CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Dah Ada Tempat Di Syurga Ke?" - Siti Kassim Tak Suka PU Riz Minta 'Jaga Aurat' Adibah Noor?

20-6-2022 10:59 AM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 12595| Komen: 153|Original author: LilRose

Description: Pemergian penyanyi Adibah Noor mengejutkan dunia hiburan kerana perginya akibat kanser ovari tahap empat yang tidak diketahui ramai.
Pemergian penyanyi Adibah Noor mengejutkan dunia hiburan kerana perginya akibat kanser ovari tahap empat yang tidak diketahui ramai.


Kredit foto: mStar

Dalam pada ramai bersedih dan mengucapkan takziah, muncul pula komen-komen jahat menghina Allahyarham yang dikatakan tidak menutup aurat hingga ke akhir hayat.



Justeru, pendakwah bebas Pencetus Ummah (PU) Haris Ismail atau PU Riz yang juga suami kepada selebriti terkenal Neelofa menegur orang ramai supaya tidak berkongsi foto penyanyi itu ketika tidak menutup aurat.



Kredit foto: IG

"Saya mohon kepada semua yang mengenali arwah, minta jasa baik agar tidak kongsikan gambar arwah yang tidak menutup aurat. Cukup sekadar sedekah Al-fatihah.

"Jangan kita sebarkan perkara yang tidak perlu. Pesanan ini khas buat diri saya yang sering terlupa sekian. Salam," tulisnya di Instagram yang dipetik dari mStar.

Bagaimanapun, ada yang kurang menyenangi teguran diberikan PU Riz itu, antaranya termasuklah peguam dan aktivis Siti Kassim.

Ciapnya di Twitter, dia menasihati ada baiknya PU Riz tidak mengulas isu itu dan menjaga tepi kain sendiri sahaja.

"Siapa dia ni? Dia ingat dia dah ada tempat di syurga?" ciapnya.



Kredit foto: Twitter

Ciapannya itu mencetuskan beberapa reaksi di kalangan warganet. Ada yang tidak bersetuju dengan kata-katanya, ada juga yang menyindir PU Riz tidak layak memberi nasihat berhubung isu berkenaan.



Kredit foto: Twitter

Salahkah apa yang disampaikan PU Riz itu? - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote tikusmontok 20-6-2022 11:09 AM
Kahkahkah..jaga bini sendiri sudeh...takyah merempan sgt di socmed
Quote Themilo 20-6-2022 11:12 AM
to SK : Orang bimbing buat kebaikan pun kau nak FO. Takde pulak dia sebut syurga neraka bagai. Kau je yang terlebih bitter.

to PU : Benda common sense. Kau takyah nak remind semua orang. Semua orang tau mana part aurat, mana part bukan aurat, mana yang halal, mana yang haram. If they decide to do it, let them face the consequences later on. simple je kan?
Quote Tokeybundle 20-6-2022 11:12 AM
Betul la apa yg bebird ni ckp.tp sbb keluar dr mulut dia iollss flip tudung je
Quote dinaz303 20-6-2022 11:14 AM
maybe patut nasihat family sendiri dulu. boleh tak i nasihatkan PU utk jaga aurat keluarga ipar duai sendiri. orang ramai you tak boleh kawal. kawal keluarga sendiri lah.
Quote MsCinderella 20-6-2022 11:16 AM
Alaaa si puriz fan liverpool ka.. Spoil la..

Btw,  apa yg puriz cakap tu betul.. Tp tu la org marah dia tegur sbb sekeliling dia pun ada yg x menutup aurat.. Memainkan konsep aurat.. Berniqab pun melebih2...gituw laaaaa..

Kesian jd puriz ni kan...
Quote mizruncing 20-6-2022 11:17 AM
Tokeybundle replied at 20-6-2022 11:12 AM
Betul la apa yg bebird ni ckp.tp sbb keluar dr mulut dia iollss flip tudung je

hahahha kannn. bini sendiri pn tak terjaga
Quote sr10 20-6-2022 11:17 AM
Suka show off macam mana pulak?
Quote KBW2 20-6-2022 11:17 AM
Ko punya gambar beberd berterbangan pun ada dok merata, ko toksah banyak bunyiklah setard celaka.

Baik ko pike camne nak lupus gambar2 porno kau di internet sbb nanti dah meninggal sapa yang nak tolong pulak?

Quote stingerbumpy 20-6-2022 11:20 AM
Themilo replied at 20-6-2022 11:12 AM
to SK : Orang bimbing buat kebaikan pun kau nak FO. Takde pulak dia sebut syurga neraka bagai. Kau j ...

[youtube]jbBr13F-ewA[/youtube]

Adakah kita lupa akan surah ini?
Quote SisLena 20-6-2022 11:20 AM
dinaz303 replied at 20-6-2022 11:14 AM
maybe patut nasihat family sendiri dulu. boleh tak i nasihatkan PU utk jaga aurat keluarga ipar duai ...

Ikr. Lemak tu pakai legging jarang. Atas berbungkus. Such disgrace to islam. Tp puyu mana brani ..nnt laki dia x bg nafkah pulek kt dia
Quote dino 20-6-2022 11:23 AM
tikusmontok replied at 20-6-2022 11:09 AM
Kahkahkah..jaga bini sendiri sudeh...takyah merempan sgt di socmed

jaga sebar totey tu yea.. bebird tu aurat
Quote Masukkeluar 20-6-2022 11:26 AM
KBW2 replied at 20-6-2022 11:17 AM
Ko punya gambar beberd berterbangan pun ada dok merata, ko toksah banyak bunyiklah setard celaka.

B ...

mstar ada twit psl puyu tegur aurat arwah, tp smua kt rply twit perli psl gmbr tuttt puyu. hahahah
klau aku jd bini puyu dh malu besar dh hahahahh
Quote makadek 20-6-2022 11:27 AM
Dia sgt low class
Tak berkutiik langsung pasl ipar duai
Gambar konek dia dn gambar birah bini dia bersepah... 1 lg dia ng bini dah tak kaya ke
Jual minyak attar inai mutabak sekut mmg low class gila tak de masa dpn
Quote OyaTonggek 20-6-2022 11:32 AM
celah mane ustadnye ko ni puriz?? meluat betui..setad setad

Baik diam la dr nk nasihat benda basic la puriz..jaga aib keluarga dulu lainkali. TAKPUN BAIK KO DIAM JE! Bini pam tetek sampai bunyi2.. post kt media soc xde pulak sebokkk ko nak tegur...
Quote stingergrumpy 20-6-2022 11:33 AM
makadek replied at 20-6-2022 11:27 AM
Dia sgt low class
Tak berkutiik langsung pasl ipar duai
Gambar konek dia dn gambar birah bini dia b ...

Mana lebih low class antara dia dgn somi Dayus yg biarkheun isteri nyundel mulut bermakjujat dlm porum..?

Aku tak sebut ko kheunz?

Wakahkahlahkahkahkahkah
Quote prettyuglybabe 20-6-2022 11:33 AM
family bini tu pi tegur dulu.. ada berani? tak berani????
Quote KBW2 20-6-2022 11:34 AM
Masukkeluar replied at 20-6-2022 11:26 AM
mstar ada twit psl puyu tegur aurat arwah, tp smua kt rply twit perli psl gmbr tuttt puyu. hahahah ...

Elok sangat orang duk sebut pasal beberd berterbangan dia tuh. Poyo namati cambagos sangat. Macam orang lain tak sebut pasal aurat arwah tu yang dia nak juga menyebok, ko hanyalah setard cabok jadi-jadian jah kot.


Quote makadek 20-6-2022 11:40 AM
stingergrumpy replied at 20-6-2022 11:33 AM
Mana lebih low class antara dia dgn somi Dayus yg biarkheun isteri nyundel mulut bermakjujat dlm p ...

Ha ah betul tu tak sebut kat aku
Ngata diri sendiri kan bagusla dh sedor
Quote stingergrumpy 20-6-2022 11:43 AM
makadek replied at 20-6-2022 11:40 AM
Ha ah betul tu tak sebut kat aku
Ngata diri sendiri kan bagusla dh sedor

Kenapa gerun nak jawab? In your own words la...mana lebih low classnya?

Dayus woooo..dont play play hor

Kahkahkshkahkahkahkah...

Lihat semua komen(153)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 07:02 AM GMT+8 , Processed in 0.081131 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top