CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Aidil tak mampu bayar tuntutan mutaah RM300 ribu oleh Rita

12-5-2015 03:54 PM| Diterbitkan: CMFreporter5| Dilihat: 72422| Komen: 800

Description: Cerita mengenai pemain bola sepak Johor Darul Takzim, Aidil Zafuan Abd Radzak yang mengaku tidak mampu membayar tuntutan mutaah RM300,000 yang dimohon bekas isterinya.....

Cerita mengenai pemain bola sepak Johor Darul Takzim, Aidil Zafuan Abd Radzak yang mengaku tidak mampu membayar tuntutan mutaah RM300,000 yang dimohon bekas isterinya, Rita Rudaini heboh diperkatakan di forum gosip CARI dan juga media sosial.

 

 

Terbaru menerusi laporan SinarTV, Aidil menyatakan tuntutan bekas isterinya itu melampaui batas kehidupannya yang sederhana. Aidil juga menyatakan beliau perlu menanggung isteri barunya dan memberi nafkah kepada dua anaknya. Selain menanggung kedua ibu bapanya, Aidil juga perlu menjelaskan hutang kenderaan dan bil-bil wajib.

 

Rata-rata pengguna forum CARI memberi komen negatif mengenai kenyataan Aidil dan menyokong ketabahan Rita dalam menuntut hak. Antara komen menarik dari seorang forumer yang menggunakan nama forum NAT_11.

Semoga mereka berdua menemui jalan penyelesaian yang terbaik dan kes ini segera diselesaikan. - CARI Infonet.

14

Bagus
21

Marah
13

Terkejut
16

Sedih
13

Lawak
20

Bosan

Friends Rank (97 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sukacactus 11-5-2015 11:00 PM
Dulu sanggup apa saja
Bila dah cerai, keluar la semua yg buruk2
Quote suterabiru123 11-5-2015 11:26 PM
xmampu byr duit mampu bg sperm je..pastu di abai kan... gigih kawin lain pulak..

bab nafsu serakah mampu je ko del oiiii... mujurla sperm ko subur .. tpi kesian ada anak diabaikan
Quote LiveYourLife 11-5-2015 11:33 PM
ermmmm... hopefully diorang dpt capai jalan terbaik secepat mungkin..
Quote jongjonginai 12-5-2015 12:02 AM
Jkesiannyaaaaa rr....


Kalau iols kat tempat rr, iols give up dah
Quote red_cattleya 12-5-2015 12:25 AM
berjuang demi anak2..rita tabah
Quote atekome 12-5-2015 12:26 AM
Wet byk tp nafkah kedekut..dah la rr move on jer lah..gtaw je kat ank2 yg ayah diowang dh mmposs..tkyh pning lagik..
Quote kakasotong 12-5-2015 12:33 AM
Edited by kakasotong at 12-5-2015 12:35 AM

Bayar jelah secara hutang kalo xmampu n kalo kes ni rita menang. Sebulan 2k ok dah kot (tu pn kalo boleh la bayaran secara hutang). Kalo xboleh secara hutang, maka carilah jalan utk bayaqqq dgn cash. Insyaallah isteri tersayang emma akan tolong, demi suami tercinta

Yg penting hutang duit yg edel penah pakai duit rita tu bayar lah. Xbaik dah berhutang dgn org pastu xbayar n buat bodoo. Sangat2 kijam hokeh. Hutang org sila bayar. Mau ada kesedaran dlm diri perihal hutang piutang ni.
Quote kimsa-ra 12-5-2015 01:02 AM
kakasotong replied at 11-5-2015 04:33 PM
Bayar jelah secara hutang kalo xmampu n kalo kes ni rita menang. Sebulan 2k ok dah kot (tu pn kalo b ...

adel ni saja xnk byr..gaji 50k xmampu byr konon..

adel blh simpn 40k × 8 bulan = 320k

spesis xde telur ni..tu yg xmau byr..
Quote merrissa 12-5-2015 01:11 AM
suterabiru123 replied at 11-5-2015 11:26 PM
xmampu byr duit mampu bg sperm je..pastu di abai kan... gigih kawin lain pulak..

bab nafsu seraka ...

itu je yang mudah di hasilkan...nak kasik duit kne tendang bola sana sini baru dapat duit
Quote cikanggun 12-5-2015 01:24 AM
mampu ker, mampus ker, bkn masalah rita.... awat yg bebal sgt si jedel neh.... jual ajerlah merc + ducati ko tu bahalol! dasarrrrrr :

pls lah jedel....simpan sket bodoh tu kt rumah.. ape tebal bebenor kulit muke ko? semua org tau gaji ko besor, kete mewah ko besor, motor besor, batu pon besor... tp kesian, otak udang jeh...  :

mohon dipenjarakan sajork jedel bebal ni 20thn... biar sel2 otak dia berhubung sket masa dok dlm penjara tu... gggrrrrrrr
Quote nazsh 12-5-2015 02:59 AM
Gadai gelang yg kutip dlm almari masa lari umah..buat tokok tmbah bayaq bkas bini
Quote mommymonster82 12-5-2015 04:10 AM
Sedey....
Suka jer tgk edel ngan emma.. sweet sgt..
Kesian juga tgk rr membesarkn ank sorg2
Tapi edel tanggungjawab n hutang kt ex wife kt ryan dgn dik mok kena laksakan jugak.... moga ada jln penamat yg terbaik untuk semua ni..malu anak2 da makin besar...
Quote mommymonster82 12-5-2015 04:17 AM
Lagi 1 me tgk edel n emma asyik gi bercuti jer...bercuti plak tempat bukan calang2.. so mestilah byk duit kan2?
Quote jejaka_hensem 12-5-2015 05:21 AM
semoga rita tabah dan terus berjuang mempertahankan hak diri sendiri dan anak2..
Quote de_ikea 12-5-2015 06:22 AM
Go go rita. Tuntut sampai tinggal spender. Iols sokong je uols. Biar diajar lelaki itu bertanggungjawab.

Pastu boleh pulak ungkit tak masak, basuh baju dan kemas rumah bibik yg buat. Dlm islam isteri tak wajib pun buat kerja kerja itu ya. Isteri patut layan suami. Bukti rr layan suami adalah dgn terhasilnya dikmok dan ryan. Tp bukti tak taat rr tu ada jugak lah

Gigih juga kuan dan ayu rodoh kiss kiss meneman aidilkan
Quote dino 12-5-2015 07:06 AM
de_ikea replied at 12-5-2015 06:22 AM
Go go rita. Tuntut sampai tinggal spender. Iols sokong je uols. Biar diajar lelaki itu bertanggungja ...

cuba la buat layan laki kat bilik tido je.... pastu biar je laki urus makan pakai sendiri....

Quote de_ikea 12-5-2015 07:52 AM
dino replied at 12-5-2015 07:06 AM
cuba la buat layan laki kat bilik tido je.... pastu biar je laki urus makan pakai sendiri.... :lol ...

kalo suami bagi layanan full class kat isteri, haruslah layanan utk dia juga tip top abam dino.
hat kes diorg ni, sama2 takde class
Quote SeriBunga 12-5-2015 07:53 AM
celah mana x mampu.. g holiday sana sini mampu pulak.
x mampu bayar cash, bayar la ansuran..janji bayar
buat malu JDT je kalau xleh bayar
gaji bukan seribu dua
kalau ikhlas nak bayar, boleh je usahakan mcm2 cara
tapi kalau xnak bayar, boleh je bg mcm2 dalih
Quote ixaraalya 12-5-2015 08:04 AM
paling bagus mahkamah keluarkan arahan pemotongan gaji kepada majikan semasa si edel notelo ni.. tak kesah la ko pegi mana sekali pun, majikan mana sekalipun ko tetap kena potong gaji, byr nafkah rr n anak yg tertunggak n nafkah akan dtg sampai anak2 ko tu dh besar. jgn nk bela anak yg baru ni je..

ko ingat jadi suami tu setakat memantat je, ko ingat jadi ayah tu setakat bagi benih je pastu blah.  

Lihat semua komen(800)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 12:06 AM GMT+8 , Processed in 0.075470 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top