CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Tun Mahathir Mohon Maaf Kepada Rakyat Malaysia

21-8-2015 10:28 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 9730| Komen: 50

Description: Dr Mahathir berkata, hasratnya yang memilih seseorang yang dianggap sebagai `Mr Clean’ selepas meletak jawatan sebagai orang nombor satu rupa-rupanya adalah sebaliknya.


Oleh : TSLOO

sumber foto : http://www.freemalaysiatoday.com/



Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad memohon maaf kepada seluruh rakyat Malaysia ekoran kesilapannya memilih pengganti untuk meneruskan kepimpinan negara.


Beliau berkata demikian kepada hadirin pada majlis Forum bertajuk `Social Evolution in Malaysia: What’s Next?’ di Universiti Teknologi Petronas dekat Teronoh, Perak pada Rabu lepas.


Menurut laporan Free Malaysia Today, Dr Mahathir berkata, hasratnya yang memilih seseorang yang dianggap sebagai `Mr Clean’ selepas meletak jawatan sebagai orang nombor satu rupa-rupanya adalah sebaliknya.


““Saya ingat saya pilih `Mr Clean’, namun yang bersih memilih menjadi kotor."



Memetik laporan portal Perak Today, Dr Mahathir dengan sinis berkata, situasi di negara ketika ini menjadi lebih `kotor’ malah undang-undang juga tidak mampu berjalan seperti yang diharapkan.


Tegasnya lagi, sesiapa yang bertindak dengan cuba menekan akan mendapat amaran.


“Saya minta maaf, kalau bagi nasihat awal saya boleh pilih orang lain,” katanya yang kemudian mendapat tepukan gemuruh daripada hadirin
15

Bagus
21

Marah
10

Terkejut
20

Sedih
9

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (92 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote halimunah 21-8-2015 10:31 AM
sempat lagi nak tukar...sampai bila dia boleh selamat pun
Quote dizek 21-8-2015 10:33 AM
pilihan bukan di tangan dia seorang

tak perlu mohon maaf pun

bukan semua rakyat malaysia
tak waras


Quote MatDeghem 21-8-2015 10:35 AM
Dah berapa kali salah lah bhai?? Bang Nuar. Pak Lah. Sekarang Ajib pulak. Ini menunjuk kebodohan diri sendiri

Quote dizek 21-8-2015 10:37 AM
semuanya salah british
bawak masuk imigran cina dan keling
ramai sangat

Quote harkktuih 21-8-2015 10:40 AM
bodoh reputs cari ni..dah penah bukak thread pasal ni kot berapa hari lepas..
Quote AbukRokok 21-8-2015 10:46 AM
dizek replied at 21-8-2015 10:37 AM
semuanya salah british
bawak masuk imigran cina dan keling
ramai sangat

tulah kan bagus bristish bawak masuk indon,bangla,pukistan dulu mesti kita xde masalah
penduduk pun mesti dah capai 50juta skrg

Quote Bedah.Cun 21-8-2015 10:48 AM
1.5 juta neh pon salah British gak. Sebab British lar kita tak leh gabung dengan Ponoregho
Quote dizek 21-8-2015 10:48 AM
AbukRokok replied at 21-8-2015 10:46 AM
tulah kan bagus bristish bawak masuk indon,bangla,pukistan dulu mesti kita xde masalah
penduduk  ...

tapi bagus juga la tak lebih 20%

lebih kurang cina di indonesia dan thailand juga



Quote Jagendas 21-8-2015 10:54 AM
thread dah ade.
mod ade bran ?
Quote kentel 21-8-2015 11:14 AM
bodohnya bila org anggap sarcasm tu bebetul
Quote gaara_X 21-8-2015 11:19 AM
anak murid makan tok guru......
Quote atira 21-8-2015 11:26 AM
tu la..
aku rasa tered pasal ni dah ada lamaaaaaaaa
@spiderman78
@admin6

kalau rakyat marhean cam aku cepat je tered kene katup
Quote atira 21-8-2015 11:28 AM
tah sapa2  aku tag tu

@spiderman80
Quote freebird 21-8-2015 11:35 AM
Mr. Dirty nak pilih Mr. Clean???


alahai, mamak kerala.....
Quote abas8888 21-8-2015 11:39 AM
laaa...member aku pergi ceramah ni dok kata tuntin ni bagus sebab bagi ceramah inpromtu je..kalau setakat dok ulang fitnah hebat kebendanyaaa??? kah kah kah..
Quote elle_april 21-8-2015 11:40 AM
dizek replied at 21-8-2015 10:37 AM
semuanya salah british
bawak masuk imigran cina dan keling
ramai sangat

agree. menyampah nak hadap perangai dorang yg jenis tak fikir orang lain. tak reti beratur, cakap kuat2

Quote elle_april 21-8-2015 11:42 AM
dizek replied at 21-8-2015 10:48 AM
tapi bagus juga la tak lebih 20%

lebih kurang cina di indonesia dan thailand juga

at least kat indonesia dorang memang limit kaw2 hak pendatang mcm cina. org cina sana kena cakap indon jugak, ic pun tak dapat. kita? dah kena buli kat negara sendiri sebab 'baik' sangat

Quote Nokiaman 21-8-2015 11:53 AM
dizek replied at 21-8-2015 10:37 AM
semuanya salah british
bawak masuk imigran cina dan keling
ramai sangat

Statement bangang,,apa kena mengena imigran dan pemerintah?
Yg perintah Melayu bangsat nan bodoh....


Quote nolya 21-8-2015 11:53 AM
MatDeghem replied at 21-8-2015 10:35 AM
Dah berapa kali salah lah bhai?? Bang Nuar. Pak Lah. Sekarang Ajib pulak. Ini menunjuk kebodohan dir ...

Manusia tidak dilahirkan bodoh tetapi manusia sering melakukan khilaf.  Kita selalu mengharap kebaikan tetapi ada kalanya yg diharapkan melencong dan tidak sesuai harapan. Lantas kita menjadi kecewa.  Umpama suami-isteri yg pada awalnya memeterai cinta di hadapan kadi dan saksi, tetapi apabila salah seorang berlaku curang, sedangkan cinta masih mendalam, maka kebahagiaan tergugat.  Itu baru pemimpin dlm rumahtangga, apa lagi pemimpin bagi sebuah negara.

Lihat semua komen(50)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 08:56 PM GMT+8 , Processed in 0.095331 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top