CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

LUAHAN CINTA~Kekasih Bertunang dengan Pilihan Keluarga

8-12-2014 11:54 AM| Diterbitkan: CMFreporter| Dilihat: 21833| Komen: 147

Description: Kekasih aku akan bertunang hujung bulan ni dengan calon pilihan keluarga . Bagi aku hidup adalah pilihan dan ini pilhan yang dia buat .

Oleh Fyruz

(Gambar Hiasan)

Kekasih aku akan bertunang hujung bulan ni dengan calon pilihan keluarga . Bagi aku hidup adalah pilihan dan ini pilhan yang dia buat . Alasan dia .. dia taknak rosakkan hubungan antara keluarga dia dengan keluarga bakal tunang . Apa lagi yang aku mampu katakan . Aku memilih untuk memutuskan hubungan . Aku tak tahu ini keputusan yang betul atau tidak . Bf aku membantah sekeras-kerasnya keputusan aku . Bagi dia .. kalau aku sayangkan dia kerana allah .. aku tak berhak memutuskan silaturahim antara kami . Dia masih mahu meneruskan hubungan kerana bagi dia aku melengkapi hidupnya . Pilihan keluarga adalah hanya untuk menjaga hubungan antara 2 keluarga sedangkan di hati dia memberontak dan belum tentu bahagia . Dia juga masih bertemu dengan keluarga aku dan memberikan aku harapan . Dia ada bertanya untuk menjadikan aku isteri ke 2 . Tapi aku tahu akan ada banyak tentangan . Aku cuba untuk tidak memikirkannya sekarang dan berharap keajaiban akan berlaku . Tapi masa itu semakin hampir ..  Sekarang aku dilema .. aku takut tersalah langkah ..  -CARI Infonet.



4

Bagus
9

Marah
10

Terkejut
10

Sedih
11

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (60 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote prettyuglybabe 7-12-2014 01:19 AM
amboi... sila cakap kat bf kamu tu
satu pun belum tentu terurus lagi mau pikir nak poligami
kalau dia betul sayangkan kamu, dia akan pertahankan pendirian untuk tidak terima pilihan keluarga
move on je la noks
tak usah buang masa dengan jantan lembik macam tu
Quote chazey 7-12-2014 01:24 AM
Sedapnya bf ko nak mencelop dua vagina tanpa memikirkan natijah hasrat beliau pada ko yang tentunya akan banyak makan hati jika benar ko sanggup bermadu dengan wanita lain. Pastinya yang pertama itu juga akan banyak makan hati jika kauorang benar2 hidup berthreesome. Bf ko apa kisah, pening kapla, cerai saja atau lagi best senang2 cari vagina lain.

Soal begini, tanya hati ko. Ko sanggup berendam air mata, teruskan. Tak sanggup, undur diri dan sama sekali jangan toleh belakang.

Kalau sunyi, aku rekemen berkenalan dengan @vespa_oren. Heol banyak masa melayan hati yang sunyi.
Quote chazey 7-12-2014 01:26 AM
kalau aku sayangkan dia kerana allah .. aku tak berhak memutuskan silaturahim antara kami .


Poyo gila ayat ni dik.

Takda manusia mampu bercinta karna Allah. Yang ada hanya nafsu.
Quote mai-shi 7-12-2014 02:12 AM
Tak yah lah kak. Dari akak cerita tak nampak langsung usaha dia nak selamatkan hubungan akak.dengan dia.
Kalau dia tak nak.boleh je tolak dgn pilihan keluarga tu.. Dia yg nak.kahwin bukan mak ayah dia.
Amboi senang2 je terus nak.poligami. Dia kaya ke? Boleh adil ke..
Tinggalkan dia terus maju ke.depan.
Quote bellaa 7-12-2014 02:12 AM
Mampu ke berlaku adil jika dia berbini 2?
Quote faraway1 7-12-2014 02:15 AM
tak sedar diri punya jantan, so takkan dia berani nak berbini dua jugak
kang mak pak marah mentua marah, mau kecut telur dia...

moved onlah, tak da faedahnya u meratap tuk orang camni...
Quote amiraira 7-12-2014 02:46 AM
Jgn ditunggu dik
Lom kawen dh plan nk 2
Dh kawen sok cukupkn quota
Sabau je la....
Dh desperate sgt ke dik
Quote Dewa19XKangen 7-12-2014 06:09 AM
gila gempak nak menikah mak pak pegang telo ikat idung ikut.. genius.. kadang aku xtau apa mak pak zaman sekarang pikir.. selagi pasangan anak kita xda hiv atau seorang shemale atau penkid apasal susah sangat nak bagi restu..

kadang terbaik jadi anak yatim.. kita bebas tuk menikah ngan pasangan yang kita sayang..
Quote hanie_z 7-12-2014 08:28 AM
Ekk macam cerita untuk 3hari,
Anyway, i think u should move on and lupakan dia.
If that guy really want u, he will use his all for u,
Tapi dia ni banyak pulak alasan.
And i dont think u should trust him..
Quote LilyManja 7-12-2014 09:21 AM
prettyuglybabe posted on 7-12-2014 01:19 AM
amboi... sila cakap kat bf kamu tu
satu pun belum tentu terurus lagi mau pikir nak poligami
kalau  ...

dia cuba pertahankan pendirian dia . tapi diberi 2 pilihan kalau pilih aku means dia akan dibuang keluarga kerana memalukan keluarga bakal tunang .
Quote LilyManja 7-12-2014 09:24 AM
amiraira posted on 7-12-2014 02:46 AM
Jgn ditunggu dik
Lom kawen dh plan nk 2
Dh kawen sok cukupkn quota

takdala desperate sgt kak ..
umur pun dah 28
penat dah bercinta


Quote LilyManja 7-12-2014 09:33 AM
Dewa19XKangen posted on 7-12-2014 06:09 AM
gila gempak nak menikah mak pak pegang telo ikat idung ikut.. genius.. kadang aku xtau apa mak pak z ...

aku pun tak tahu apa yang mak bapak zaman sekarang pikir
mak bapak aku pun tak kisah sape pilihan aku
mungkin mak bapak dia nak kan yang terbaik untuk anak dia

Quote fairy_fairy 7-12-2014 09:40 AM
Macam offer my ex dulu. Parents tak nak orang jauh so dia nak dijodohkan dengan orang lain. Me? Diberi option untuk jadi yang kedua. I said to him, Boleh blah!!! Now dah jumpa someone else yang berkali2 lebih baik daripada dia. Btw, akak dah 30   
Quote LilyManja 7-12-2014 09:42 AM
Dia ada membawa aku berjumpa dengan bakal abang ipar dia . Motifnya dia nak berlaku jujur yang dia sayangkan aku dan tak pernah sayangkan bakal tunang dia . Bagi dia baru bertunang belum berjodoh . Sejujurnya aku berharap yang pertunangan mereka akan putus ditengah jalan tapi macam mustahil . Jahat ke aku ? Aku nak move on tapi susahnya sebab dia terlalu baik sampai mak bapak aku yang tak sporting pun boleh sebut sebut nama dia .
Quote amiraira 7-12-2014 09:48 AM
LilyManja posted on 7-12-2014 09:24 AM
takdala desperate sgt kak ..
umur pun dah 28
penat dah bercinta

Muda lagi dik
Dgn jantan mcm ni jgn ditunggu
Ade yg lagi baik tuk adik di luar Sana
Cari la yg terbaik ...
Quote cikQiela 7-12-2014 10:30 AM
Xperlula tunggu orang mcmtu..for what..if someday dia jtuh cinta kt pilihan hti mak pak dye...sis ditinggalkn terkontang knting...make istikarah if rase berbelah bg lgi..but for me..better cri yg laen~~ad sebab kenapa bnde nih terjadi..
Quote mokcikKSKB 7-12-2014 10:41 AM
Tu plan jah yang mana xkan menjadi kenyataan sampai bila2.alasan mamat tu nk mecelup ko je dik oi.jantan yg xleh nk bertegas ni lama2 buat ko jd mangsa keadaan jah.silap aribulan bukan jd binik no 2 tp jd kekasih gelap jah...buang masa kat laki kecut telur ni dik.
Quote LilyManja 7-12-2014 12:01 PM
tiramisuu posted on 7-12-2014 11:12 AM
xde kaitan langsung mak ayah ko yg x sporting duk sebut2 nama dia..cuba ko sebut laki tu nk tunang ...

Mak ayah aku tahu yang dia nak tunang dan nak jadikan aku isteri ke 2 . Aku tak decide pun nak jadi isteri ke 2 .
Banyak hati yang perlu dijaga .. hati aku je takde sape nak jaga
Quote LilyManja 7-12-2014 12:03 PM
fairy_fairy posted on 7-12-2014 09:40 AM
Macam offer my ex dulu. Parents tak nak orang jauh so dia nak dijodohkan dengan orang lain. Me? Dibe ...

Macam mana akak move on ? hihi . Dia tak cari akak ke ?

Lihat semua komen(147)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-5-2022 09:49 AM GMT+8 , Processed in 0.075389 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top