote Artemesiaa 23-8-2015 12:15 PM
Tak tepikir ke olehnya jika diri dia sendiri diperlakukan sebegitu, ke dia lupa yang dirinya juga seorang wanita.
Quote lavamerecik 23-8-2015 12:16 PM
Bodoh cina ni..

Tak nampak ke melayu dan keling kt belakang yg bertungkus lumus tu
Quote EJALTI 23-8-2015 12:19 PM
Sepatutnya doktor bodoh piang tuh marahkan staff/nurse yg ambik puc tuh....

Ni tak, dia pulak beriya2 bila diambik kan pic
Quote chinta89 23-8-2015 12:22 PM
kenapalah manisia buat perkara yg bodoh mcm tak skolah??
Quote primemova 23-8-2015 12:22 PM
MeghanK replied at 23-8-2015 12:15 PM
memang bukan kena pakai ke face mask tu  tau pulak sis baca hati dia

Sebab dia pakai mask tu la dia berani nak bergambar mcm tu sis... Mungkin dia rasa muka dia tak nampak sepenuhnya

Lihat semua komen(349)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-6-2024 11:48 PM GMT+8 , Processed in 0.062370 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top