CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

TMJ 'Cool' Je Fahmi Reza Selamba 'Bersaya Kamu' Tolak Pelawaan Untuk Bertemu

28-7-2022 11:11 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 3949| Komen: 44|Original author: LilRose

Description: Aktivis politik dan artis satira, Fahmi Reza bukan sahaja menolak pelawaan Tunku Ismail Sultan Ibrahim untuk bertemu empat mata.
Aktivis politik dan artis satira, Fahmi Reza bukan sahaja menolak pelawaan Tunku Ismail Sultan Ibrahim untuk bertemu empat mata.


Kredit foto: IG

Malah, dia dilihat kurang beradab ketika berkomunikasi dengan Tunku Mahkota Johor (TMJ) itu.

Pelawaan itu berikutan satu grafik yang dimuat naik Fahmi menunjukkan perbezaan antara TMJ dengan Pemangku Raja Pahang Tengku Hassanal Ibrahim Alam Shah dalam menerima satira politik.



Add Image Caption Here
Kredit foto: Twitter

Fahmi dalam alasannya menyatakan keengganannya untuk bertemu kumpulan elit politik atau pun mereka yang datang dari kelas pemerintah. 

Ia kerana dia enggan dilihat sebagai seorang yang bias atau rapat dengan mana-mana pihak, jelasnya.



Kredit foto: Twitter

Tangkap layar perbualan mereka mencetuskan pelbagai reaksi pelayar Twitter. Masing-masing ada penyokong sendiri.

Walaupun Fahmi dipuji berani menolak pelawaan TMJ, segelintir warganet menyelar kebiadabannya menggunakan 'kamu' bagi merujuk kata ganti nama kerabat.


Kredit foto: Twitter

Sementara itu, Marina Ibrahim mendakwa semua yang bertemu dengan TMJ pulang dalam keadaan selamat, malah masih mampu memberi kritikan terhadap baginda.




Kredit foto: Twitter

Anda mahu melihat Fahmi bertemu TMJ atau tidak? - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Orenn1 28-7-2022 11:23 PM
Elok dah tu, jap lg topui cuba beli jiwa kasi hadiah kasut mahal sepasang dah jd serba salah, ujung2 end up jd lemboo cucukk hidong. Tahniah fahmi, dia berhak meletakan prinsipdia sendiri. Bersaya kamu tu dah hormat dah tu, pulak kat dm je bukannya majlis rasmi
Quote tumpanglalu74 28-7-2022 11:29 PM
Eh, menggediknye mintak Marina yang cunz tu jadi admin.  Bini tak marah ke??
Quote Adrif 29-7-2022 12:21 AM
disegani, dihormati, atau ditakuti, dijauhi?

satu hari nanti, bila kita dah takde,
orang akan ingat kita sebagai _____ ?

(isikan tempat kosong dengan jawapan yang sesuai, 5m)
Quote hyie 29-7-2022 12:36 AM
ada orang tanya kat twitter, kenapa guna saya kamu je? pastu ada yang reply, sebab selatan bukan keturunan diraja tapi keturunan T. Jadi, tak salah guna saya kamu, yakni selain patik hamba yang formal tu la.
Quote eyansss 29-7-2022 12:41 AM
kepoh betul nak bertuanku patik hamba segala…  haiyoooo…  saya kamu tu dah ok la tu…  lain la kau aku gua lu…  si teyemjeh tu pun selamba je start the conversation sebut saya…  
Quote apalancut 29-7-2022 12:48 AM
fahmi takut kena picit telor dgn tmj
Quote kitmal 29-7-2022 12:55 AM
orang putih you and I saja takda pun bising...................
Quote axl_bach 29-7-2022 01:53 AM
Dahsyat Marina,  dh jadi sidekick TMJ
Quote vespa_oren 29-7-2022 03:43 AM
teringat dkt arwah peyno
Quote Suchi 29-7-2022 05:52 AM
Tapi betullah mana2 yg ade ngedate ke kupi2 ngn kaler luna, orang akan mula fikir samthing.
Quote Suchi 29-7-2022 05:54 AM
tumpanglalu74 replied at 28-7-2022 11:29 PM
Eh, menggediknye mintak Marina yang cunz tu jadi admin.  Bini tak marah ke??

Marina ni umur berapa? Cecepat la berkahwin tak senang hati binik2 vvip melihatnya

Selalu nampak komen2 jantan gatal ala2 nak menterai dia walaupun berbeza politik tp orang laki kelemahan dia pompuan lawo.
Quote Orix 29-7-2022 06:01 AM
Edited by Orix at 29-7-2022 06:30 AM

Hahahaha padan muka. Selayaknya lah. Pefeeling puihhh
Quote MissVixen 29-7-2022 07:00 AM
Cun ke marina tu? Aku tengok muka dia macam si kemut. Bahagian mulut kot.
Quote nikaido 29-7-2022 07:02 AM
stupid boy jeles netizen panggil anak bauksit cool sb share grafik si punk tua. dia pun nak attention & dianggap cool jugak. malangnya punk tua tanak layan
Quote anony-mous 29-7-2022 07:39 AM
Tmj je rajin layan heols. Kesian di who r yus kan dgn TMP. btw sapo marina?
Quote kakigebang 29-7-2022 08:02 AM
Orenn1: Elok dah tu, jap lg topui cuba ...
bagusla dia berprinsip dan taknak bias to mana2 pihak, cume aku rasa kalau dia dpt menunjukkan hormat dan guna ganti nama yg sesuai untuk kerabat diraja, lagilah org akan respek, kemungkinan besar kerabat pun akan respek...merendah diri tak buatkan kita rendah martabat,duniawi je semua ni
Quote Tinot7 29-7-2022 08:07 AM
Iols lagi berminat nak tau apa rupa marina ni? Cun sgt ka?
Quote Raman 29-7-2022 08:10 AM
kakigebang replied at 29-7-2022 08:02 AM
bagusla dia berprinsip dan taknak bias to mana2 pihak, cume aku rasa kalau dia dpt menunjukkan horm ...

Aku lagi respek FR layan anak raja sama rata
Quote nesloice 29-7-2022 08:21 AM
punk tua takda telor

Lihat semua komen(44)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 02:09 AM GMT+8 , Processed in 0.070948 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top