CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Tak Gedik, Cakap Tak Bising,"- Iqbal Zulkefli Nak Kenal Rossa Dengan Lebih Dalam

30-11-2021 11:42 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 7070| Komen: 92

Description: Mengambil keputusan membawa diri ke negara Indonesia, usahawan kontroversi Ahmad Iqbal Zulkifli memberitahu kini cuba mendekati penyanyi terkenal negara seberang, Datuk Sri Rossa.
Mengambil keputusan membawa diri ke negara Indonesia, usahawan kontroversi Ahmad Iqbal Zulkefli memberitahu kini cuba mendekati penyanyi terkenal negara seberang, Datuk Sri Rossa.


Iqbal, 27, yang menemui penyanyi lagu Pudar itu pada Ahad menyifatkan beliau seorang yang lemah lembut, sopan dan minimalis dalam berfesyen.


Foto: IG

"Semalam saya dijemput untuk tayang perdana filem Love Knots dan kebetulan Rossa ada hadir sebagai salah seorang yang penting dalam filem itu.

"Saya rasa saya nak kenal Rossa dengan lebih dalam dan dekat sebab dia sangat humble. Tapi tak ada niat nak rosak hubungan dia dengan siapa-siapa pun hanya nak berkenalan.


"Saya suka tengok dia, dia profesional, humble, low profile, tak gedik, sopan, bercakap pun tak bising, minimal, tidak sarat bila berfesyen dan bercakap pun lemah lembut," katanya kepada mStar.



Ujar Iqbal, selepas berpindah ke Indonesia dia berasa lega kerana kedatangannya disambut baik netizen di negara itu.

Dia yang berniat untuk tinggal lama di sana cuba untuk mencari peluang dan ruang memasuki pasaran Indonesia sekiranya ada rezeki.

"Saya rasa akan duduk lama dekat sini tapi tak tahu sampai bila sebab rasa tak berapa tenang dekat Malaysia.

"Saya juga dalam proses untuk masuk program TV di sini tapi tak berani lagi nak confirm, masih dalam perbincangan.



"Saya juga try nak approach Melly Goeslow untuk buat lagu, tapi tengok dulu rate mereka. Saya suka dengan melodi dan arrangement lagu mereka.

Dalam pada itu, tambah penyanyi lagu Hujan ini, dia mahu mencari ketenangan dan mengelakkan diri daripada memikirkan masalah yang tercetus di Malaysia.



"Yang sejujurnya saya memang nak bawa diri nak lari sekejap. Bukan tak ada arah tujuan. Saya akan ambil masa yang lama akan duduk sini.

"Saya rasa harus pandang ke depan dan nak hidup saya lebih banyak perkembangan," ujarnya berangkat ke Indonesia pada Jumaat lalu. -CARI

Sumber: mStar Online

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote miu84 30-11-2021 11:48 AM
Pegi sana jangan balik balik sini, dek. Hauk. Bakat takde. Sampah dengan kau takde beza dek, tiada nilai. Hadap sangat dengan cheap publicity.  Ko vogel tunjuk putik jagung pun belum tentu laku
Quote Acikgomen 30-11-2021 11:50 AM
Orang kalo betul nak bawak diri jejauh kejab tenang fikiran, takdenya mencanang2 kemana nak pegi, hapdet socmed tak benti, buat caption mengundang pelbagai
Quote 4cupcakes 30-11-2021 11:55 AM
Relakah rossa tinggalkan afgan demi iqbal.. kita nantikan lagi 2 tahun.. see ya
Quote djzara81 30-11-2021 11:55 AM
Indonesia je mampoo? Mentang2 serumpun senang nak kecek & cari halal food ek. Kalo rindu kat famili senang balik jenguk ye idok?
Quote nakkomenjugak 30-11-2021 11:55 AM
Saya rasa akan duduk lama dekat sini tapi tak tahu sampai bila sebab rasa tak berapa tenang dekat Malaysia.

Pppftttttttt ko yang tetiba bangun dari kuburan entah dari mana yang buat diri ko sendiri tak tenang. Choyyyyy
Quote prettyuglybabe 30-11-2021 11:55 AM
sudah-sudah la buka thread sampah..
dia bukan retis pun nak masuk gossip..
Quote pearl.silver 30-11-2021 11:56 AM
Acikgomen replied at 30-11-2021 11:50 AM
Orang kalo betul nak bawak diri jejauh kejab tenang fikiran, takdenya mencanang2 kemana nak pegi, ha ...

Sebijik perangat sajat. Harap dia kawen ngn sajat.
Quote mamichik 30-11-2021 12:03 PM
miu84 replied at 30-11-2021 11:48 AM
Pegi sana jangan balik balik sini, dek. Hauk. Bakat takde. Sampah dengan kau takde beza dek, tiada n ...

Ya auwlohhhhhh.. nabella setuju bangat sama ini komennn.....
Quote mamichik 30-11-2021 12:03 PM
djzara81 replied at 30-11-2021 11:55 AM
Indonesia je mampoo? Mentang2 serumpun senang nak kecek & cari halal food ek. Kalo rindu kat famili  ...

hahaha.. belum ada keberanian nak spiking manglish macam sajat mungkin
Quote biskutraya 30-11-2021 12:05 PM
Perasannye mamat ni.. dlm pada tu cakap rossa tu cmtu dlm masa sama mengata ex gf sendiri ke..
Quote chinta89 30-11-2021 12:11 PM
menjadi eh marketing murahan dia utk cpt dikenali, cpt jd retiz segera.

tp sorry tetaplah tak berbakat.
Quote ninjago 30-11-2021 12:13 PM
dia nie byk berangan betul la.. keje malas. nak kejar fame je.

tgk la jauh mana dia pegi nanti kt indon tu..yihh tak koser pulak nak follow up.
Quote exclusive_vvip 30-11-2021 12:13 PM
Lawaknya..baru ajak Rossa bergambar umpama peminat bertemu retis yg diminati, dah up caption nak soh org speku..Rossa pun mesti geli kalu baca ni..hihi..dah lah baru sebulan dua jadi sebutan kat Malaysia ni ko dah claim tak tenang jiwa raga..cam haremmmm
Quote Nuyak 30-11-2021 12:16 PM
apa masalah dia ni ek..target acik2 yang da sukses, nak menumpang pun agak2 la..
Quote sharlenetexas 30-11-2021 12:17 PM
Dari dulu mbak rossa dah kata tak nak pria pemalas aka bewak.

Quote Reira77 30-11-2021 12:18 PM
Dah kalau non*k tu toksah la gigih nak tunjuk konon straight. Semak la dia ni
Quote mamajawie 30-11-2021 12:26 PM
4cupcakes replied at 30-11-2021 11:55 AM
Relakah rossa tinggalkan afgan demi iqbal.. kita nantikan lagi 2 tahun.. see ya

lah si mak jan ni dengan afgan ke?euuuwww apsal skang ni ramai bujang jadi milf hunter ea?

Quote namieamuro 30-11-2021 12:26 PM
hengkau nak pegi mane pun lantak la. masalah nye knp manusia mcm ni kne highlight lagi? die sape je? ni bod retis kan?retis ke die?
Quote Coklatpanas 30-11-2021 12:28 PM
Halah halah halah

Lihat semua komen(92)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-1-2022 06:00 PM GMT+8 , Processed in 0.077096 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top