CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Botol Susu Beebo, Tak Perlu Pegang Botol

8-8-2015 01:46 AM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 26608| Komen: 14

Description: Ingin menyusukan anak, tergendala aktiviti lainya...
Oleh Fyruz Hanna

Ibu-ibu atau bapa-bapa tahu bagaimana payahnya untuk menyusukan anak menggunakan botol, tangan pula dua sahaja.. Ingin menyusukan anak, tergendala aktiviti lainya.

Dengan botol susu jenama Beebo ini, seperti dikurniakan tangan ketiga.

Jangan terperanjat produk ini direka oleh seorang ayah yang berhenti keja semata-mata untuk memulakan satu perniagaan selepas melihat peluang dalam menyediakan keperluan untuk produk bayi.

Lepas ini, tugas anda tidak lagi tergendala dengan adanya botol susu Beebo yang sememangnya 'free bottle holder". -CARI Infonet.


13

Bagus
17

Marah
13

Terkejut
12

Sedih
5

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (71 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote misslivina 15-7-2012 07:24 PM
Reply 1# zlingerz


    selain daripada tukar jenis FM, tt boleh try tukar jenis botol susu yg digunakan. selalunya memang mcm tu. kena berhabis duit tukar botol susu sampai dpt yg anak berkenan. kalau tak pun, tukar putingnya. anak pun dah 2 tahun, dah bijak. apa kata waktu nak beli botol susu baru, biar anak yg pilih sendiri. design mcm mana, warna apa...... bila dia dah pilih, tt puji2 lah dia. Sebelum ni tt xpernah bagi anak minum EBM dlm botol susu langsung ke?
Quote Suchi 15-7-2012 10:21 PM
Bagi fresh milk dalam kotak tu..lebih bagus kurang pengawet bagai dan masih dlm bentuk cecair.
Quote zlingerz 16-7-2012 10:26 AM
misslivina : anak saya minum susu EBM dalam botol sepanjang saya pergi kerja. dan dia pun tak pernah merasa susu FM. macam2 jenis susu saya bagi eg. nan, dugro. Susu kotak dutch lady yang untuk 1 - 6 years old pernah gak dia minum ttp x habis...

suchi : fresh milk yang macamana ye.. adakah fresh milk spt good day boleh ke?

TQ.
Quote manehnya 16-7-2012 10:38 AM
aku pn ada masalah yg sama la nk benti bf gak, baby refused susu tin.. sangup tgu aku balik nk nenen ... badan susah nk naik camni.. aku bg susu yg paling mahal kt kedai tu pn dia x mau.. aku malas dh nk ngepam lg pun gigi pn dh tumbuh sakit oo
Quote zlingerz 16-7-2012 10:54 AM
nak tanya, kalau kita preggy, baby boleh lagi tak menyusu ngan kita?
Quote amwer12345 16-7-2012 04:33 PM
BF always the best, can prevent anak derhaka, and doa biasanya lebih mudah termakbul kalau doa kan anak tu.
Quote zlingerz 16-7-2012 04:39 PM
BF always the best, can prevent anak derhaka, and doa biasanya lebih mudah termakbul kalau doa kan a ...
amwer12345 Post at 16-7-2012 16:33


betul tu. tetapi oleh kerana preggy, tak dapat nak teruskan BF.
Quote Kebabomb 16-7-2012 07:47 PM
I breastfed my daughter hingga umur 3 tahun...Dalam waktu itu memang dia tak mahu minum susu lain selain susu ibu..

Selepas 3 tahun, perlahan-lahan I bagi dia fresh milk dalam kuantiti sedikit dan tambah kuantiti susu ikut kemahuan dia....Sekarang dah umur 4 tahun...Dia tak minum FM tapi lebih kepada fresh dan chocolate milk...
Quote Kebabomb 16-7-2012 07:49 PM
nak tanya, kalau kita preggy, baby boleh lagi tak menyusu ngan kita?
zlingerz Post at 16-7-2012 10:54



    Boleh saje kalau masih mengeluarkan susu dan tak memudaratkan kesihatan....
Quote zlingerz 17-7-2012 09:58 AM
saya takut jugak kalau menyusu boleh memudaratkan kesihatan. sebab saya dengar jugak, kalau menyusu boleh menyebabkan masalah pd rahim. tetapi saya tak pasti.
Quote viona 9-9-2012 11:22 PM
Kalu bagi fresh milk perlu ke kita suamkan susu tu? Atau bagi je baby minum sejuk2.
Quote juita 11-9-2012 07:58 AM
pengalaman me nursing during preggy tak de masalah......malah masa masuk 2nd trimester si along dah tanak BF dah....dia brenti sendiri, dah tak sedap kot, FM lagik sedap....tapi ada masa2nya dia macam nak hilangkan ketagih gak,bukan hilangkan dahaga sbb dia dah minum FM....
yg bongsu skang ni setahun lapan bulan...minum campur2... me bagi dutch lady kid tu.. kebanyakan masa dia minum air kosong dan dah jadik peberet dia plak....dutch lady kid tu kalu biasa mmg tak habis sekotak, tapi me simpan dlm peti ais,kalu dia nak minum me bagi lagik, kalu nak bagi dia abis sekotak tunggu lps main kat luar pastu mesti habis sekotak skali minum
Quote pinksarah 19-9-2012 05:23 PM
i off breast feeding anak i mcm tu je..

meaning i x guna kaedah apa2 pun..

anak i umur 2 years and 3 months..hari ni dh masuk minggu ke-3 dia off breast milk..

i bg anak i minum susu fresh aje,sebab my daughter dah makan solid,why nak spend byk utk tin milk?

senang pun iye,x perlu nak prepare sebab pergi mana2 pun ada fresh milk dlm kotak ni..

lagi pun,bila dah off breast milk,it is better to train her using sippy cup rather than bottle,could avoid choking for instance..

i ikut selera anak,she loves cold milk then i served as it is..lagi sedap la kan bg cold ones klu fresh milk ni..hehehe
Quote isms 1-10-2012 12:24 PM
pinksarah posted on 19-9-2012 05:23 PM
i off breast feeding anak i mcm tu je..

meaning i x guna kaedah apa2 pun..


pakai susu fresh milk yg mana yer?

Lihat semua komen(14)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-6-2024 11:57 PM GMT+8 , Processed in 0.059221 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top