CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Teruknya Game Ini! Ini Adalah 5 Video Game Paling Teruk 2021!

3-1-2022 05:47 PM| Diterbitkan: Agent13k| Dilihat: 1789| Komen: 4|Original author: Agent13k

Description: Video game dulu dan sekarang memang tak sama, dulu video game kalau keluar, kita boleh kata yang video game yang kita main itu sudah tentu siap dan tidak mempunyai banyak isu.
Video game dulu dan sekarang memang tak sama. Dulu setiap kali keluar video game baru, kita boleh kata yang video itu sudah tentu siap dan tidak mempunyai banyak isu. 

Tetapi, sekarang banyak video game yang boleh dikatakan tidak cukup masak, ada banyak yang perlu diperbaiki dan ada juga perlukan perubahan yang banyak. 

Ini adalah 5 video game yang paling teruk untuk tahun 2021.

  • Balan Wonderworld
Kredit foto: Nintendo Life


Balan Wonderworld ada grafik yang cantik, runut bunyi yang sedap dan karaktor nampak bergaya. Jadi, apa isu dia? 

Sebenarnya, dari segi pemainan memang sakit hati, sebab kalau main game ini, tentu ada beberapa butang perlu ditekan. Tetapi, kalau butang untuk berlari dan untuk menggunakan kebolehan adalah butang sama, pasti akan timbul isu. 

Tidak lupa juga penceritaan dan level reka bentuk game tersebut bosan dan amat kurang memuaskan.

Bagi peminat sukan NFL sudah tentu ramai berharap yang EA kali ini akan mengurangkan isu microtransaksi dan pelbagai kerosakkan dalam permainan tersebut. 

Tetapi, nampaknya EA akan kekal menjadi EA dan mengekalkan microtransaksi yang mahal dan isu permainan yang masih lagi penuh dengan kerosakan, sekali lagi membuat peminat kecewa dan marah dengan EA yang tidak mahu mengubah francais sukan itu.

  • Battlefield 2042
kredit foto: Windows Central

Battlefield 2042 yang hanya untuk multiplayer sahaja dan tiada single player adalah satu risiko yang amat besar kerana tidak semua mahukan permainan multiplayer dan mereka lebih rela bermain secara solo seperti Bad Company 1 dan 2.

B2042 menjanjikan pelbagai perkara seperti permainan akan menjadi tumpuan utama, pelbagai mod dan kelas akan disediakan, tetapi sayangnya game ini penuh dengan isu kerosakan yang menjejaskan pemain tersebut. 

Dari mula hingga akhir ianya adalah satu game yang amat kelam kabut dan salah jika ada peminat berkata, ianya sama seperti Call Of Duty (game saingan Battlefield)!

  • eFootball
Kredit foto: Somag News

Semasa pelancaran, eFootball dikritik pemain kerana kekurangan kandungan grafik "mengerikan", enjin game yang 'usang' dan kawalan untuk game bola sepak amat perlahan. 

Di Steam, ianya mendapat 92% ulasan negatif, menjadikan ia permainan dengan penilaian paling teruk di Steam sehari selepas pelancarannya. 

Konami kemudian meminta maaf atas banyak masalah permainan dan mengatakan mereka akan berusaha memperbaikinya. 

Ia adalah permainan kadar terendah tahun 2021 untuk bahagian sukan. Ianya terlalu teruk sehingga ramai peminat mengatakan FIFA 22 jauh lagi baik dari eFootball.

  • Grand Theft Auto: The Trilogy - Definitive Edition
kredit foto: DenOfGeek

GTA adalah satu francais kesukaan ramai dari era Vice City hingga ke Los Santos. Komuniti GTA juga bukan kecil, tetapi amat besar sehinggakan ada komuniti dipanggil "Modders" yang berusaha membuat GTA satu pengalaman jauh lebih baik seperti komuniti di Skyrim dan Left 4 Dead 2. 

Bagaimanapun, apabila Take-Two Interactive mahu membuat GTA dengan grafik yang baru dan menggabungkan tiga game GTA dalam satu bumbung, sudah tentu ramai yang suka. Sayangnya, ianya buruk! Luar dan dalam GTA kegemaran ramai menjadi buruk dan menyebabkan pelbagai kerosakan.

Malah, ia membuat ramai pemain mahu bermain GTA original saja. Tidak lupa juga yang Take-Two Interactive tutup komuniti "Modders" dengan DMCA kerana mereka tidak mahu ada mod dalam game tersebut.

Ada game yang lebih teruk dari lima yang disebutkan? - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Supersirap 3-1-2022 09:01 PM
Hahaha, info yang sangat bermanfaat, terutama GTA trilogi, memang hampeh betul, nasib x beli
Quote lurve82 4-1-2022 10:04 AM
dh lama xdpt main game..bosannye hidup aku...
Quote Artemesiaa 4-1-2022 01:37 PM
Busy tak ada masa nak layan semua tu
Quote copy_paste 4-1-2022 02:54 PM
Artemesiaa replied at 4-1-2022 01:37 PM
Busy tak ada masa nak layan semua tu

kalau sempat pun layan singleplayer je,

Lihat semua komen(4)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 01:50 AM GMT+8 , Processed in 0.072130 second(s), 34 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top