CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Jawatankuasa Khas Ekonomi Ditubuhkan - Najib

25-8-2015 05:45 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 12584| Komen: 81

Description: Kerajaan akan mewujudkan Jawatankuasa Ekonomi Khas untuk memastikan pertumbuhan dan momentum negara berterusan dalam menghadapi situasi mencabar pada masa ini.



Oleh : TS LOO

sumber foto : http://www.freemalaysiatoday.com/



Kerajaan akan mewujudkan Jawatankuasa Khas Ekonomi untuk memastikan pertumbuhan dan momentum negara berterusan dalam menghadapi situasi mencabar pada masa ini.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata demikian ketika berucap pada Persidangan Percukaian Kebangsaan 2015 di Kuala Lumpur petang tadi. 


"Saya telah mengadakan mesyuarat tetap dengan kedua-kedua pakar ekonomi dalam dan luar negara untuk membincangkan keadaan semasa," 


Butiran jawatankuasa tersebut bakal diumumkan nanti, tambahnya.


Meskipun negara berada dalam inovasi teknologi yang hebat, berpendapatan tinggi dan peningkatan peluang namun negara tidak mempunyai kawalan dalam ekonomi global yang tidak terjangka, jelas Najib.- CARI Infonet



13

Bagus
11

Marah
8

Terkejut
10

Sedih
10

Lawak
7

Bosan

Friends Rank (59 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Bedah.Cun 25-8-2015 03:34 PM
Baik gabung jerlar dengan Java Raya, volley kibar Rembang Saka Indonesia
Quote zzola 25-8-2015 03:35 PM


jikalau Najis didakwa
barulah mencanak canak
kembali semula
investor's lost of confidence
kepada negara korup ini

bodohnyaa
Quote BlueRose99 25-8-2015 03:37 PM
Jawatankuasa Ekonomi Khas pn beliyau n orang2 beliyau jugak!
Quote alieyrina 25-8-2015 03:39 PM
Ni suma lakonan coverina ka apa  
Quote sayang_mulut 25-8-2015 03:40 PM
aku lebih interested nak tau berita Kpop Korea tu
Quote belilies 25-8-2015 03:41 PM
Beliyau nak jadi cam bapaknya yg intro dasar ekonomi baru.
Quote NAT_11 25-8-2015 03:42 PM
Tak payahlah tubuh Jawatankuasa Khhas Ekonomi.
Matawang Malaysia jatuh usd to rm4.24 pun dha cukup baik.
Hari ni Inxdex composit B SKL naik mencanak-canak.
Investors sudah kembali bila matawang jatuh dan rega saham jadi murah.
Sekarang sudah naik 25 points padahal share market lain sumde menjunam
sebab Daw jones semalam jatuh 1085 points!!!!
Quote xAthenax 25-8-2015 03:44 PM
Buat lah apa pun
kalau najibun ni masih PM
jawatankuasa apa pun, dia juga jadi tangan ajaib di belakang
dia ingat investors tu macam dia ke
Quote zzola 25-8-2015 03:44 PM

selagi najis ni berkuasa
maka makin sedaplah
dia menyonglap duit dengan
mengadakan lagi pelbagai
project atas nama nak structur semula
1mdb atau pun rancangan
nak selamatkan ekonomi


anda yang porak perandakan
ekonomi negara dengan bebanan
hutang berlonggok longgok .. anda sendirilah yang
bertanggung jawab

kecik kecik tak nak mmpos

puihhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Quote monreyes 25-8-2015 03:44 PM
Tubuh jawatankuasa pun nak announce...
Bincang je lah...MOF n BNM....etc

Quote roy3 25-8-2015 03:46 PM
NAT_11 replied at 25-8-2015 03:42 PM
Tak payahlah tubuh Jawatankuasa Khhas Ekonomi.
Matawang Malaysia jatuh usd to rm4.24 pun dha cukup  ...

naik 25 point tu maknanya rm boleh stabil ke?soalan org x faham ekonomi
Quote amira_safia 25-8-2015 03:51 PM
tak boleh ke duit 2.7 billion tu naik kan balik ekonomi negara?  
Quote NAT_11 25-8-2015 03:54 PM
roy3 posted on 25-8-2015 03:46 PM
naik 25 point tu maknanya rm boleh stabil ke?soalan org x faham ekonomi

Takda kaitan pun dengan menstabilkan RM.
Aku cuma cakap, kejatuhan Ringgit ada gak kebaikannya.
Matawang dah jatuh, saham naik sebab dalam matawang S'por,
rega share kat M'sia dah murah. Investors daripada luar pun masok
membeli saham di BSKL sebab Ringgit jatuh.
USD naik tinggi, investors keluar daripada DOW JONES.
Takda sapa masok beli sebab rega share kat Dow Jones dah naik
mahal dalam matawang lain. Tu sebab Dow Jones jatuh sampai
1085 masa dibuka semalam. Sume orang berebut-reb ut JUAL.
Quote kebayan 25-8-2015 04:06 PM
undur najib.. sila berambus dari malaysia ni..

Quote roy3 25-8-2015 04:10 PM
NAT_11 replied at 25-8-2015 03:54 PM
Takda kaitan pun dengan menstabilkan RM.
Aku cuma cakap, kejatuhan Ringgit ada gak kebaikannya.
...

o ok kalu saham dow john jatuh ape kesannye?
Quote primemova 25-8-2015 04:14 PM
Negara dh nak melingkop baru jibbon terhegeh hegeh ...
Quote asyriqa 25-8-2015 04:16 PM
Puiiiiii...puiiiiiiiii...puiiiiiiiiiii...pigilah lu...
Quote kenarikelabu 25-8-2015 04:18 PM
Tubuh sana, tubuh sini, meeting sana, meeting sini....tu pun makan berbulan2....silap2 bertahun. Rakyat tetap parah semua brg mahal +gst.
Quote cmf_jeangrey 25-8-2015 04:21 PM
So slow...dari saat ringgit mula x stabil, ko buat apa jibby?
Kami nk tau usaha2 yg akn diambil bukannya stupid announcement mcm ni...
Seriously kdg2 terfikir lembam sgt kah dia ni sampai tak tahu mcm mana nk jadi PM

Lihat semua komen(81)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-7-2024 02:29 AM GMT+8 , Processed in 0.097069 second(s), 64 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top