CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Sungguh Menakjubkan! Kejadian Hujan Yang Dilihat Dari Kapalterbang..

21-7-2015 06:08 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 9233| Komen: 19|Original author: ultramantujuh

Description: Menyaksikan kejadian hujan yang sungguh menakjubkan daripada sudut di dalam kapalterbang... Hujan, kejadian alam yang memang sudah biasa dialami buat kita semua sebagai rakyat Malaysia. Mana ...

Oleh : LOO TUNG SEANG
Artikel diterbitkan : 21 Julai 2015



Hujan, kejadian alam yang memang sudah biasa buat kita semua sebagai rakyat Malaysia. Manakala menaiki kapalterbang, mungkin bagi sesetengah orang ia juga merupakan pengangkutan yang sudah menjadi kebiasaan.

Tetapi, menyaksikan kejadian alam semulajadi seperti hujan lebat bersama dengan angin kencang semasa berada di kapalterbang, rasanya mungkin tidak ramai yang mempunyai peluang sedemikian.

Tengoklah beberapa gambar berikut, betapa cantiknya pemandangan hujan menurun yang cukup menakjubkan apabila dilhat dari sudut dalam kapalterbang.

Harus diingat semua gambar berkenaan dirakam dengan kamera yang canggih daripada sudut di dalam kapalterbang. 

Jangan pula beranggapan ia adalah hasil pengubahsuain dengan bantuan teknologi grafik di komputer. 



HUJAN 2.jpg

HUJAN 3.jpg

HUJAN 4.jpg

HUJAN 5.jpg

HUJAN 7.jpg


Sungguh mengkagumkan, kejadian alam yang dicipta oleh Tuhan yang Mahakuasa! - CARI Infonet






17

Bagus
13

Marah
22

Terkejut
19

Sedih
12

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (100 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bellaa 21-7-2015 06:59 PM
bila hujan rasa mcm malam
suasana suram dan muram
Quote bellaa 21-7-2015 06:59 PM
+1
Quote miabebe 21-7-2015 08:22 PM
Ooooowowwwwwww....

Menakjubkan...subhanAllah...MasyAllah...
Quote lazaruz6024 21-7-2015 09:05 PM
Subhanallah cantiknye..
Quote nist02 21-7-2015 10:01 PM
Subhanallahhh....
Quote ipes2 21-7-2015 10:35 PM
rahmat  dari Ilahi
Quote imransulaiman 22-7-2015 01:57 AM
Gambar last tu sangat cantik!
Quote mixieleo 22-7-2015 06:16 AM
Aku suke perhatikan suasana persekitaran selepas hujan. Nyaman, tenang dan jelas.
Quote delsmomm 22-7-2015 10:06 AM
subhanallah.. santekkk...

iol pon suke suasana baru lps hujan..

pokok2 nmpak segar, udara rase bersih & nyaman, angin sepoi2 bukhari..ehh sepoi2 bahase..

exactly mcm suasana lps subuh... saya suka saya suka..
Quote cadarblogsot 22-7-2015 11:50 PM
Sungguh indah ciptaan Allah
Quote duniaku85 23-7-2015 01:55 PM
kalau naik kereta pun boleh nmpak area lain kne hujan..
Quote setokinpurple 24-7-2015 12:20 AM
Pernah tengok masa naik saudi airlines itu hari...
Quote Munnalicious 24-7-2015 11:54 AM
Subhanallah.
Quote mekbudu 24-7-2015 03:18 PM
subhanallah.
indahnya ciptaan Ya Rabb.
Quote sliza 27-7-2015 10:56 AM
tak terkata cantiknya,
subhanallah
Quote abduldel 27-7-2015 12:55 PM
cantiknya kejadian
Quote makton 27-7-2015 01:51 PM
ada kilat tu menakutkan...
Quote chinta89 28-7-2015 08:13 AM
leps hujan suka bau rumput2.. nyaman gtu.

skg dh kat bandar, xde dh bau mcm tu. bau tar ade lah..
Quote Felycya 28-7-2015 05:02 PM
subhanallah...

kebesaran allah yg menjadikan langit dan bumi

Lihat semua komen(19)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 05:51 AM GMT+8 , Processed in 0.076355 second(s), 31 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top